избор на климатик
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: избор на климатик
500-600 лева и според мен са крайно недостатъчна сума. По-добре не си давай парите излишно или вземи нещо на изплащане. Накрая с парите от спестения ток може да се окаже, че си го изплатил 

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
fantomasss написа:....
Е може да вземеш нещо секънд хенд, но след няколко месеца да се окажеш в сегашното положение със същата тема втори дубъл. Успех!
Много зависи колега имам позната със секънд хенд Дайкин вече две зими няма никакъв проблем. Вчера ми каза само ,че трябва да го допълнят и това е след две зими, което ще рече повече от година и половина.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
vwfena написа:fantomasss написа:....
Е може да вземеш нещо секънд хенд, но след няколко месеца да се окажеш в сегашното положение със същата тема втори дубъл. Успех!
Много зависи колега имам позната със секънд хенд Дайкин вече две зими няма никакъв проблем. Вчера ми каза само ,че трябва да го допълнят и това е след две зими, което ще рече повече от година и половина.
Е ти сам го каза, трябва да го допълнят, при това говорим за Дайкин, а ако вземе друг, кой знае колко ще изкара. При втората употреба е голяма доза късмет, но няма гаранция и никой не знае колко зими и лета е бъхтал. Пък и за 500 лева читав Дайкин 12-ка инвертор не знам дали ще се намери.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
fantomasss написа:vwfena написа:fantomasss написа:....
Е ти сам го каза, трябва да го допълнят, при това говорим за Дайкин, а ако вземе друг, кой знае колко ще изкара. При втората употреба е голяма доза късмет, но няма гаранция и никой не знае колко зими и лета е бъхтал. Пък и за 500 лева читав Дайкин 12-ка инвертор не знам дали ще се намери.
Има толкова са, горе-доло 500-600 лв. и около 100 поставяне. А това с допъването ще го има със всеки. И говоря за Дайкин инветорен Клас А.
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Както и да е, аз не бих рискувал, но ако колегата прецени, да се мята, пък каквото излезе. 

- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Нов General с плазмен филтър на въздуха. Страшен е - зимата в големите студове нагласен на 22 градуса(не обичам много топло) в стаята беше точно толкова, винаги прави точно зададената температура независимо от температурите навън, изключително икономичен, а и пречиства въздуха от неприятните миризми.
Но цената е доста солена...
Да добавя... 2 години изкарах с Haier до като не издъхна. Изобщо не съм доволен- харчеше 2 пъти повече ток от General-а, а и зимата през няма и половин час се размразяваше...
Става въпрос за инверторни климатици.

Да добавя... 2 години изкарах с Haier до като не издъхна. Изобщо не съм доволен- харчеше 2 пъти повече ток от General-а, а и зимата през няма и половин час се размразяваше...
Става въпрос за инверторни климатици.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако искаш да постигнеш не много висока температура, само за да се спи в стаята - слагай някакъв нов евтин климатик
За 600 лв може да си чземеш midea или haier и за тях знам че горе долу стават
Има и електролукс на тези пари, но не знам как в като качество.
Ако искаш стаята да е постоянно отоплена и температурата да е приятна за стоене - по добре е да си вземеш инверторен климатик и да не е от най евтините
СПоред мен по-добре нов на изплащане, отколкото втора употреба

За 600 лв може да си чземеш midea или haier и за тях знам че горе долу стават

Има и електролукс на тези пари, но не знам как в като качество.
Ако искаш стаята да е постоянно отоплена и температурата да е приятна за стоене - по добре е да си вземеш инверторен климатик и да не е от най евтините

СПоред мен по-добре нов на изплащане, отколкото втора употреба

Дай още 300лв. и си вземи нещо по-качествено,което ще държи години и ще ти се изплати,за 900лв. се намират доста добри 

- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
godfadar написа:Дай още 300лв. и си вземи нещо по-качествено,което ще държи години и ще ти се изплати,за 900лв. се намират доста добри
колегата е прав,но все пак всеки се простира според чергата

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Имам инверторен Осака от 5-6 години , шумен е , но топли перфектно
!
В службата имаме Мидеи - неинверторни , охлаждат добре , и зимата също
.
За отопление си търси такъв с голямо вътрешно тяло , за да постига голям дебит на въздуха при малка скорост , иначе да не съм на този дето ще спи в стаята
..... освен другите неща разбира се !

В службата имаме Мидеи - неинверторни , охлаждат добре , и зимата също

За отопление си търси такъв с голямо вътрешно тяло , за да постига голям дебит на въздуха при малка скорост , иначе да не съм на този дето ще спи в стаята

-
- Автомобил:
- Двигател:
Я ми кажете има ли опасност да използвам обикновен, неинверторен климатик зимата при минус 20 градуса примерно? Защото имам някакъв Daykin 12, който си го държа включен цялата зима, а на упътването пише да се използва до минус 5 градуса.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
naydenov23 написа:Я ми кажете има ли опасност да използвам обикновен, неинверторен климатик зимата при минус 20 градуса примерно? Защото имам някакъв Daykin 12, който си го държа включен цялата зима, а на упътването пише да се използва до минус 5 градуса.
Най-малкото ефективността му става по-лоша от на "духалка" или ел. радиатор

-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:naydenov23 написа:Я ми кажете има ли опасност да използвам обикновен, неинверторен климатик зимата при минус 20 градуса примерно? Защото имам някакъв Daykin 12, който си го държа включен цялата зима, а на упътването пише да се използва до минус 5 градуса.
Най-малкото ефективността му става по-лоша от на "духалка" или ел. радиатор.
Въпроса е дали може да се повреди самия климатик, а разхода на ток да кажем, че не се отчита при мен.
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колега нещо бъркаш 13ка дайсекай под 2000лв. и доставна цена няма как да я барнеш!аз съм в този бранш от 10 години и ако ми намериш за 1200лв. ще си купя поне 100бр.!хипер инвертор за тези пари мога ти предложа само Мидея и нищо друго!
а относно темата колега прежали още 300 лв. и си вземи едно Фуджи или Фуджицу то едно и също 12ка обикновенна и ти гарантирам че няма да имаш проблем през зимата!тези инвертори са по икономични но пък за сметка на това след гаранцията ремонтите за много скъпи!
а относно темата колега прежали още 300 лв. и си вземи едно Фуджи или Фуджицу то едно и също 12ка обикновенна и ти гарантирам че няма да имаш проблем през зимата!тези инвертори са по икономични но пък за сметка на това след гаранцията ремонтите за много скъпи!
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де а колко е раликата в % като харч на обикновен и икономичен инверторен климатик 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”