Относно Generation GLOBUL

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Относно Generation GLOBUL

Мнениеот passat_rs » Пон 27 дек 2010 15:26

Здравейте колеги, преди няколко дена подписах договор с Глобул като за тарифа избрах Generation GLOBUL тази на 12.90 лв. Та сега си смених и телефона но гледам че има 25 мб. интернет. Питането ми е интернета неограничен ли е или само 25 мб. Питах в германос но пича ме зяпаше като овца и неможа да ми отговори, чета в сайта им че след изчерпване на мб.-те скоростта падала но дали ще ми върти сметка след изчерпване на тези мб. :?: Моля ако има запознат да сподели как стои въпроса с нета :roll:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно Generation GLOBUL

Мнениеот Ludia » Пон 27 дек 2010 15:28

звънни на 123 - безплатно е...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 27 дек 2010 15:59

Ludia написа:звънни на 123 - безплатно е...
не е бре.Повече от година е платено :wink:

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 27 дек 2010 16:03

Само 25 МБ е, след това си плащаш. То си го пише и договора предполагам и на сайта им го има.

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пон 27 дек 2010 16:18

:D не се таксувало тези 25мб са били с максимална скорост с след това падало на 128 кб. но не се таксува :bowdown

Потребителски аватар
vannkkata
Автомобил: Passat 1996
Двигател: 1Z

Мнениеот vannkkata » Пон 27 дек 2010 22:08

Не знам как е с тая тарифа, но лично аз плащам 2.50 на месец за 10 МВ на максимална скорост и редовно си минавам 2 GB. Една с'тинка за нет не съм дал отгоре mhihi . Онези 128 kbps са достатъчни да върви онлайн радио. :heavymetal:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 28 дек 2010 8:16

LILO&STICH написа:
Ludia написа:звънни на 123 - безплатно е...
не е бре.Повече от година е платено :wink:

баси, не знаех :shock
и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е това :roll: ориентирайте ме ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 28 дек 2010 8:28

Ако няма много картинки, ще се четат форумите, но темата за коли и жени ще е зор докато се отвори страницата!

Пример: Браузъра ми показва че едната страница е 2,5 мегабайта, за да я отвориш със 128 килобайта в сек са приблизително 20 секунди ако скоростта ти държи максималните 128.

Едит: Сега прочетох 128 килобита са, което пък са 16 килобайта в сек което си е нищо за страницата с картинките. Може обаче да разсъждавам грешно :screwy

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Вто 28 дек 2010 8:58

Ludia написа:и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е това :roll: ориентирайте ме ;)

Зависи с какво си свикнал и колко нерви имаш да чакаш :)

Иначе за тоя Generation Globul много объркано са го описали на страницата на Globul. Аз лично не можах да разбера дали е неограничен нета - може всякак да се тълкуват обясненията със звездичките :)

Най-добре да се обадиш на оператор или да питаш в някой от магазините им.

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Вто 28 дек 2010 9:26

Fifa написа:
Ludia написа:и да не съм офф, понеже и аз ще си пускам някъв нет, тия 128kbps стигат ли примерно за четене на форуми ? всъщност си нямам представа колко бавно е това :roll: ориентирайте ме ;)

Иначе за тоя Generation Globul много объркано са го описали на страницата на Globul. Аз лично не можах да разбера дали е неограничен нета - може всякак да се тълкуват обясненията със звездичките :)

По темата Generation globul след 25мб който са уж на макс скорост се заплаща за всеки мб.

Аз съм неограничен с 2.50 на месец 10мб на макс скорост след изчерпване на количествата става на минимална. Само че при мен разлика между макс и мин. няма реалната ми скорост е 30 килобайта в сек.
Можеш да отваряш форуми по леки сайтчета и някой радия.
vw forum ми зарежда за 5-6 секунди
Абв-то за 10-12сек.
По големите сайтове(замунда) с повече картинки отиват 20-30- сек

П.с С IPhone 2g съм.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 28 дек 2010 10:56

Stefaka написа:
Fifa написа:

По темата Generation globul след 25мб който са уж на макс скорост се заплаща за всеки мб.

Аз съм неограничен с 2.50 на месец 10мб на макс скорост след изчерпване на количествата става на минимална. Само че при мен разлика между макс и мин. няма реалната ми скорост е 30 килобайта в сек.
Можеш да отваряш форуми по леки сайтчета и някой радия.
vw forum ми зарежда за 5-6 секунди
Абв-то за 10-12сек.
По големите сайтове(замунда) с повече картинки отиват 20-30- сек

П.с С IPhone 2g съм.

баси, бавно ми се струва това :roll:
ще го пробвам пък да видим... 100мб за никъде няма да ми стигнат, и ако е мн бавно след това ще се пусна на 2.5 гб :banghead:

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 20 яну 2011 22:07

vannkkata написа:Не знам как е с тая тарифа, но лично аз плащам 2.50 на месец за 10 МВ на максимална скорост и редовно си минавам 2 GB. Една с'тинка за нет не съм дал отгоре mhihi . Онези 128 kbps са достатъчни да върви онлайн радио. :heavymetal:

A как ги правиш тези в гБ като в сайта на глобул отдоло е написано:
# След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост). В тези случаи клиентите ще бъдат уведомени предварително с обаждане или кратко текстово съобщение (SMS).
http://www.globul.bg/bg/postpaid.18.html?posm=18
не се заяждам, просто питам понеже се интересувам от този мобилен интернет и искам да видя дали си струва.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 20 яну 2011 22:19

На мен ми се струва, че интернета е НЕ ограничен, а само скоростта пада след като свършат включените МБ! Или поне така го разбирам като един прост потребител разглеждайки сайта на Глобул!

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Чет 20 яну 2011 22:25

ivo_555 написа:На мен ми се струва, че интернета е НЕ ограничен, а само скоростта пада след като свършат включените МБ! Или поне така го разбирам като един прост потребител разглеждайки сайта на Глобул!

това е така, но отдолу с дребен шрифт пише това което съм копирал - в превод дори и интернетът с ниска скорост е ограничен - 30% от съответния трафик на максимална скорост, тоест ако си взел пакет за 10мб тези 10мб са на максимална скорост и след това имаш 3мб на 128кбит/с и дотук с неограни1ения интернет.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 20 яну 2011 22:36

Само че колега ти си копирал и гледаш GoWeb Unlimited, а тук става въпрос за Generation GLOBUL, различни неща са! Но наистина са описани доста объркващо, но нали това им е целта, да прецакат някой който не е разбрал добре!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”