Проблем при студен двигател
- kalinski
- Автомобил:
- Двигател:
моля ви за помощ
Колеги и аз имам едно предърпване което стана малко преди Нова година когато бяха паднали градусите под нулата !Взе да ми гори абсолютно много,изгуби си мошността все едно е запушена или все едно дурпам едно добре натваряно ремарке! двигателчето ми е АЕХ 1.4 фул спринцовка 96г. взе да мерише аспуха отзад на соров бензин и маслото ми се вмерисва на бензин ,а нямам бензин в маслото ,като съм на едно място и като подавам средно газчицата и на 1300 до 1500 оборота започва да тресе някой път го прави и межди 2200 до 2500 оборота и от към аспуха се чува едно като думкане ,а като съм в движение започва да предърпва няма значение да ли е загряла или студена!карам я само на бензин ! нямам АГУ.Издадох сумати пари по елкони на различни места по 25 до 30 лв , но нищо не откриват всеки си казва различна диагностика от какво може да е само предположения колкото да ти вземат парите
заради тях смених сумати консумативи :дистрибуторна капачка 35лв,палец 6 лв ,комплект оргинални кабели на Беру 120 лв ,повишаваща бобина 160 лв,масло , (маслен ,въздушен и горивен филтър) гледаха ми инжекциона и ми казаха че впръскването е добро.Махнах катализатора ,самняваха се че е от центровката на делкото не не е и от него както и ми казаха че може да е от дроселовата клапа,а после ми казаха че ако е от нея тя или работи или не работи или ще предърпва само при набиране а то прекъсва и като караш на едни и същи километри но не постоянно.Някой ако може да ми помогне ще му бъда много благодарен!
- kalinski
- Автомобил:
- Двигател:
добавям си го към случката който може да помага
Само забравих да ви кажа ,че не гасне както при други!
radotom написа:Бих ти изпратил за проба моя стария датчик (оказа се, че проблема, който подозирах не е от него) но при положение, че си купих новия от официалния представител за реиона за 27 лева... дали има смисъл?
Първо ти благодаря за уточненията.
От много четене във форума останах с впечатление , че само тоя датчик струва 700-800 лв. И затова се шашанах. Даже и затова не съм ходил в магазините да проверявам. Видях го и къде се намира, а и преди съм го виждал , ама не знаех какво е.
Иначе като загрее си върви нормално и не предръпва и ускорява , не е спъната и на бензин и на газ.
Още веднъж благодарности , само да го сменя и ще напиша за резултата.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
към колегата дето се притеснява много че проблема му е от ТРС-а,ами да ти кажа не е е отнего и не се занимавай да го пипаш.Както ти каза и Радо,после неможеш да му хванеш хубаво центровката и ще тръгнеш по други главоболия
И аз го имам този проблем,дори след смяна на кабели и моторчето за празния ход.Засега съм се запътил към смяна на свещи че съм с газ,а вече съм минал повече от 50 000 км .Днес ще е процедурата и ще пиша дали има промяна,въпреки че свещите изглеждата като нови и колата си пали нормално(само на старт,по натам е както описват колегите)
И аз го имам този проблем,дори след смяна на кабели и моторчето за празния ход.Засега съм се запътил към смяна на свещи че съм с газ,а вече съм минал повече от 50 000 км .Днес ще е процедурата и ще пиша дали има промяна,въпреки че свещите изглеждата като нови и колата си пали нормално(само на старт,по натам е както описват колегите)
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- kalinski
- Автомобил:
- Двигател:
поногнете моля
някой може ли да ми набави една снимка на 14 инжекция и да ми покаже къде се намира ТРС-а и какво представлява ?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
екселчо,
незнам при теб,но след смяна на мойте колата има много ряз като я настъпя.Преди се замисляше като и подам изведнъж много газ.Мислех че пак ламбата е сдала багажа,но не е от нея.Сменях и ТПС и от него не е.Мисля тая седмица да оправям и центровката,но дали ще остане време
Ще пища след няколко дни,но неразчитай да ти кажа за нагар на свещите,нямам го тоя инструмент за демонтаж/монтаж на тоя консуматив
Ако ти имаш,само казваш къде да се видим и се заемаш с огледа
незнам при теб,но след смяна на мойте колата има много ряз като я настъпя.Преди се замисляше като и подам изведнъж много газ.Мислех че пак ламбата е сдала багажа,но не е от нея.Сменях и ТПС и от него не е.Мисля тая седмица да оправям и центровката,но дали ще остане време
Ще пища след няколко дни,но неразчитай да ти кажа за нагар на свещите,нямам го тоя инструмент за демонтаж/монтаж на тоя консуматив
Ако ти имаш,само казваш къде да се видим и се заемаш с огледа
Ми да, нали българина е вещ във всичко, пък и нещо ако не е "побългарено" няма да е КАТО ОРАТА
Така и аз, преди години, без да съм напълно наясно точно какво е това го разбъзиках, чистих го и май доста случайно го монтирах от раз без проблем. Да ама след време вече пистичките бая се изтъркаха и аз, вече с опит и самочувствие , дето съм го свалял и поставял безпроблемно, пак го свалих и после си е*а м****а
Колата направо плюеше бензина през аспуха, стъпковия мотор се държи като побъркан. Смених целия дросел с TPSa и закрепих положението. Та затова, за бога внимавайте с този чарк!!!!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”