Съвет за покупка на Пасат Б6 1.9 TDI 105 к.с.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
garvanski
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008

Re: съвет за покупка на Пасат Б6

Мнениеот garvanski » Сря 04 юни 2014 20:26

stoyan0304 написа:http://www.cars.bg/c720193
Нещо такова ли търсиш колега ? Успех с търсенето

Тук не разбрах е...аваш ли се или просто показваш поредната абсурдно селска обява?

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Сря 04 юни 2014 21:28

...

Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:21, променено общо 1 път.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Сря 04 юни 2014 22:24

garvanski написа:
stoyan0304 написа:http://www.cars.bg/c720193
Нещо такова ли търсиш колега ? Успех с търсенето

Тук не разбрах е...аваш ли се или просто показваш поредната абсурдно селска обява?

Тук просто исках да покажа и попитам дали е такъв двигателя който търсиш 105 к.с. Грешно си ме разбрал, с обявата дадох пример само за двигателя,а не за вида или цената на конкретния автомобил.

garvanski

Мнениеот garvanski » Чет 05 юни 2014 5:10

Да, колега. Задължително искам да е с 1,9- 105 к.с. 2,0 изобщо не гледам какъвто и да е.
Искам да попитам и трите ли 1,9 двигателя, слагани в пасат нямат DPF филтър? Четох някъде, че този филтър се слагал само като допълнителна опция за този двигател в пасат.
И друга да попитам: вече на две обяви ми казват, че този двигател на снимката , която съм качил е 1,9, а на мен ми прилича повече на 2,0 тди. Вие какво мислите?
Поздрави.
Прикачени файлове
1123.jpg

Последна промяна от garvanski на Пет 06 юни 2014 7:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Чет 05 юни 2014 15:49

...

Последна промяна от richko25 на Пет 10 сеп 2021 17:21, променено общо 1 път.

garvanski

Мнениеот garvanski » Пет 06 юни 2014 6:45

Въпросният двигател се оказа наистина 1,9 тди- 105к.с. Поисках от човека от едната обява да ми прочете кода на двигателя и той е "BLS". Остана само да разбера кои 1,9 мотори имат DPF филтър и кои нямат?
В интернет намерих следното нещо:

https://sites.google.com/site/1810martin/passat-b6-engine-data

Тук излиза, че само 1,9 тди- BLS е с DPF филтър, а бях чел че на пасат гадния филтър се слагал само като допълнителна опция.
Като се закачи на ваг-ком колата нали може да се види дали има такъв филтър?
ПОздрави.

LiGaViA
Автомобил: Passat B6
Двигател: 2.0TDI BKP 2007

Мнениеот LiGaViA » Пет 06 юни 2014 8:39

Тук някъде из форума бях мернал таблица с типа на двигателите (BKP... BLS...) и за всеки дали има DPF, дали е помпа дюза или команрайл. Ноооо не я намирам сега, не помня къде точно беше :(

Edit:
Намерих я - http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=290839&mode=view

Последна промяна от LiGaViA на Пет 06 юни 2014 9:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 06 юни 2014 9:25

garvanski написа:Въпросният двигател се оказа наистина 1,9 тди- 105к.с. Поисках от човека от едната обява да ми прочете кода на двигателя и той е "BLS". Остана само да разбера кои 1,9 мотори имат DPF филтър и кои нямат?
В интернет намерих следното нещо:

https://sites.google.com/site/1810martin/passat-b6-engine-data

Тук излиза, че само 1,9 тди- BLS е с DPF филтър, а бях чел че на пасат гадния филтър се слагал само като допълнителна опция.
Като се закачи на ваг-ком колата нали може да се види дали има такъв филтър?
ПОздрави.

Ето в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=87&t=420270 съм сложил снимка на DPF на мотор BLS. С ВАГКОМ може да се види дали има филтър и на какво дередже е, даже е задължително :Mr Green Fun - да знаеш кога да планираш махането му. Гледай канали от 068 до 075, особено важен е 068 :exclaim
dpf1.PNG

Виж на картинката как изглежда DPF, който е приключил курса. Гледаш 068.1, 068.2 Нормата за BLS e 60 (068.2).

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пет 06 юни 2014 13:32

richko25 написа:Двигателите при този пасат:
1.9 TDI - BKC ,BLS ,BXE .
2.0 TDI - BMP ,BMA ,CBAA ,BMR ,CBBB ,BVE ,BWV ,CBDC ,CBAC-blueTDI ,CBBB .

С това какво искаш да кажеш?

garvanski

Мнениеот garvanski » Съб 05 юли 2014 21:41

Здравейте, колеги.
От две седмици съм горд собственик на Пасат б6, 2008г.- седан- 1,9 тди- 105к.с. с двигател BLS. Оказа се, че на този двигател масово са слагани DPF филтри, включително и моя има.
С две думи по- комфортен и стабилен автомобил не съм имал.
Момчето, от което взех колата не е търговец на коли. Януари е обслужил пасата напълно във ФВ сервиз в Пловдив, от където са му направили сервизна книжка с отбелязани сменени ангр. компл. с ролки, водна помпа, масло Кастрол 5/40, филтри и т.н., но всичко си е въпрос на късмет и затова няма да прибързвам с похвалите.
На огледа преди да платя колата бях извикал едно момче от сервиз с лаптоп да закачим Пасата да видим как е. Като цяло всичко му е перфектно (дюзи, турбо, дебитомер, егр клапан, клапи климатр. и т.н.). Имаше няколко грешки- за датчик парктроник, изгорели крушки, клаксон. Като ги изчисти остана само тази за клаксона, но по- надолу съм описал случая с него. Интересното бе, че като дам на контакт лампата за DPF- а светва с всички други и като запаля си угасва (по това разбрах, че има такъв филтър). До тук всичко е ОК, но момчето с ваг-ком-а каза, че няма активен канал за този филтър (в смисъл все едно няма DPF) за да видим в какво състояние е.
Оттук имам няколко въпроса:
1) Възможно ли е филтъра за тв. частици да е изкл. софтуерно и пак да си светва лампичката на таблото преди палене или момчето не е толкова в час с ваг-ком?
2) Човека, от който купих колата е карал абитуриенти май месец и съответно от много бипкане е отказал клаксона. На диагностиката излиза- "проблем реле клаксон", та въпроса ми е релето ли е залепило и къде се намира същото?(нямам изгорели предпазители в таблата отляво и отдясно на армат- то табло, нито в това в двиг-я отсег);
3) плафоните за задния номер не светят. Разглобих ги и двете крушки са си здрави, но до плафоните вътре не стигат 12V.- Къде е захранването за задните светлини? (нямам изгорели предпазители в таблата отляво и отдясно на армат- то табло, нито в това в двиг-я отсег).
4) Възможно ли е да няма фабрична аларма на автомобил 2008г. или просто е деактивирана с ваг-ком. Като си заключа от ключа светват мигачите и диодчето на шоф- та врата започва да мига,но няма звуков сигнал, а като вляза вътре и заключа дистанционно с ключа, след 20-30сек. отварям предния капак или давам на контакт, но пак няма никакъв сигнал?
Извинявам се за дългия пост, но исках да завърша темата си без да отварям нова за въпросите ми.
Поздрави.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 юли 2014 1:55

Не може да не вижда DPF-а през VCDS или по-точно състоянието му.
Не е нормално от много бипкане да откаже свирката, нещо са те избудалкали.
Анти тефт системата може да е изключена, може и свирката да е забранена, но това също се проверява елементарно през VCDS, има си даже опция принудително през VCDS да я накара да се разсвири. Провери имаш ли бушон на позиция 17 отляво при бушоните (от страната на волана). Възможно е фабрично да нямаш поставена сирена за алармата. В Германия звуковите сигнали при алармите са забранени. Пробвай при заключена кола да отвориш с аварийното ключе, намиращо се в основния ти ключ за палене на колата. При мен свирката беше деактивирана в началото и като отворех с аварийното ключе колата почваше да мига цялата, но звук не се чуваше. При Passat B6 с фабрична анти тефт система алармата НЕ СЕ деактивира след отключване на някоя от вратите механично.

garvanski

Мнениеот garvanski » Нед 06 юли 2014 8:46

Аларма най вероятно нямам, защото опитах и този начин с пластмасовото ключе, но нямаше нито светлини, нито звук, а и нямам бутон за изключване до шоф-та седалка . Колата е внос от Италия. Все пак ще погледна дали имам предпазителна поз. 17.
Явно за каското ще трябва да слагам допълнителна. Може ли да се сложи най- елементарна?
А за осветлението на задния номер имаш ли някакви идеи, колега?

Относно клаксона, сега като нямам разбирам колко е тъпо да няма как да се предпазиш от някой заспал бастун, преустройващ се от крайна до крайна лента без да гледа огледалата.
Затова моля ако някой колега от Враца, който има ваг-ком и има възможност (естествено с/у заплащане) да погледнем DPF-а и клаксона. Нека да ми пише тук в темата или на ЛС.

Поздрави.

Последна промяна от IvanMan на Пон 07 юли 2014 17:17, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Нед 06 юли 2014 10:48

Купи си за 100 лв. един кабел и си гледай колата сам. Пак ти казвам, колата адски много ме съмнява да няма анти тефт система въпреки липсата на наличие на копче при шофьорската врата. То това копче спира сирената, не алармата. Моята беше деактивирана и беше същото като при теб, а сега не е така при положение, че нямам копче.
Доста неща можеш да си гледаш по колата ако си вземеш един кабел (и съответно имаш лаптоп, де).
Ще си проверяваш за грешки, можеш да изтриеш настоящите, както и да видиш кога са били засечени, шансът да си видиш реалните километри е голям.
Аз си пуснах бипканията за несложен колан на пасажера до мен, че бяха спрени, направил съм колата да се заключва сама над 15 км/ч и още няколко дреболии, които
са ми от полза.

garvanski

Мнениеот garvanski » Нед 06 юли 2014 14:45

На 100% съм решил да си взема кабел и да се оправям сам с по- елементарните неща, но в последно време имам яко харчове (апартамент, сватба, дипломиране, пасат-а и предстоящо бебе) и от черпене не остават много кинти :drunk .
Та докато си взема собствен кабел и се понауча на разни врътки с ваг-ком търся колега от форума с кабел и програма да разцъкаме екстрите на пастора с/у съответното заплащане разбира се.

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Пон 07 юли 2014 10:03

Възможно е да нямаш аларма, а само централно заключване. Можеш да монтираш нормална аларма. Но можеш и таква с CAN, като тогава няма мъкнеш излишно дистационно. Ще се управлява от ключа на колата. Но е по-скъпа. А също трябва да се съветваш със фирмата, към която ще е каското. Може да не разрешат CAN аларма, а да искат отделна. За DPF'a... че 1.9 TDI имаха ли такова чудо? Може да си с катализатор само. Виж в нета какво представлява и къде се намира филтъра. На B6 е зад двигателя и се вижда лесно. Веднага го направи !!! Това масло 5 на 40 :banghead Печатна грешка ли е или... ? Заради DPF'а трябва да ти е 5 на 30 със стандарт 507.00
Но ако е истина, това че колата е обслужена във VW то значи, че нямаш DPF и за това са ти сложили 5 на 40, което е ОК :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”