Относно Generation GLOBUL
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Относно Generation GLOBUL
Здравейте колеги, преди няколко дена подписах договор с Глобул като за тарифа избрах Generation GLOBUL тази на 12.90 лв. Та сега си смених и телефона но гледам че има 25 мб. интернет. Питането ми е интернета неограничен ли е или само 25 мб. Питах в германос но пича ме зяпаше като овца и неможа да ми отговори, чета в сайта им че след изчерпване на мб.-те скоростта падала но дали ще ми върти сметка след изчерпване на тези мб.
Моля ако има запознат да сподели как стои въпроса с нета 
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно Generation GLOBUL
звънни на 123 - безплатно е...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
не е бре.Повече от година е платеноLudia написа:звънни на 123 - безплатно е...
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Само 25 МБ е, след това си плащаш. То си го пише и договора предполагам и на сайта им го има.
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2

- vannkkata
- Автомобил: Passat 1996
- Двигател: 1Z
Не знам как е с тая тарифа, но лично аз плащам 2.50 на месец за 10 МВ на максимална скорост и редовно си минавам 2 GB. Една с'тинка за нет не съм дал отгоре
. Онези 128 kbps са достатъчни да върви онлайн радио. 
. Онези 128 kbps са достатъчни да върви онлайн радио. 
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
LILO&STICH написа:не е бре.Повече от година е платеноLudia написа:звънни на 123 - безплатно е...
баси, не знаех
и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е това
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако няма много картинки, ще се четат форумите, но темата за коли и жени ще е зор докато се отвори страницата!
Пример: Браузъра ми показва че едната страница е 2,5 мегабайта, за да я отвориш със 128 килобайта в сек са приблизително 20 секунди ако скоростта ти държи максималните 128.
Едит: Сега прочетох 128 килобита са, което пък са 16 килобайта в сек което си е нищо за страницата с картинките. Може обаче да разсъждавам грешно
Пример: Браузъра ми показва че едната страница е 2,5 мегабайта, за да я отвориш със 128 килобайта в сек са приблизително 20 секунди ако скоростта ти държи максималните 128.
Едит: Сега прочетох 128 килобита са, което пък са 16 килобайта в сек което си е нищо за страницата с картинките. Може обаче да разсъждавам грешно

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Ludia написа:и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е товаориентирайте ме
Зависи с какво си свикнал и колко нерви имаш да чакаш
Иначе за тоя Generation Globul много объркано са го описали на страницата на Globul. Аз лично не можах да разбера дали е неограничен нета - може всякак да се тълкуват обясненията със звездичките
Най-добре да се обадиш на оператор или да питаш в някой от магазините им.
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Fifa написа:Ludia написа:и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е товаориентирайте ме
Иначе за тоя Generation Globul много объркано са го описали на страницата на Globul. Аз лично не можах да разбера дали е неограничен нета - може всякак да се тълкуват обясненията със звездичките
По темата Generation globul след 25мб който са уж на макс скорост се заплаща за всеки мб.
Аз съм неограничен с 2.50 на месец 10мб на макс скорост след изчерпване на количествата става на минимална. Само че при мен разлика между макс и мин. няма реалната ми скорост е 30 килобайта в сек.
Можеш да отваряш форуми по леки сайтчета и някой радия.
vw forum ми зарежда за 5-6 секунди
Абв-то за 10-12сек.
По големите сайтове(замунда) с повече картинки отиват 20-30- сек
П.с С IPhone 2g съм.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Stefaka написа:Fifa написа:Ludia написа:и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е товаориентирайте ме
По темата Generation globul след 25мб който са уж на макс скорост се заплаща за всеки мб.
Аз съм неограничен с 2.50 на месец 10мб на макс скорост след изчерпване на количествата става на минимална. Само че при мен разлика между макс и мин. няма реалната ми скорост е 30 килобайта в сек.
Можеш да отваряш форуми по леки сайтчета и някой радия.
vw forum ми зарежда за 5-6 секунди
Абв-то за 10-12сек.
По големите сайтове(замунда) с повече картинки отиват 20-30- сек
П.с С IPhone 2g съм.
баси, бавно ми се струва това
ще го пробвам пък да видим... 100мб за никъде няма да ми стигнат, и ако е мн бавно след това ще се пусна на 2.5 гб

-
misho_GTI
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
vannkkata написа:Не знам как е с тая тарифа, но лично аз плащам 2.50 на месец за 10 МВ на максимална скорост и редовно си минавам 2 GB. Една с'тинка за нет не съм дал отгоре. Онези 128 kbps са достатъчни да върви онлайн радио.
A как ги правиш тези в гБ като в сайта на глобул отдоло е написано:
# След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост). В тези случаи клиентите ще бъдат уведомени предварително с обаждане или кратко текстово съобщение (SMS).
http://www.globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18
не се заяждам, просто питам понеже се интересувам от този мобилен интернет и искам да видя дали си струва.
На мен ми се струва, че интернета е НЕ ограничен, а само скоростта пада след като свършат включените МБ! Или поне така го разбирам като един прост потребител разглеждайки сайта на Глобул!
-
misho_GTI
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
ivo_555 написа:На мен ми се струва, че интернета е НЕ ограничен, а само скоростта пада след като свършат включените МБ! Или поне така го разбирам като един прост потребител разглеждайки сайта на Глобул!
това е така, но отдолу с дребен шрифт пише това което съм копирал - в превод дори и интернетът с ниска скорост е ограничен - 30% от съответния трафик на максимална скорост, тоест ако си взел пакет за 10мб тези 10мб са на максимална скорост и след това имаш 3мб на 128кбит/с и дотук с неограни1ения интернет.
Само че колега ти си копирал и гледаш GoWeb Unlimited, а тук става въпрос за Generation GLOBUL, различни неща са! Но наистина са описани доста объркващо, но нали това им е целта, да прецакат някой който не е разбрал добре!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”