VW Bora или A4 B5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: VW Bora или A4 B5

Мнениеот FELIPE » Вто 06 яну 2015 18:21

Вчера от колега чух за 3-ма негови познати, собственици на бора, които са наливали редовно пари по колите. Тъй като аз ги знам като здрави и надеждни автомобили - някой друг такива данни дали има :smile

:icon_lol Аз,и то не по двигателя,а по периферията му и други работи по купето,моето мнение е,че няма по трошлива кола...изяще ме ,но само механизма за отваряне на багажника го ремонтирах четири пъти,продадох я и сега пак е за ремонт(по инфо на новия собственик),машинка на задна лява врата 3 пъти,на предна лява -за ремонт и хиляди подобни малоумия.Моите наблюдения са пак не само по моята,а и по три четири други коли-голфове и бори.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 06 яну 2015 18:33

О, има много по-трошливи коли :icon_lol Истински хронични проблеми по периферията на тази платформа са пластмасовите водачи на стъклата, механизма на чистачките, микро ключетата на вратите и багажника. Останалите неща са индивидуални. :th_up

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 06 яну 2015 18:44

Мммм,не са само това :mhihi ,но както и да е,на мен примерно много ме дразнеше ужасно меката ламарина от която е направено ръбчето предназначено за повдигане на колата на крик или подемник зад предните гуми,няма Голф или Бора на които ръбчетата да не са подгънати на тези места ,аз ги правех при тенекеджия и после на всеки гумаджия или подемник повтарях "не я вдигайте на ръбчето ,а на гредата",луда работа :biggrin

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 06 яну 2015 20:38

heckatorn .... от това каква кола ще си вземеш ти зависи какво ще наливаш във нея.Пазара е пренаситен със коли.Верно ще пообикаляш малко но ще си намериш читава кола със гуми и без фрапиращи харчове.Сега първоначалното обслужване и регистрацията никои не ги оспорва.Ама да е със заминали дискове и изпуснали аморт. и да не свалиш от цената и да я купиш така няма как да стане.Не визирам теб...то затова е пълно със теми за проблеми и ремонти на нов внос кола...Гледа се просто...и то добре.А които не разбира да не ходи сам.Щото после тук акъли много...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 06 яну 2015 21:17

TiL написа:Аз предпочитам на първо мято купето да не е гнилоч, мотора да е здрав, а на карантията съм и :icon_lol

Прав си колега, но за да те разбере човек трябва да е минал през това. :mhihi Когато ти дойде на главата да кърпиш Голф 4-ка с най-тънките ламарини (все едно са правени от тия тенекиите за сирене) и заварчика ако не знае какво прави, и се олее с заварката и изгори ламарината отиде киро на кирия. Затова трябва човек първо да се опари, после да повярва в това което пишем за колите, че трябва да се гледа и да се дават пари за обслужване за да шофираш спокойно. Иначе никой не е казал, че не можеш да я "караШ" можеш разбира се, докато не стане в такова състояние, че да не можеш да минеш преглед легално и от там насетне цветни метали.
Колегата който е пуснал темата, да се замисли над тези мнения, и да внимава! В една кола, ако не правиш двигател, ще е купе. Ако имаш късмет може и двете. Затова търси кола, която е гледана и потдържана. Километрите не ги гледай, те не са фактор. Фактор е колко е вложено в колата! Иначе всички във форумите пишат "Аз нищо не съм сменял" а сервизите от "ЕТ" станаха "ЕООД" и си теглят доволно ДДС. Наслука и дано намериш твоята кола.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 06 яну 2015 21:36

Една кола трябва да се поддържа без значение за колко пари е дали е за 1000лв. или за 20000лв. Нали все пак се возим в колите си , качвате децата си . Сещам се преди години бях ходил на една морга тук във Варна да си търся механизма който заключва предния капак . И имаше един симпатяга който си търсеше накладки , предни амортисьори и дискове за една Астра която току що беше купил и регистрирал . За мен не е лудост човек да си поддържа колата и да налива пари в нея , ако смята да си я кара . Но е лудост да си купиш джанти за 500 лв и да сложиш гуми XXXXX употреба , както да правиш ремонти с тел , въжета , тиксо и какво ли още не !

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 06 яну 2015 21:43

Ами да купи Пасата на колегата TiL да тегли 8 хилки и да си стискат ръцете, подържана кола с достатъчно наляти пари в нея че да отговаря на всички изисквания... ама колегата TiL дали продава като само той си знае колко е вкарал в нея?
Кой продава гледана и подържана кола бе колеги...и на каква цена, за такава кола за каквато го гласите " гледана и подържана " ще има да се оглежда до другото хилядолетие!
Стига с тия легенди, търси от човек, търси от форума, търси от България и т.н. вие кога си продавате колите, като ги обслужите, нагласите, налепите им всичките стикери по-стъклото и им купите за 1000лв. гуми с джанти?

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Вто 06 яну 2015 21:51

За мен вариянтите в общия случай са два;
Даваш повече пари за запазен автомобил или по-малко за компромисен вариянт и после ги наливаш пак като ти излиза по-скъпо освен ако не ти пука за някой неща!

villystyle
Автомобил: VW Passat B6 2.0 FSI variant
Двигател: BLR 2005

Мнениеот villystyle » Сря 07 яну 2015 0:28

Ще опонирам на колегата forski защото аз продадох преди 6 месеца точно такава обслужена кола - Ауди А4 1.8 125 к.с. 1995 г.- Акумулатор с остатъчна гаранция година и 6 месеца, масло и филтри сменено преди 2 000 км., ремъци и ролки преди 10 000 км. нови чистачки Бош, долят фреон и сменен филтър на купето 3 месеца преди продажбата, ГО еднократна с остатък още 6 месеца, Каско без забележки по колата валидно още 2 месеца, предни накладки сменени преди 6 месеца. Всеки идва и пита не в какво състояние е колата, а дали мога да сваля от парите или по скоро да му я подаря. Един ми вика ми аз ще слагам газова уредба да го имаш в предвид да ми смъкнеш от цената :dummy . Съжалявам че я продадох защото с новата имах много проблеми, ама кой се прецакал прецакал :drunk

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 07 яну 2015 1:05

гледай и други много важни неща аз за б4-ката за филтърна кутия и маркуча кръстоносен поход трябваше да правя :icon_lol докато а4 голфове и пасати има през буквално 3 коли на пътя части бол това е решаващ фактор за стара кола

heckatorn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот heckatorn » Сря 07 яну 2015 8:05

В страни от темата и не точно по дилемата, но все пак ... :smile
Вчера разбрах, че колега продава своята тойота корола d4d седан, окт. 2004г. 116 к.с. Купена е в БГ и съответно карана тук, доста обгрижван автомобил е, но е на 189хил. км. Поне са реални. Момчето ми каза, че са сменени преди 2хил. км. всички консумативи, платена ГО, каско и преглед до края на 2015г., с нови зимни гуми, акумулатор годиначе. Единствената забележка е, че копчето за усилване духалката на климатроника е с характер и работи по желание - което вероятно ще се опитам да смена веднага. Както казах човекът е колега, бачкаме през няколко стаи и не мисля, че ще си позволи да ме лъже. Колата се продава, 'щото момчето е станал ловджия и съответно си търси джип за лов. Мога да я взема за малко над 6к., но изглежда най-сигурния вариант.
Повечето хора тук изразиха мнение да търся най-запазения и нов автомобил, мисля че 'тва ще да е :smile. Въпреки, че не фигурира в първоначалния избор. Доколкото разбрах от познат, проблем на тая генерация дизели е демпферов маховик /с евентуална правописна грешка/, който е явно и най-скъпия чарк по каручката - едно обслужване на а4-ка кажи-речи. На конкретния автомобил проблеми до момента не е давал, което означава, че занапред живота е пълен с възможности :smile . Все пак - пълно щастие няма ...

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 07 яну 2015 8:19

Тия колици не са лоши. Само не знам дали японците ги пооправиха от към корозия. Поне моето Мицубиши го хвърлих за скрап с двигател в перфектно здраве, но пък доста олекотено от към шаси. Дето се вика след всяка дупка олекваше по малко, пък аз се чудя що тая кола колкото по-остарява по-върви :mhihi . Иначе нямам наблюдения върху агрегата. Поначало японския дизел също е пословичен, но този май не е тяхно изпълнение. В заключение - честита придобивка, много да караш и малко да правиш. А сега хайде прави регистрации и във форума на Тойота :mhihi. Може някой ден да се видим там.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 07 яну 2015 8:25

Въпросния маховик е скъпоструващ консуматив във всеки един дизелов автомобил, без значение от марка и модел!
190хил. истински километра са нищо за обслужван и подържан автомобил, щом си намерил автомобил с пълна сервизна история от първи собственик в БГ и колата ти харесва, купувай :smile
Двигателя е добър, работи много меко и тихо, с много добра динамика и нисък разход, какво повече ти трябва?
Със сигурност е по-добрия и практичен автомобил от някое дръгливо Ауди на милион километри, минало през незнаен брой собственици и довлечено в България от някой местен тарикат!

п.п. Отдавна ги оправиха от към корозия :smile

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 07 яну 2015 9:46

heckatorn написа:В страни от темата и не точно по дилемата, но все пак ... :smile
Вчера разбрах, че колега продава своята тойота корола d4d седан, окт. 2004г. 116 к.с. Купена е в БГ и съответно карана тук, доста обгрижван автомобил е, но е на 189хил. км. Поне са реални. Момчето ми каза, че са сменени преди 2хил. км. всички консумативи, платена ГО, каско и преглед до края на 2015г., с нови зимни гуми, акумулатор годиначе. Единствената забележка е, че копчето за усилване духалката на климатроника е с характер и работи по желание - което вероятно ще се опитам да смена веднага. Както казах човекът е колега, бачкаме през няколко стаи и не мисля, че ще си позволи да ме лъже. Колата се продава, 'щото момчето е станал ловджия и съответно си търси джип за лов. Мога да я взема за малко над 6к., но изглежда най-сигурния вариант.
Повечето хора тук изразиха мнение да търся най-запазения и нов автомобил, мисля че 'тва ще да е :smile. Въпреки, че не фигурира в първоначалния избор. Доколкото разбрах от познат, проблем на тая генерация дизели е демпферов маховик /с евентуална правописна грешка/, който е явно и най-скъпия чарк по каручката - едно обслужване на а4-ка кажи-речи. На конкретния автомобил проблеми до момента не е давал, което означава, че занапред живота е пълен с възможности :smile . Все пак - пълно щастие няма ...

Правилно ще постъпиш. Много надежден автомобил в дългосрочен план. Маховика е силно преекспониран проблем при дизелите. С ръждата няма изразен проблем тази корола. Общо взето през този век, само Мазда се дъни качествено в антикорозионната защита, за сметка на това се дъни като за всички японски производители на куп. :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 07 яну 2015 12:55

[quote="heckatorn"]В страни от темата и не точно по дилемата, но все пак ... :smile
Вчера разбрах, че колега продава своята тойота корола d4d седан, окт. 2004г. 116 к.с. Купена е в БГ и съответно карана тук, доста обгрижван автомобил е, но е на 189хил. км. Поне са реални. Момчето ми каза, че са сменени преди 2хил. км. всички консумативи, платена ГО, каско и преглед до края на 2015г., с нови зимни гуми, акумулатор годиначе. quote]
Аз бих я спазарил и бих я купил. Това е твоята кола :th_up

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”