Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 26 ное 2007 18:19

В щатите ползвах пералня с вградена сушилня! Страшна екстра е това :idea: Вадиш дрехите топли и леко влажни простираш ги за кратко и дори няма нужда да се гладят.

Ако пък оставиш да изсъхнат вътре и се смачкат, слагаш една мокра кърпа и пак пускаш сушилнята за 5 минути. Пак излизат топли и не са смачкани.

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Пон 26 ное 2007 19:27

Жената от три години ползва Whirlpool .Пералнята пере всеки ден, без да преувеличавам, и не е мръднала.Сега има едни"шесто чувство" пак на Whirlpool.Дават им 6 години гаранция и сигурно ще купя една на жената,защото старата я подарихме на тъщата.600лв-6години гаранция-6-ца от тотото :lol:

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 26 ное 2007 21:57

Имам много хубави отзиви от Candy :kef:
Между другото, ето сайтчето на един сервиз. Не искам да им правя реклама, просто има, макар и малко, полезни съвети за избора на пералня и основни понятия (като разликата между пералня с горно и долно зареждане), няма да ти навреди да метнеш едно око, на мен лично техните съвети за избора на климатик бяха много полезни :wink:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 26 ное 2007 23:40

От 12 г. вкъщи се върти едно Канди със сушилня и досега - никакви проблеми! Идеята със сушилнята в класическа перална машина не ми допада особено, защото количеството пране, излязло от пералната, трябва да се суши в много по-голям барабан. Така както е в обществените перални. Тогава дрехите излизат сухи и ненамачкани, защото има обем, в който се разгъват. В режим на сушене, машината харчи мнага ток - към 2 киловата и нещо - и, ако трябва да слагаш по едно-две неща на едно сушене по 15-20 мин, се получава неоправдано висок разход на ток и средства. Според мен сушилнята като екстра на пералната машина е удобна само в случай, че някоя дреха ти трябва задължително след два часа, примерно, изпрана и не съвсем суха!

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пон 26 ное 2007 23:49

Gorenje

Имаме такава от 7г. и да чукам на дърво не съм имал проблеми, а се ползва всеки ден (имам две деца).Модела не го гледах, но всеки месец излиза нов модел така че трябва да избереш според изискванията и бюджета.

Потребителски аватар
caco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caco » Вто 27 ное 2007 2:16

Аз съм с Whirlpool 6-th sense.Която е изключително добра.
Но специалистите в бранша казват че сушилната трябва да е отделно от пералната машина

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 27 ное 2007 7:17

незнам аз съм със Аристон и съм доволен
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09013280

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Вто 27 ное 2007 7:48

Stefan написа:Gorenje :wink:

:да: Това е марката!

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 27 ное 2007 8:25

БЕКО имам я от скоро ама пере яко а за комбинираните съм чувал че ни пере ни суши както трябва така че е по добре да са отделно :idea:

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Вто 27 ное 2007 9:46

Направих малко обобщение на мненията от темата :) като мненията са подредени положително:неутрално:отрицателно:
AEG 1:0:0
Ariston 1:0:0
Beko 3:1:1
BOSH 2:0:0
Candy 4:1:0
Electrolux 1:0:0
Gorenje 7:0:0
Indesit 1:0:1
Siemens 1:0:0
Whirlpool 2:0:1

Има явен фаворит сред мениеята на колегите - Gorenje.
Относно пералня и сушилня в 1 - има противоположни изказвания. Тъй като нямам място за отделна сушилна машина, дилемата е сушилня като екстра към пералнята (макар и недостатъчно добро качество на сушене и недостатъчен обем за сушене спрямо количеството на едно пране) или изобщо без сушилня. :roll: ... все пак за чаршафи в студено и влажно време ще е доста полезно да има сушилня, иначе за другите дрехи - центрофуга и чакам.

От темите, цитирани от Scuba, видях, че може да се посъветвам със Sunny ;).

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Вто 27 ное 2007 9:51

Мойта е Nordland и съм доволен! :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 27 ное 2007 10:17

marka написа:

:да: Това е марката!

подкрепям с две ръце

всичко друго се прави по турция и преопакова после за съответната "марка"

Потребителски аватар
spensaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spensaaa » Вто 27 ное 2007 11:36

и аз сьм твьрдо за Gorenje, сестра ми я има близо 3 години и е с малко дете и я пуска минимум по 2-ти на ден нее мрьднала до сега.приятелката ми е консултант на бяла техника от 2 години и тя казва че е по добре да си земеш Gorenje от колкото другите марки. а аз имам indesit time 4 you за година и половина 3-ти пьт вече викам пичовете да я оправят.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 27 ное 2007 13:07

Пета година сме с такава модел на "piningfarina" и никакви ядове, а жена ми има фриз.салон и я скъсва от пране!Тогава мой приятел от магазина не ми препоръча със сушилня!!!

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Вто 27 ное 2007 14:34

И аз да се включа. Преди 3 месеца бях и аз пред същата дилема - мнения от всякъде събирах. Едно разбрах, че трябва да искаш мнения от хора с нови перални поради простия факт - старите Indesit, Ariston, Girenje са железни да, но новите модели са..... на късмет. За справка: Аристон се прави в Румъния (ти би ли си купил Дачия Логан - същото и за пералнята). Gorenje - доколкото знам също не се правят вече в Европа, не са лоши новите модели, но малко функционални! (и аз се бях засилил към тази марка ама уви, с повече екстри - над 1000). Whirpool - не си струват новите модели!

За да изненадам всички тука - най накрая си всех SAMSUNG Silver NAno - препоръча ми я една добра приятелка (отидехме на гости в тях, тя переша, чухме пералнята, видяхме че на 1000 оборота не буди съседите от 1 до 15 етаж, не се разхожда и да иска сама да простира), и с моята приятелка отидохме и си я купихме!
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026304

Като съвет, пералня с повече от 1000 оборота не ти трябва - даже и 800 са ОК, защото повече обороти - скъсани дрехи! Гледай да има отложен старт - много е практично! Като си всимаш пералнята, на ръка завърти барабана хубаво и се заслушай дали вади някакъв шум, ако с ръка вади шум, представи си какво ще е на повече обороти! Трябва да има плавно увеличени на оборотите, това помага много на барабана и уплутнениета да не се прокъсат!

Успех при покупката!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”