VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Re: VCDS (VAG-COM) - работа и грешки
Колата ми е Пасат 1,8 Т бензин,искам да си проверя турбото.
На връщане от отпуската имаше записана грешка 17964 Ladedruckregelung Regelgrenze unterschritten.
Комшия си купи най-новата версия и следващата седмица е готов да ми помогне, но той няма опит. Аз също.
От тази тема изчетох много коментари, но никакъв план нямам. Най-общо се влиза в engine, после ...?
На връщане от отпуската имаше записана грешка 17964 Ladedruckregelung Regelgrenze unterschritten.
Комшия си купи най-новата версия и следващата седмица е готов да ми помогне, но той няма опит. Аз също.
От тази тема изчетох много коментари, но никакъв план нямам. Най-общо се влиза в engine, после ...?
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
Ваг Кома ми е версия 17.8.0.1. Скоро закупих Ауди А4 Б7 2.0 тди 170 коня. При свързване с Ваг Кома и тестването изписваше К2- short to ground. Влизаше само в Двигател, Еърбега и Абс контролера. при откачане и закачане на клемата на акумулатора проблема се оправя, но не след дълго пак същия проблем. от какво може да е? Явно някоя система се активира след известно време и заземява К2 линията. Радиото е оригинално. Пробвал съм с откачане на буксата, но не става. При всяка диагностика трябва да откача и закача клемата на акумулатора.
-
- Автомобил:
- Двигател: ваг ком
провери си сноповете с кабели по всички врати. Може да има прокъсани кабели или оголени. Нещо по тях да не работи ?
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
По вратите всичко си работи
Курт Деликуртев написа:... Най-общо се влиза в engine, после ...?
Каруцата е пред коня. Записана ти е ясна грешка с причина. Отстраняваш причината, а не грешката, както се прави масово, караш, ако не пише повече грешки, а не ти харесва, на твой риск гледаш живи данни и фрийзфреймове, ръчкаш... И после пак тук пишеш пост "Проблем..." Това е редът
- Курт Деликуртев
- предупреждение за БАН
- Автомобил: Passat Variant 2001
- Двигател: AWT
Kiofre написа:Отстраняваш причината...
Темата е работа с VAG Com и съм попитал как да си тествам турбото, евентуално Лог файлове!
Ако знаеш как се ползва софтуера пиши!
Курт Деликуртев написа:Ако знаеш как се ползва софтуера пиши!Kiofre написа:Отстраняваш причината...
Разбира се че знам, на сайта им е описано стъпка по стъпка, чакаш някой да ти превежда ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, за VW Golf 6 , с единият ключ не работи централното
възможно ли е само с VCDS да се синхронизира ?
процедурите с ръчно отключване и контакт не работят.
възможно ли е само с VCDS да се синхронизира ?
процедурите с ръчно отключване и контакт не работят.
-
- Автомобил: Seat-Leon
- Двигател: 1i8-20v-2002-gas-automatic
тука някой:
00589 Airbag Igniter 1 ; Passenger Side(N131)
32-00 – Resistance too High
опръскани са буксите по пасажерското място и таблото около жабката с ВД 40, сменена е клемата под седалка на пасажера, грешката седи ???
00589 Airbag Igniter 1 ; Passenger Side(N131)
32-00 – Resistance too High
опръскани са буксите по пасажерското място и таблото около жабката с ВД 40, сменена е клемата под седалка на пасажера, грешката седи ???
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
peshaka89 написа:опръскани са буксите по пасажерското място и таблото около жабката с ВД 40, сменена е клемата под седалка на пасажера, грешката седи ???
Е как не се научихте, че WD40 е нафта под налягане и е спрей за ръждиви болтове а не за ел. контакти!?
И в случая ако е отстранен проблема, грешката няма да изчезне сама, трябва да се изтрие!Ако не се трие значи проблема не е отстранен!
-
- Автомобил: Seat-Leon
- Двигател: 1i8-20v-2002-gas-automatic
ivan_pop написа:peshaka89 написа:опръскани са буксите по пасажерското място и таблото около жабката с ВД 40, сменена е клемата под седалка на пасажера, грешката седи ???
Е как не се научихте, че WD40 е нафта под налягане и е спрей за ръждиви болтове а не за ел. контакти!?
И в случая ако е отстранен проблема, грешката няма да изчезне сама, трябва да се изтрие!Ако не се трие значи проблема не е отстранен!
Еми пробвал съм, много ясно, това беше първото преди да започна физически ремонти, няма триенката и след тях

- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Откачи акумулатора и тръгвай по жицата да мериш къде е прекъсването!
- NikolaiBakalski
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове здравейте.Колата е VW Touran 2006-та.
Правя ретрофот от нормален халогенен фар към оригинален ксенон.Ще си спестя левел сензорите.Просто защото смятам,че са ненужни (Колата е с койлове).
Интересува ме как точно да кодирам новите фарове.В момента,при включване на фаровете мигат постоянно (като на бърза светкавица)
Правя ретрофот от нормален халогенен фар към оригинален ксенон.Ще си спестя левел сензорите.Просто защото смятам,че са ненужни (Колата е с койлове).
Интересува ме как точно да кодирам новите фарове.В момента,при включване на фаровете мигат постоянно (като на бърза светкавица)
- Powerplay
- Автомобил: VW GOLF III
- Двигател: ABF 1996
- Контакти:
Търся label файл за Digifant 3.2 037 906 024 BE
В clubgti има ама връзката за сваляне е неактивна ..
Назад в темата гледам са качвани файлове за digifant 3.0 , та ако някой има за мене ще е супер
В clubgti има ама връзката за сваляне е неактивна ..
Назад в темата гледам са качвани файлове за digifant 3.0 , та ако някой има за мене ще е супер

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Колата е Пасат б5.5 и проблема е , че когато запаля от няколко дена насам светва абс , есп и индикацията за ръчната спирачка и премигва няколко пъти след което всичко изчезва. Днес това ми се случи и в движение и след около 3-4 сек.
угаснаха . Това излезна на диагностиката
3 Faults Found: 01203 - Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster
03-10 - No Signal - Intermittent 00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal too Low - Intermittent 00532 - Supply Voltage B+
35-10 - - - Intermittent
угаснаха . Това излезна на диагностиката
3 Faults Found: 01203 - Electrical Connection between ABS and Instrument Cluster
03-10 - No Signal - Intermittent 00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal too Low - Intermittent 00532 - Supply Voltage B+
35-10 - - - Intermittent
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”