Ако пък оставиш да изсъхнат вътре и се смачкат, слагаш една мокра кърпа и пак пускаш сушилнята за 5 минути. Пак излизат топли и не са смачкани.
Съвет за пералня!?
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Имам много хубави отзиви от Candy
Между другото, ето сайтчето на един сервиз. Не искам да им правя реклама, просто има, макар и малко, полезни съвети за избора на пералня и основни понятия (като разликата между пералня с горно и долно зареждане), няма да ти навреди да метнеш едно око, на мен лично техните съвети за избора на климатик бяха много полезни
Между другото, ето сайтчето на един сервиз. Не искам да им правя реклама, просто има, макар и малко, полезни съвети за избора на пералня и основни понятия (като разликата между пералня с горно и долно зареждане), няма да ти навреди да метнеш едно око, на мен лично техните съвети за избора на климатик бяха много полезни
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
От 12 г. вкъщи се върти едно Канди със сушилня и досега - никакви проблеми! Идеята със сушилнята в класическа перална машина не ми допада особено, защото количеството пране, излязло от пералната, трябва да се суши в много по-голям барабан. Така както е в обществените перални. Тогава дрехите излизат сухи и ненамачкани, защото има обем, в който се разгъват. В режим на сушене, машината харчи мнага ток - към 2 киловата и нещо - и, ако трябва да слагаш по едно-две неща на едно сушене по 15-20 мин, се получава неоправдано висок разход на ток и средства. Според мен сушилнята като екстра на пералната машина е удобна само в случай, че някоя дреха ти трябва задължително след два часа, примерно, изпрана и не съвсем суха!
- varkulaka
- Автомобил:
- Двигател:
незнам аз съм със Аристон и съм доволен
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09013280
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09013280
Направих малко обобщение на мненията от темата
като мненията са подредени положително:неутрално:отрицателно:
AEG 1:0:0
Ariston 1:0:0
Beko 3:1:1
BOSH 2:0:0
Candy 4:1:0
Electrolux 1:0:0
Gorenje 7:0:0
Indesit 1:0:1
Siemens 1:0:0
Whirlpool 2:0:1
Има явен фаворит сред мениеята на колегите - Gorenje.
Относно пералня и сушилня в 1 - има противоположни изказвания. Тъй като нямам място за отделна сушилна машина, дилемата е сушилня като екстра към пералнята (макар и недостатъчно добро качество на сушене и недостатъчен обем за сушене спрямо количеството на едно пране) или изобщо без сушилня.
... все пак за чаршафи в студено и влажно време ще е доста полезно да има сушилня, иначе за другите дрехи - центрофуга и чакам.
От темите, цитирани от Scuba, видях, че може да се посъветвам със Sunny
.
AEG 1:0:0
Ariston 1:0:0
Beko 3:1:1
BOSH 2:0:0
Candy 4:1:0
Electrolux 1:0:0
Gorenje 7:0:0
Indesit 1:0:1
Siemens 1:0:0
Whirlpool 2:0:1
Има явен фаворит сред мениеята на колегите - Gorenje.
Относно пералня и сушилня в 1 - има противоположни изказвания. Тъй като нямам място за отделна сушилна машина, дилемата е сушилня като екстра към пералнята (макар и недостатъчно добро качество на сушене и недостатъчен обем за сушене спрямо количеството на едно пране) или изобщо без сушилня.
От темите, цитирани от Scuba, видях, че може да се посъветвам със Sunny
-
Vento_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- spensaaa
- Автомобил:
- Двигател:
и аз сьм твьрдо за Gorenje, сестра ми я има близо 3 години и е с малко дете и я пуска минимум по 2-ти на ден нее мрьднала до сега.приятелката ми е консултант на бяла техника от 2 години и тя казва че е по добре да си земеш Gorenje от колкото другите марки. а аз имам indesit time 4 you за година и половина 3-ти пьт вече викам пичовете да я оправят.
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да се включа. Преди 3 месеца бях и аз пред същата дилема - мнения от всякъде събирах. Едно разбрах, че трябва да искаш мнения от хора с нови перални поради простия факт - старите Indesit, Ariston, Girenje са железни да, но новите модели са..... на късмет. За справка: Аристон се прави в Румъния (ти би ли си купил Дачия Логан - същото и за пералнята). Gorenje - доколкото знам също не се правят вече в Европа, не са лоши новите модели, но малко функционални! (и аз се бях засилил към тази марка ама уви, с повече екстри - над 1000). Whirpool - не си струват новите модели!
За да изненадам всички тука - най накрая си всех SAMSUNG Silver NAno - препоръча ми я една добра приятелка (отидехме на гости в тях, тя переша, чухме пералнята, видяхме че на 1000 оборота не буди съседите от 1 до 15 етаж, не се разхожда и да иска сама да простира), и с моята приятелка отидохме и си я купихме!
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026304
Като съвет, пералня с повече от 1000 оборота не ти трябва - даже и 800 са ОК, защото повече обороти - скъсани дрехи! Гледай да има отложен старт - много е практично! Като си всимаш пералнята, на ръка завърти барабана хубаво и се заслушай дали вади някакъв шум, ако с ръка вади шум, представи си какво ще е на повече обороти! Трябва да има плавно увеличени на оборотите, това помага много на барабана и уплутнениета да не се прокъсат!
Успех при покупката!
За да изненадам всички тука - най накрая си всех SAMSUNG Silver NAno - препоръча ми я една добра приятелка (отидехме на гости в тях, тя переша, чухме пералнята, видяхме че на 1000 оборота не буди съседите от 1 до 15 етаж, не се разхожда и да иска сама да простира), и с моята приятелка отидохме и си я купихме!
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026304
Като съвет, пералня с повече от 1000 оборота не ти трябва - даже и 800 са ОК, защото повече обороти - скъсани дрехи! Гледай да има отложен старт - много е практично! Като си всимаш пералнята, на ръка завърти барабана хубаво и се заслушай дали вади някакъв шум, ако с ръка вади шум, представи си какво ще е на повече обороти! Трябва да има плавно увеличени на оборотите, това помага много на барабана и уплутнениета да не се прокъсат!
Успех при покупката!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”