:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

sharan двуозонов климатоник задните седалки

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
tisho_g
Автомобил:
Двигател:

Re: sharan двуозонов климатоник задните седалки

Мнениеот tisho_g » Пон 20 сеп 2010 7:31

iliandj написа:
tisho_g написа:отзад има само радиатор за топло няма изпарител за студено това при климатроника за климааатик не съм отварл и не знам
сегга видях че си от по новия модел там има и изпарител отзад и не съм сигурен но мисля че е независим от предния кръг тоест е самостоятелен
Добре де, как тогава става охлаждането на 3-тия ред, като няма изпарител там... :? Щото все пак климатроника си има отделна зона там.

я ми покажи тая отделна зона на твоя климатроник

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Пон 20 сеп 2010 15:11

tisho_g написа:
iliandj написа:
tisho_g написа:отзад има само радиатор за топло няма изпарител за студено това при климатроника за климааатик не съм отварл и не знам
сегга видях че си от по новия модел там има и изпарител отзад и не съм сигурен но мисля че е независим от предния кръг тоест е самостоятелен
Добре де, как тогава става охлаждането на 3-тия ред, като няма изпарител там... :? Щото все пак климатроника си има отделна зона там.

20092010212.jpg
От дясно си има вентилатор и температура за 2-рата зона, която е на 3-тия ред седалки, като температурата за 2-рата зона може да се различава с до 3 градуса от тази на първата.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пон 20 сеп 2010 15:18

Не знам дали ще ти помогна но на а4 2003 година ми настройваха някакви клапи на климатроника и след настройката когато пуснеш топло от ляво духаше топло а от дясно духаше студено от климатроника след което го оправиха момчетата...както и да е провери го някъде на вагком.

creativ1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот creativ1 » Пон 20 сеп 2010 17:58

Абе колеги това там отзад да не вързано към печката? Защото тя е близо там под задните седалки.

tisho_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_g » Пон 20 сеп 2010 19:27

creativ1 написа:Абе колеги това там отзад да не вързано към печката? Защото тя е близо там под задните седалки.

Да печката подгрява този кръг на водата

tisho_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_g » Пон 20 сеп 2010 19:30

iliandj написа:
tisho_g написа:
iliandj написа:

20092010212.jpg
От дясно си има вентилатор и температура за 2-рата зона, която е на 3-тия ред седалки, като температурата за 2-рата зона може да се различава с до 3 градуса от тази на първата.

Е те такъф не бях виждал чесно в случая би трябвало под колата освен тръбите за вода да вървят и такива с фреон

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Пон 20 сеп 2010 19:41

Еми тия, които са с климатроници са така (доста съм виждал такива). Ония ден бях махнал кората отзад да видя, какво става и само 2 тръби влизат там, ама не съм отварял пластмасите, че ми се видя доста играчка. Тръбите до колкото забелязах минават от долу на колата и отиват в посока двигателя някъде, ама там... къде са вързани не знам... Може тия дни да ги снимам даже. Нещо и при мене май не духа студено отзад, понеже аз не се возя там и като съм питал други хора ми бяха казали, че духало хладно, да ама дръжки, до колкото забелязах си духа баш топло и най-интересното, че тези тръби, които влизат под корите отзад парят, т.е. от някъде идва топлото (върти само въздуха вътре в купето), но печката не работи...все пак щеше да си пуши нали си има отделно ауспухче, освен да има някакъв клапан отпред, който да не си върши добре работата.

tisho_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_g » Пон 20 сеп 2010 20:02

iliandj написа:Еми тия, които са с климатроници са така (доста съм виждал такива). Ония ден бях махнал кората отзад да видя, какво става и само 2 тръби влизат там, ама не съм отварял пластмасите, че ми се видя доста играчка. Тръбите до колкото забелязах минават от долу на колата и отиват в посока двигателя някъде, ама там... къде са вързани не знам... Може тия дни да ги снимам даже. Нещо и при мене май не духа студено отзад, понеже аз не се возя там и като съм питал други хора ми бяха казали, че духало хладно, да ама дръжки, до колкото забелязах си духа баш топло и най-интересното, че тези тръби, които влизат под корите отзад парят, т.е. от някъде идва топлото (върти само въздуха вътре в купето), но печката не работи...все пак щеше да си пуши нали си има отделно ауспухче, освен да има някакъв клапан отпред, който да не си върши добре работата.

Не са така повечето са еднозонови ако са само една двоика тръбите посмъртно отзад няма кондезатор за студено а има само радиатор за малкия кръг на антифриза а ако има тръби за фреон наи вероятно има някъкъв клапан отпред който пуска втория кръг или го ограничава

creativ1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот creativ1 » Вто 21 сеп 2010 9:40

Колега за печката знам че се включва сама при температура на въздуха по ниска от 11 градуса сега няма как да работят доста е топло.Така че тази топлина не би трябвало да идва от нея.

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Вто 21 сеп 2010 10:52

creativ1 написа:Колега за печката знам че се включва сама при температура на въздуха по ниска от 11 градуса сега няма как да работят доста е топло.Така че тази топлина не би трябвало да идва от нея.
Да точно, че няма как да е от нея, от някъде другаде идва...остава и да намеря, от къде.

tisho_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_g » Вто 21 сеп 2010 13:40

iliandj написа:
creativ1 написа:Колега за печката знам че се включва сама при температура на въздуха по ниска от 11 градуса сега няма как да работят доста е топло.Така че тази топлина не би трябвало да идва от нея.
Да точно, че няма как да е от нея, от някъде другаде идва...остава и да намеря, от къде.

как от каде идава от малкия кръг на охладителната система по него няма никаде кранчета има само клапи на радиаторите

creativ1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот creativ1 » Вто 21 сеп 2010 17:01

Ако наистина идва от малкия кръг на охладителната система то тогава не може да се направи нищо нямя как да го спра. Е пак е добре де зимата ще се топли по бързо купето :lol:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 21 сеп 2010 17:21

iliandj написа:
tisho_g написа:
iliandj написа:

20092010212.jpg

На мен това ми изглежда като двузонов климатроник и не разбирам защо намесваш третия ред седалки.

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Вто 21 сеп 2010 22:02

myrshavija написа:
iliandj написа:
tisho_g написа:
iliandj написа:

20092010212.jpg

На мен това ми изглежда като двузонов климатроник и не разбирам защо намесваш третия ред седалки.
Ами защото бутоните за силата на духане на вентилатора на 2-рата зона, регулират оборотите на вентилатора, който за 3-тия ред седалки. От там го пускам, спирам и му променям оборотите, за температурата вече...все си духа топло. И аз си мислех, че 2-те ми зони трябва да са от ляво и от дясно. Сега, като се замисля, да не би да са ми разменени нещо буксите отзад... :?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 22 сеп 2010 6:06

Според мен, имаш предна(1-ви ред) и задна зона(2-ри ред), а на третия ред седалки изобщо не е предвидено да духа студено от климатика, а просто вентилаторът се управлява заедно с втората зона - ред 2.

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”