Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Сря 30 яну 2008 21:55

Да, ама на AUTO MOTOR UND SPORT е. :lol:
http://ams.bg/?act=content&rec=1948

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 30 яну 2008 23:20

ilia3 написа:Да, ама на AUTO MOTOR UND SPORT е. :lol:
http://ams.bg/?act=content&rec=1948

Това е сравнителен тест , а не SUV на годината.
А и германец да не хвали немска кола....
Коментарите отдолу прочете ли?

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Чет 31 яну 2008 7:11

Искам да се извиня че съм си поснал мнението три пъти :oops: Без да искам. Не съм го правил с някакво намерение. А за auto motor und sport явно някъде другаде съм чел нещо.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 31 яну 2008 10:21

Аз пък съм на мнение, че въобще няма смисъл да се купува нова кола от магазина. Също така съм с 2 ръце за Кашкая. Карах Кашкай автоматик бензинка 150 коня ако се не лъжа. Колата е невероятна особено за града, с размерите на Пасат е, само че по-висок. Аз съм 2 метра и към 140 килограма и в Кашкая се чувствах много удобно и зад мен имаше достатъчно място. Мацката, чийто е Нисана го взе на 6 месеца и 5000 км. пробег за 33000 лв. с ДДС. Така ме правете си изводи кое е по-добре. Според мен по-добрият вариант е да се вземе кола на 5000 км на половин цена... ;-) Забравих да спомена че е със всички екстри за модела... Зашеметяваща кола... Това и мислех да си купя, но тази година нямаше да мога да подръпна, затова се спрях и на по-старичък Пасат (любимата кола)... Но за градски джип, съотношение цена-качество-екстри, по-добро от японските няма... ;-)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 31 яну 2008 18:46

Да, а кой спечели Златен волан /не е Кашкай/?
Нисан се произвежда в Англия, кой искаш да спечели?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 31 яну 2008 19:43

CoZmO написа:Аз пък съм на мнение, че въобще няма смисъл да се купува нова кола от магазина. Също така съм с 2 ръце за Кашкая. Карах Кашкай автоматик бензинка 150 коня ако се не лъжа. Колата е невероятна особено за града, с размерите на Пасат е, само че по-висок. Аз съм 2 метра и към 140 килограма и в Кашкая се чувствах много удобно и зад мен имаше достатъчно място. Мацката, чийто е Нисана го взе на 6 месеца и 5000 км. пробег за 33000 лв. с ДДС. Така ме правете си изводи кое е по-добре. Според мен по-добрият вариант е да се вземе кола на 5000 км на половин цена... ;-) Забравих да спомена че е със всички екстри за модела... Зашеметяваща кола... Това и мислех да си купя, но тази година нямаше да мога да подръпна, затова се спрях и на по-старичък Пасат (любимата кола)... Но за градски джип, съотношение цена-качество-екстри, по-добро от японските няма... ;-)

Кола на 5хил км и половин година обикновенно струва от 10 до 20% надолу от цената в магазина. :idea: Това е правилото, всякакви други варианти са изключения :idea:
Кашкая е доста по къс от Пасата, по размери е близо до Голф5, дори версиите с предно предаване ги сравняват точно с голф и има не малко такива тестове.
Колко се изписа за тая пародия не автомобил е не истина, промивката на мозъци и рекламата явно оказват влияние и лесно манипулират.
Да си купиш Кашкай е безсмислено при положение, че може за по-малко пари да си вземеш 7местен (6+1) по-голям SAV/SUV от рода на X-trail, Outlander, Rav-4, CR-V и да се ползва данъчен кредит :idea: :!: и за разлика от него приличат поне на нещо.

Кашкай=Подвигнат Хечбек (нещо от рода на Голф кънтри) + с Пародия на 4х4

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 31 яну 2008 20:34

niikoo_1 написа:Кашкай=Подвигнат Хечбек (нещо от рода на Голф кънтри) + с Пародия на 4х4

:да:

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Чет 31 яну 2008 21:08

dobrinb написа:
niikoo_1 написа:Кашкай=Подвигнат Хечбек (нещо от рода на Голф кънтри) + с Пародия на 4х4

:да: А е сега си дойдохме на думата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 яну 2008 22:31

ilia3 написа:
dobrinb написа:

:да: А е сега си дойдохме на думата.

Оня ден бях спрял до един такъв на светофара и установих ,че ако не са ненормално големите му колелета и клиренс по нищо не може да го опреличиш на SUV за джип да не говорим !

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Пет 01 фев 2008 9:50

Не мога да разбера само защо намесвате други SUV-та, при положение че тамата е "Каикай или Тиган"... Просто изказах лични наблюдения над Кашкая. За Тигана не знам, но при всички положение не бих си взел Най-новия модел още първа серия, при това с опция за сега само с един двигател на автомат...

niikoo_1, обяснявам какъв е случая и каква е възможността в момента. Единственият проблеме е, че се чака от 3 до 8 месеца за такава кола, но доколкото съм запознат за Нисан по принцип чисто нов се чака до 6 месеца... А за цената, ако искаш ще ти направя и копие на фактурата за да се убедиш. ;-) Колкото до размерите като го спрях до 2-ката ми, която е комби, беше 10-15 см по-къс. :-P Да не говорим, че Тигана е точно 10 см по дълъг и 10 см. по-тесен... ;-)

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 01 фев 2008 21:19

niikoo_1 написа:Да си купиш Кашкай е безсмислено при положение, че може за по-малко пари да си вземеш 7местен (6+1) по-голям SAV/SUV от рода на X-trail, Outlander, Rav-4, CR-V и да се ползва данъчен кредит :idea: :!: и за разлика от него приличат поне на нещо.

Кашкай=Подвигнат Хечбек (нещо от рода на Голф кънтри) + с Пародия на 4х4

Eй , голям дървен философ се извъди!!
Айде отвори ценовите листи и погледни, Кашкай със всички екстри е на цената на базовото оборудване на гореизброените от теб модели.
X-trail е с 6000 лв. по-скъп при същото оборудване, има същата 4Х4 система и щом казваш че прилича на нещо значи нищо не разбираш от дизайн.
Второ - защо Кашкая да е пародия на 4Х4? С какво 4Х4 на тигана е по-добро, с нищо!!
Трето по-добре повдигнат хечбек отколкото страхотния прогрес: Голф-> Голф плюс, което вече е достатъчно смотан модел -> Тиган с големи претенции, най-много мразя изкуствено надути автомобили, само сравни междуосията на моделите и помисли малко.
В класа си Кашкая е сам, няма друг 4Х4 автомобил на такава цена освен Витара, ама там отзивите не са много добри, въпреки че вече си е истинско 4Х4 дори и с бавни скорости.
Ако трябва да избирам в по-високия ценови клас, където изкуствено е набит Тигана, бих взел Outlander.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 01 фев 2008 21:38

При другите модели може да ползваш Данъчен кредит и да си спестиш 20% ДДС, защото някой от тях идват стандартно 6+1места, а други се преоборудват.
Така, че цената им става с 10хил.лв на долу и ако имаш фирма да речем накичен до дупка Outlander ще ти излезе по-тънкана от 5местен Кашакай.
Това ми е мисълта.
Почти всички модели от този тип автомобили са с папродия на 4х4 - Аутлендър, Кашкай, Х-трайл, Пежо, Цитров, Рав-4, ЦР-В, Каптива, Антара и т.н. ако трябва да сме честни.
Ама хората ги купуват и ги възпиемат като истински ДЖИП (не ме кефи да използвам тая дума)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 01 фев 2008 22:42

niikoo_1 написа:При другите модели може да ползваш Данъчен кредит и да си спестиш 20% ДДС, защото някой от тях идват стандартно 6+1места, а други се преоборудват.
Така, че цената им става с 10хил.лв на долу и ако имаш фирма да речем накичен до дупка Outlander ще ти излезе по-тънкана от 5местен Кашакай.

Има едно предаване Ловци на митове, много интересно :lol:
Ако се регистрира колата на рентакарска фирма, ако ще Поло да е пак може да се вземе ддс-то. Друг е въпроса, че това упражнение си заслужава само при добър счетоводител и склоност да жертваш приятелство със собственика на рентакарската фирма. За 6+ 1 важи същия принцип :wink:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 01 фев 2008 22:55

rosy написа:
niikoo_1 написа:При другите модели може да ползваш Данъчен кредит и да си спестиш 20% ДДС, защото някой от тях идват стандартно 6+1места, а други се преоборудват.

Има едно предаване Ловци на митове, много интересно :lol:
Ако се регистрира колата на рентакарска фирма, ако ще Поло да е пак може да се вземе ддс-то. Друг е въпроса, че това упражнение си заслужава само при добър счетоводител и склоност да жертваш приятелство със собственика на рентакарската фирма. За 6+ 1 важи същия принцип+ редовно попълване на пътен лист :wink:

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пет 01 фев 2008 23:43

Митсубиши Аутлендър + помпа дюза от ВАГ

Ако аз трябваше да търся автомобил от този клас това щеше да е моя избор. За съжаление автоматик се предлага само за бензиновия мотор ако не греша?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”