проблем при вдигане ел.стъкло на вратата
проблем при вдигане ел.стъкло на вратата
При сваляне на стъклото няма никакви проблеми,но при вдигането вдига се малко и след това спира.Помагайки ки му с ръка се затваря.
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем при вдигане ел.стъкло на вратата
Това е няй масовия проблем с ел стъклата даже моето едното и то е така вече един път минах с лепене на водача (пластмасов е ), но в един сервиз докато кажа не сваляйте до края и вече беше счупено. Последно гледах на Гарвана имаше комплекти два вида оригинални май 35лв. бяха някъде там за поло 6N
- ShikeraBoy
- Автомобил: VW POLO 1.4 TDI PD
- Двигател: AMF
И аз имам проблем с десния прозорец неще да се сваля въобще,чува се как цъка релето но джама не тръгва.Предполагам че е или водач или цялата машинка си е отишла.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има водачи по 5-6лева който иска кординати на л.с. 

- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
Шофиорското ми стъкло беше така - вдига се до някъде, нагоре му помагам сръка. Оправих го за 20-30 мин. Незнам дали сега ще мога да обясня без снимки.
Проблема - обичайния (счупен водач). Но бяха счупени само едни малки контра пластинки, които не позволяват на ламаринката (която е закрепена за стъклото) да се извади от водача(казвам водач само на пластмасовата част), следователно ламаринката се беше извадила и водача се вдига, но самото стъкло - не. Та на водача има една дупка, в нея нарязах резба и чрез болт закрепих ламаринката за водача - вече не се вади и всичко е ок. Ако разглобяваш използвай случая да смажеш водачите и релсите. Стъклата ще вървят по-лесно а и можеш да удължиш живота на водачите. Успех.
Проблема - обичайния (счупен водач). Но бяха счупени само едни малки контра пластинки, които не позволяват на ламаринката (която е закрепена за стъклото) да се извади от водача(казвам водач само на пластмасовата част), следователно ламаринката се беше извадила и водача се вдига, но самото стъкло - не. Та на водача има една дупка, в нея нарязах резба и чрез болт закрепих ламаринката за водача - вече не се вади и всичко е ок. Ако разглобяваш използвай случая да смажеш водачите и релсите. Стъклата ще вървят по-лесно а и можеш да удължиш живота на водачите. Успех.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
unaffected написа:...
Същия проблем го имах и аз.Реших го като разпробих пластмасовия водач.След което закачих металната част която държи стъклото.Сложих като шпленд за да не се вади стъклото от водача дамска фиба

Със смазване на релсата не минава ли номера, при мен се оправиха но пак иде време за смазване.
- ShikeraBoy
Колеги тази вечер ми се прецака и другия прозорец и ще подивея.Някой ако знае в Пловдив къде оправят такива проблеми да сподели защото нямам време да се занимавам.Отгоре на това и климатика ми издаде багажа.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ShikeraBoy написа:Колеги тази вечер ми се прецака и другия прозорец и ще подивея.Някой ако знае в Пловдив къде оправят такива проблеми да сподели защото нямам време да се занимавам.Отгоре на това и климатика ми издаде багажа.
ужас
- ShikeraBoy
Колеги проблема го оправих в сервиза до борса Лъч в кичука.Оказа се че шофьорската машинка на джама е отишла платката влизало вода от някъде.А на дясната врата счупени водачи.Мн съм доволен от момчетата бачкат перфектно и ми дадоха 1г гаранция.Но този кеф ми излезна 200 кинта но уви нямах др избор. 

- slayerchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и аз имах същия проблем с моето половерче.. Още като го купвах не искаше да се отваря прозорецът на шофьорската врата. Проблемът ми беше следния:
Когато натисна копчето релето се чува да чатка обаче прозорецът не мърда.
Решението поне при мен е следното:
Свалих кората, отдолу има една шумоизолация свалих и нея и се откри гледката. От там развих болтовете на лайсните или както се наричаше там (забравих думичката
) и извадих машинката. Разглобих я и се оказа че четките на моторчето са се разместили и не опират до роторчето. И от там няма хубава маса и моторчето въобще не върти. Нагласих ги и тръгна. А що до водачите и моят единия е счупен, но го побългарих с тел
Пробих дупка и му направих шплент ииии .. стана като нов 
Когато натисна копчето релето се чува да чатка обаче прозорецът не мърда.
Решението поне при мен е следното:
Свалих кората, отдолу има една шумоизолация свалих и нея и се откри гледката. От там развих болтовете на лайсните или както се наричаше там (забравих думичката

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
ShikeraBoy написа:Колеги проблема го оправих в сервиза до борса Лъч в кичука.Оказа се че шофьорската машинка на джама е отишла платката влизало вода от някъде.А на дясната врата счупени водачи.Мн съм доволен от момчетата бачкат перфектно и ми дадоха 1г гаранция.Но този кеф ми излезна 200 кинта но уви нямах др избор.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”