Въпрос за премигващи плоафони

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 20 окт 2006 11:48

Вече съвсем спряха да светят!! :roll: :cry: Некви други идеи???

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 20 окт 2006 13:51

Бе колеги, вие ебавате ли го човека или сериозно?!?
poGo отвори си плафона и размърдай малко лампичката. Окислили са се контактчетата вътре! А най-добре извади цялата крушка и с вълнено парцалче (или от дънки) лъсни металните части. И с шкурка става, даже е по-бързо, но е по-грубо.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пет 20 окт 2006 16:09

radotom написа:Бе колеги, вие ебавате ли го човека или сериозно?!?
poGo отвори си плафона и размърдай малко лампичката. Окислили са се контактчетата вътре! А най-добре извади цялата крушка и с вълнено парцалче (или от дънки) лъсни металните части. И с шкурка става, даже е по-бързо, но е по-грубо.

хахаха, :applause: аз си намествам плафона с потупване:))) и светва, просто ме мързи да го отворя...вече знам де да го ритна, даже си говорим понякога - "хайде миличко да светнем...бум, бум, ...благодаря...":)

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пет 20 окт 2006 16:11

radotom написа:Бе колеги, вие ебавате ли го човека или сериозно?!?

10Х колега, ама проблема е май някъде другаде, защото плоафоните са 2 - един в купето и един в багажника. Двата едновременно си примигваха 2-3 седмици и двата едновременно изгаснага, и двата едновременно не светнаха повече. :? Сигурно някъде има реле или нещо подобно, което ги управлява, но не можах да намеря в Нета никва схема. Не, че щях да я разбера, ама поне можех да отида при някой електриджия с тая схема за да не се налага да ми разглабя цялата кола. :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 20 окт 2006 17:28

1. Как виждаш, че и задният "мижи" в момента в който оключиш колата..

Ако прави този номер и при отворена врата, и при отваряне, то тогава много вероятно да се е затрила някъде някоя маса...

Сега си в идеална позиция.. таман не свети въобще...

което ме навежда на мисълта, да не са гръмнали вече крушките....

Ако искаш като за начало и най-лесно хвани всички бушони, вадиш слагаш обратно 1х1...
И виж каква е ситуацията..

После ако не стане нищо /много вероятно/ требе да я отнесеш на майстор, да мери гледа и чуди..

Може и модула ако имаш такъв да прави тези номера...

местя в ПОЛО раздел

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Пон 23 окт 2006 9:53

wili98 написа:Как виждаш, че и задният "мижи" в момента в който оключиш колата..
Може и модула ако имаш такъв да прави тези номера...

В момента, в който отключа колата (централно, с дистанционното на алармата), 2-та плоафона светваха, в последствие мижаха, още докато вратите са затворени (много ме кефеше тая екстра :D ), след което като дам на контакт те бавно изгасваха (fade-ваха).
Но явно има някъде нещо - реле, модул и т.н., което май е сдавало багажа малко по малко до настоящия момент.
Затова бях качил темата в "Основен", защото може и други колеги с по-нови модели (Голф, Пасат) да имат такава базикня и да знаят нещо по въпроса.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”