Няколко въпроса за КАТ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пон 10 окт 2005 14:10

Pichaga написа:значи много се кефя на дългите ви постинги...но за лихвата
като те уведомят официално, че дължиш пари и ти дадат 7 дни да си ги платиш, след като изтекат 7-те дни и не платиш почва да се трупа лихва в размер на 10%+основния лихвен процент, т.е. около 12-12% на година
в софия за 20-30 лв. не се занимават, за Русе не знам...
но се предлага да се промени зцакона именно с оглед несъбираемостта на глобите да не можеш нищо да правиш с колата-данъци, прегледи, прехвърляния, ако не си изчистиш глобите.....

Пичага кое уведомление е официално :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 10 окт 2005 15:03

Та по въпроса както и предишният колега, абсолютно в Албена и на мен са ми правили забележка да си изключа фаровете зьа мъгла.
Питам аз защо, КАт казва чл.72.
ОК ...
Сядам прочитам чл. 72 и ха истина.. вярно само при мъгла, или дъжд /за снеговалеж не съм сигурен/
От тогаз не ги включвам без причина.
За разлика от сякакви тарикати, които си мислят, че им е по-светло с тези фарове, само да спомена, че верочтността да не видите дупка е по-сериозна с тях отколкото без тях. /за да бъда конкретен ще я видите, но няма да реагирате/
По простата причина, че те осветяват изключително интензивно пространството на 10м пред вас, и ЕКУ то ви започва да обръща по-голямо внимание на пространството пред него защото е по-светло.

Евала на колегата дето ша ги направи луди само и за това да му се заядат..
Сигрно утре ще им се кара че са го спрели с 50км > от ограничението?
или щото не е спрял на пешеходна пътека пред деца?
или...... недай си боже....

Щом в правилника го пише значи е правилно.
Всичко останало е противозаконно.

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 10 окт 2005 15:12

И аз не смятам,че карането на фарове за мъгла през деня трябва да е забранено,тъй като според мен те никому не пречат,насочени са да осветяват пътя непосредствено пред автомобила и обикновено са ниско поставени.За съжаление обаче употребата им ,без да са налице условията за това е забранена и в твоя случай,катаджиите формално имат право да те глобят и нищо не можеш да направиш срещу това.Глобата можеш и да не я плащаш засега,тъй като системата за принудително събиране е тромава и едва ли скоро ще опрат до твоите 20 лв.В най-лошия случай ако променят нещо във връзка спринудителното събиране на глобите ще си я платиш с лихвите,които засега неса високи и само в случай,че не е минала давноста докато станат тези промени.За сините светлини на габаритите,обаче не споделям виждането ти и смятам,че за различния от указания в закона цвят на предното и задното осветление на автомобила трябва да се налагат глоби.Освен сини габарити съм виждал още и зелени и червени и това за мен ,не се обиждай,но си е пълна селяния и колата ти не става по-красива,нито фаровете стават ксенонови ако им смениш цвета ,а само с различния цвят може да заблудиш някой от останалите водачи относно направлението на автомобила ти върху пътното платно.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 окт 2005 15:24

официално е да го получиш по пощата с обратна разписка или с призовкар лично на теб или на някой от домашните или на съсед :lol:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 10 окт 2005 17:43

vw16v написа:За сините светлини на габаритите,обаче не споделям виждането ти и смятам,че за различния от указания в закона цвят на предното и задното осветление на автомобила трябва да се налагат глоби.Освен сини габарити съм виждал още и зелени и червени и това за мен ,не се обиждай,но си е пълна селяния и колата ти не става по-красива,нито фаровете стават ксенонови ако им смениш цвета ,а само с различния цвят може да заблудиш някой от останалите водачи относно направлението на автомобила ти върху пътното платно.

Ами да ти кажа, мразя всякакви селски доработки по колата, въпреки, че не виждам нищо лошо в думата "селянин", просто наличието на много качествени "граждани" и придадоха друг смисъл :wink: Колата е тъмно синя и ужасно много ме дразнеше жълтия цвят на габаритите и затова не намерих друг по-чист цвят, ако ме светнеш как да ги направя да светят чисто бяло с удоволствие ще ги сменя :wink: Понеже отпред е синьо по незнам си ква логика реших, че и отзад трябва да е синьо :dontknow: Не можеш да ме убедиш че синьо в комбинация със синьо стои селско 8)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 10 окт 2005 18:00

Сега се сетих за друга случка с органите на реда :D
Прибирам се към 22.00 часа през лятото от малка извънградска разходка с една бивша приятелка и като никога си карам бавничко и спокойно, неочаквано виждам палка(досега никога не е имало патрули по този път).Бяха 3-ма, спрели патрулката край пътя, светнали лампата, единия е този дето ме спря, другия седи на седалката до шофьорската и си играе на телефона, а третия се излегнал странично на шофьорското място като се опитал да си изпъне туловището максимално.Подавам му аз документите на колата, а той ми подава дрегера и ми обяснява как да надувам и т.н.Пита ме дали съм употребявал алкохол и аз му казах, че съм последния път когато съм бил било преди ден и то само една малка ракия.Надух си аз, а той едва беше почнал да разглежда документите на колата, обаче ги остави и погледна дрегера, както беше полуизлегнат и смути колегата си дето си играеше на телефона за да му покаже, че дрегера дал неуспешна проба.Дотътри се той до прозореца на патрулката и аз използвам момента да му дам шофьорската книжка, да види че я имам, а оня в същото време настоятелно ми тика документите на колата същата ръка дето му подава :shock: Викам си, кво става тука, питам го най-любезно, той ме прекъсва и каза само: "Да няма да го чакаш 10 минути да зареди пак, тръгвай си" и отново се възцари спокойствие....
Голяма гледка си беше сливаха се перфектно с околната среда, то си беше и съботен или неделен ден, не помня, тихо, приятно спокойно и те и допълваха идеално обстановката, толкова ги мързеше.....
Ами аз си тръгнах естествено, като останах разочарован, че са ми загубили времето :x

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пон 10 окт 2005 20:35

До novobranecGT:Наистина се изразих неправилно в предния си пост употребявайки думата селски в смисъл на просташки,действително хората живеещи в селата не са виновни за това,че има простаци и простотии.Простаци има и сред живеещите на село и сред живеещите в градовете/дори там май са повече/.Извинявам се на всички,почувствали се засегнати/то май всички сме от село,ама нейсе/.За сините светлини на габаритите обаче не мога да се съглася с теб и тук не става въпрос за това какво ми харесва на мен или на теб,а за спазване на задължение,което и двамата имаме по закон.Ами ако колата ти беше черна,габаритите ти може би щяха да "светят "в черно-супер ще се виждат.Или ако беше лилава,червена ,синя.....? и ако изобщо всеки реши да прави това което иска,представяш ли си какво ще стане/ако примерно ти харесва да газиш хора или да караш пиян/.За да не се случва това има закони,които трябва да се спазват от всички.Добри или лоши има си една сентенция от римско време-"Лош закон,но закон"-т.е.може и да не е най-удачното решение,но все пак е общоприето решение,с което всички трябва да се съобразяват,в случая със светлините не лошо решение при това.В крайна сметка останалите водачи не са длъжни да гадаят каква е тази синя/червена,зелена,розова/и т.н. светлина,дето се вижда стотина метра по-напред в тъмното.Затова и закона е ясен отпред бяла/жълта ,отзад червена светлина и да не ти харесва това е положението и ако те глобяват за това няма какво да се сърдиш,просто в случая полицаите си вършат работата/колкото и да ти е чудно и те понякога вършат полезни неща/.Ако искаш отпред да не ти свети мъгляво-жълто, като за начало може да си смениш рефлекторите и да си сложиш нови хубави/скъпи от магазин,а не от битак за 1 лв./ крушки и ще има някакъв положителен ефект.Ако пък имаш излишни пари и най-големия проблем на автомобила ти е цвета на габаритните светлини,продават "кристални"фарове за Г2,пък из нета може да намериш и някакви ксенони.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 10 окт 2005 23:08

Не знам с какво толкова те засегнах, че се разпали толкова и се комплексира, че да стигнеш до тоя мръсен подтекст.....както и да е, няма да коментирам, защото не те познавам и всичко което кажа ще е далеч от истината :roll: Като цяло съм съгласен с всичко което каза, но специално тези няколко реда много ме засегнаха :evil:
vw16v написа:Ако искаш отпред да не ти свети мъгляво-жълто, като за начало може да си смениш рефлекторите и да си сложиш нови хубави/скъпи от магазин,а не от битак за 1 лв./ крушки и ще има някакъв положителен ефект.Ако пък имаш излишни пари и най-големия проблем на автомобила ти е цвета на габаритните светлини,продават "кристални"фарове за Г2,пък из нета може да намериш и някакви ксенони.

Не обичам хората които си мислят, че знаят всичко, а другите са някви неандерталци запратени в десета глуха....а може би нямаш достойнство, ако искаш да ми кажеш нещо конкретно ми го напиши, няма проблем, ще те разбера, но да ми обясняваш глупости, не на мене тия Screwy Да приемем, че на мен най-големия ми проблем е цвета на габаритите ми, а твоя какъв е и защо си мислиш, че има нещо общо с мен :dontknow:
Без лоши чувства, поне при мен е така :wink:
П.П.Като разкаял се селянин, готов да скъса със селото и да навлезе в градското общество на всяка цена, публично обещавам да се отърва от тези пазарски крушки от по един лев :!: Даже ще изхвърля и Осрамките, светят незадоволително, ма как пък, нали са само по 15лв бройката :wink: .
Колега Tomcat, ти какво направи със своите ксенони, продаде ли ги, давай ги насам, че да ставаме граждани, няма време за губене :oops:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Хайде де...

Мнениеот wili98 » Вто 11 окт 2005 9:46

"Селянин" според мен не е местоживеене а начин на поведение...
Стига сте се карали...

Потребителски аватар
6utruknahunte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6utruknahunte » Вто 11 окт 2005 12:19

Абе я кажете, че някой каза за пресвятканията, що има идиоти, цяла колона насрещен трафик и никой не светне, на Ванга съм са превърнал, а и очите ме заболяха :shock:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 11 окт 2005 13:58

На мен ми пречат фаровете за мъгла в тиха ясна лунна нощ. Пречат ми и то много и стоповете за мъгла в същата бяла лунна вечер. Така че ако някой ви настигне и просто забрави да мине на къси може и да съм аз. Пък вие случайно може да сте забравили да си изключите усилените стопове. Пък оправданието за дупките може да го приказвате на трестокласниците в училище. По тая логика що не си карате и на дълги -голям праз ........има дупки.......... :x

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 11 окт 2005 14:56

Защото не помага.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”