Здравейте колеги . Някои можели да помогне , имам Поло 1,3 GT 1992 75 к. с но е клекнало отзад . Сложих му зимно гуми и сега повече от един човек немога да кача. Гумите опират в калниците странично. Питането ми е как да я повдигна ? Казахами да сменя пружините със по високи и ще се оправят нещата. Но от каква кола биха ми свършили работа? Други казват слагат се някакви гуми на леглата на пружината и се вдигала с 5см. Какви са тия гуми ? Зимата си почти дойде а аз със тази задница си опатих помагайте ....
п.п Разгледах доста мнения по сходни теми но никой неказва какво точно ако се замени или направи ще стане добре за този модел . Предварително ви благодаря.
Помогнете колеги за Поло F3
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: Помогнете колеги за Поло F3
Гумите ти колко са високи? С едни нови обикновенни пружини ще се вдигне. Иначе се слагат ладови тампони http://i427.photobucket.com/albums/pp35 ... 009010.jpg
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има и друг вид "ладови" тампони. Слагат се на чашката на аморта и над тях пружината. На "Симеон" в червения магазин за "лададжийско изпрегане" има всякакви такива.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Мда с ладовите ще я вдигнеш.
Дай снимка да виим кви гими си сложил
Дай снимка да виим кви гими си сложил
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Има и друг момент ако сложиш подложки на чашката и пружините са ти заминали ще са под по голямо напрежение и може в един красив момент да прасне някоя.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами, то се мисли преди да се правят такива неща. Отделно, че ако пружините са наред ще трябва аморт с по-дълъг ход...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги казахами да си търся прожини от поло комби щели да станат и да я вдигнат . вие какво ще кажете? А иначе гумите са 13/ 175
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто си вземи нови пружини.
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
doc_j написа:Просто си вземи нови пружини.
и при мен го имаше този проблем просто разпънах калниците а и на4е горе долу колко пари са пружините задните, а и при мърдане отзад и ла6кане на задницата се чува едно стуржене много гадно някой знае ли от какво може да е? амортисиори или тампони някакви ли са и аз не знам...

- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
аз пък сложих втулки под амортисьорите и колата се вдигна отзад с 9см
,тва също е вариянт,тея полота тва им е слабото място отзад че бързо омекват пружините

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не им е слабо място, просто прекалено много ги товарите.
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
не го товаря!!! Ама никой ли не може да ми каже от какво може да е това стържене от зад ??

- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи предишния собственик го е товарил. А, бе, мой, залягаш и гледаш къде стърже/опира, ослушваш се от къде идва шума и тогава мислиш за решение на проблема.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Омеквали пружините
Кой иска да се повози в мойто да видим дали са омекнали ?
А иначе отзад аморт. как са поглеждал ли си ги да няма някой изпуснал и изобщо сигурен ли си, че си със сток пужини или някой не си е поиграл със флекса да направи Полото "lowrider" по кофти начина с рязането 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги реших проблема по следният начин :
1. След като видях че немога да сваля амортисьорите се нервирах и раширих малко калниците със чука и флекса . Сега нямам този проблем качвам по 4 човека в колата и няма да закачи никъде...
Но ето че зимата яко чука на вратата и проблемите текат ... Уш имам от най здравите коли ( поне всеки така казва ) а през месец е в сервиза . Сега новият проблем е теч на масло от скоростите , изглежда някои семеринг издаде багажа .
Миналият месец ми изби маслото заради запушена тръба за налягането на маслото в двигателя .... Незнам какво им става на тези коли но стане ли студено почват да се ебават
1. След като видях че немога да сваля амортисьорите се нервирах и раширих малко калниците със чука и флекса . Сега нямам този проблем качвам по 4 човека в колата и няма да закачи никъде...
Но ето че зимата яко чука на вратата и проблемите текат ... Уш имам от най здравите коли ( поне всеки така казва ) а през месец е в сервиза . Сега новият проблем е теч на масло от скоростите , изглежда някои семеринг издаде багажа .
Миналият месец ми изби маслото заради запушена тръба за налягането на маслото в двигателя .... Незнам какво им става на тези коли но стане ли студено почват да се ебават
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”