проблем при вдигане ел.стъкло на вратата

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
smss
Автомобил:
Двигател:

проблем при вдигане ел.стъкло на вратата

Мнениеот smss » Сря 23 юни 2010 11:23

При сваляне на стъклото няма никакви проблеми,но при вдигането вдига се малко и след това спира.Помагайки ки му с ръка се затваря.

bigcat
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при вдигане ел.стъкло на вратата

Мнениеот bigcat » Сря 23 юни 2010 18:48

Купи си водачи

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Сря 23 юни 2010 20:08

Това е няй масовия проблем с ел стъклата даже моето едното и то е така вече един път минах с лепене на водача (пластмасов е ), но в един сервиз докато кажа не сваляйте до края и вече беше счупено. Последно гледах на Гарвана имаше комплекти два вида оригинални май 35лв. бяха някъде там за поло 6N

Потребителски аватар
ShikeraBoy
Автомобил: VW POLO 1.4 TDI PD
Двигател: AMF

Мнениеот ShikeraBoy » Сря 23 юни 2010 20:53

И аз имам проблем с десния прозорец неще да се сваля въобще,чува се как цъка релето но джама не тръгва.Предполагам че е или водач или цялата машинка си е отишла.

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Сря 23 юни 2010 21:16

Има водачи по 5-6лева който иска кординати на л.с. :да:

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Мнениеот unaffected » Чет 24 юни 2010 15:05

Шофиорското ми стъкло беше така - вдига се до някъде, нагоре му помагам сръка. Оправих го за 20-30 мин. Незнам дали сега ще мога да обясня без снимки.
Проблема - обичайния (счупен водач). Но бяха счупени само едни малки контра пластинки, които не позволяват на ламаринката (която е закрепена за стъклото) да се извади от водача(казвам водач само на пластмасовата част), следователно ламаринката се беше извадила и водача се вдига, но самото стъкло - не. Та на водача има една дупка, в нея нарязах резба и чрез болт закрепих ламаринката за водача - вече не се вади и всичко е ок. Ако разглобяваш използвай случая да смажеш водачите и релсите. Стъклата ще вървят по-лесно а и можеш да удължиш живота на водачите. Успех.

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Чет 24 юни 2010 15:51

unaffected написа:...

Същия проблем го имах и аз.Реших го като разпробих пластмасовия водач.След което закачих металната част която държи стъклото.Сложих като шпленд за да не се вади стъклото от водача дамска фиба :lol: .Една година нямам никакъв проблем. :D

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Чет 24 юни 2010 21:26

Със смазване на релсата не минава ли номера, при мен се оправиха но пак иде време за смазване.

Потребителски аватар
ShikeraBoy

Мнениеот ShikeraBoy » Пет 25 юни 2010 23:09

Колеги тази вечер ми се прецака и другия прозорец и ще подивея.Някой ако знае в Пловдив къде оправят такива проблеми да сподели защото нямам време да се занимавам.Отгоре на това и климатика ми издаде багажа.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 07 юли 2010 22:09

ShikeraBoy написа:Колеги тази вечер ми се прецака и другия прозорец и ще подивея.Някой ако знае в Пловдив къде оправят такива проблеми да сподели защото нямам време да се занимавам.Отгоре на това и климатика ми издаде багажа.

ужас

Потребителски аватар
ShikeraBoy

Мнениеот ShikeraBoy » Пет 09 юли 2010 15:38

Колеги проблема го оправих в сервиза до борса Лъч в кичука.Оказа се че шофьорската машинка на джама е отишла платката влизало вода от някъде.А на дясната врата счупени водачи.Мн съм доволен от момчетата бачкат перфектно и ми дадоха 1г гаранция.Но този кеф ми излезна 200 кинта но уви нямах др избор. :D

Потребителски аватар
slayerchooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slayerchooo » Съб 10 юли 2010 17:14

Колеги и аз имах същия проблем с моето половерче.. Още като го купвах не искаше да се отваря прозорецът на шофьорската врата. Проблемът ми беше следния:
Когато натисна копчето релето се чува да чатка обаче прозорецът не мърда.
Решението поне при мен е следното:
Свалих кората, отдолу има една шумоизолация свалих и нея и се откри гледката. От там развих болтовете на лайсните или както се наричаше там (забравих думичката :lol: ) и извадих машинката. Разглобих я и се оказа че четките на моторчето са се разместили и не опират до роторчето. И от там няма хубава маса и моторчето въобще не върти. Нагласих ги и тръгна. А що до водачите и моят единия е счупен, но го побългарих с тел :D Пробих дупка и му направих шплент ииии .. стана като нов :D

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пон 12 юли 2010 11:41

ShikeraBoy написа:Колеги проблема го оправих в сервиза до борса Лъч в кичука.Оказа се че шофьорската машинка на джама е отишла платката влизало вода от някъде.А на дясната врата счупени водачи.Мн съм доволен от момчетата бачкат перфектно и ми дадоха 1г гаранция.Но този кеф ми излезна 200 кинта но уви нямах др избор. :D

:screwy каква е тая баснословна сума ??? Цял компплект машинки струва толкова :063:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”