Мнениеот garvanski » Съб 05 юли 2014 21:41
Здравейте, колеги.
От две седмици съм горд собственик на Пасат б6, 2008г.- седан- 1,9 тди- 105к.с. с двигател BLS. Оказа се, че на този двигател масово са слагани DPF филтри, включително и моя има.
С две думи по- комфортен и стабилен автомобил не съм имал.
Момчето, от което взех колата не е търговец на коли. Януари е обслужил пасата напълно във ФВ сервиз в Пловдив, от където са му направили сервизна книжка с отбелязани сменени ангр. компл. с ролки, водна помпа, масло Кастрол 5/40, филтри и т.н., но всичко си е въпрос на късмет и затова няма да прибързвам с похвалите.
На огледа преди да платя колата бях извикал едно момче от сервиз с лаптоп да закачим Пасата да видим как е. Като цяло всичко му е перфектно (дюзи, турбо, дебитомер, егр клапан, клапи климатр. и т.н.). Имаше няколко грешки- за датчик парктроник, изгорели крушки, клаксон. Като ги изчисти остана само тази за клаксона, но по- надолу съм описал случая с него. Интересното бе, че като дам на контакт лампата за DPF- а светва с всички други и като запаля си угасва (по това разбрах, че има такъв филтър). До тук всичко е ОК, но момчето с ваг-ком-а каза, че няма активен канал за този филтър (в смисъл все едно няма DPF) за да видим в какво състояние е.
Оттук имам няколко въпроса:
1) Възможно ли е филтъра за тв. частици да е изкл. софтуерно и пак да си светва лампичката на таблото преди палене или момчето не е толкова в час с ваг-ком?
2) Човека, от който купих колата е карал абитуриенти май месец и съответно от много бипкане е отказал клаксона. На диагностиката излиза- "проблем реле клаксон", та въпроса ми е релето ли е залепило и къде се намира същото?(нямам изгорели предпазители в таблата отляво и отдясно на армат- то табло, нито в това в двиг-я отсег);
3) плафоните за задния номер не светят. Разглобих ги и двете крушки са си здрави, но до плафоните вътре не стигат 12V.- Къде е захранването за задните светлини? (нямам изгорели предпазители в таблата отляво и отдясно на армат- то табло, нито в това в двиг-я отсег).
4) Възможно ли е да няма фабрична аларма на автомобил 2008г. или просто е деактивирана с ваг-ком. Като си заключа от ключа светват мигачите и диодчето на шоф- та врата започва да мига,но няма звуков сигнал, а като вляза вътре и заключа дистанционно с ключа, след 20-30сек. отварям предния капак или давам на контакт, но пак няма никакъв сигнал?
Извинявам се за дългия пост, но исках да завърша темата си без да отварям нова за въпросите ми.
Поздрави.