Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Искам също да благодаря на Христо. Христо, като човек, който работи с клиенти и се старае да обслужва максимално добре всеки един клиент, било то бъдещ или настоящ искам да ти споделя следното : справяш се страхотно. Мога да разчитам на сервиза Ви и ще остана клиент. Случката не ми се коментира.
Успех
Успех
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Още нямам отговор на запитване на Ицо по ЛС за шенкел.
Никси няма гаранция че ще е свободен и реших да си търся резервен вариант - поискаха ми 100лв да свалят барабаните + шенкелите
и да нанижат новия шенкел + спирачен апарат + дискове накладки и жила на ръчна спирачка.
За профилактика и смяна на гумички на апарати - 70лв на бройка
Първата цена може да търпи коментар, а втората е просто абсурдна....
Апарата има 2 гумички на водачите, 1 гумичка на буталото и още няколко гумички, които са трудни, защото горните се сменят с поглед.
Ето го описано в картинки какво трябва да се направи - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1395
Работа за 30 мин макс, струва 70лв - просто нямам думи ....
Явно е че ако не никси, сам ще си направя нещата
ПС - при посочените цени при 50-60лв за апарат + 70-100 за рециклаж, по изгодно излиза да се купят нови апарати от 240лв бройката ако човек не си го направи сам
Никси няма гаранция че ще е свободен и реших да си търся резервен вариант - поискаха ми 100лв да свалят барабаните + шенкелите
и да нанижат новия шенкел + спирачен апарат + дискове накладки и жила на ръчна спирачка.
За профилактика и смяна на гумички на апарати - 70лв на бройка

Апарата има 2 гумички на водачите, 1 гумичка на буталото и още няколко гумички, които са трудни, защото горните се сменят с поглед.
Ето го описано в картинки какво трябва да се направи - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1395
ПС - при посочените цени при 50-60лв за апарат + 70-100 за рециклаж, по изгодно излиза да се купят нови апарати от 240лв бройката ако човек не си го направи сам
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен ти казах цена от 60-70лв за брой при това ремонт в спициализиран сервиз за спирачни апарати, но ти както повечето наши съфорумци интерпретира нещата по свой начин.Та на въпроса:lyubobg написа:Още нямам отговор на запитване на Ицо по ЛС за шенкел.
За профилактика и смяна на гумички на апарати - 70лв на бройка![]()
Много скоро ще разбереш, че не всичко се свежда до простата смяна на две гумички за 30-тина минути.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
scirocco gt написа:Според мен ти казах цена от 60-70лв за брой при това ремонт в спициализиран сервиз за спирачни апарати, но ти както повечето наши съфорумци интерпретира нещата по свой начин.Та на въпроса:lyubobg написа:Още нямам отговор на запитване на Ицо по ЛС за шенкел.
Много скоро ще разбереш, че не всичко се свежда до простата смяна на две гумички за 30-тина минути.
Добре - ако не съм прав - покажи къде не съм прав

Апарата си работи, няма счупени "бобчета", няма ръждясала повърхност, имаше само малко мръсотия вътре и за целта трябва да се махне зегерката и да се бръкне и да се почисти вътре - за това няма нужда от нищо специализирано - аз те попитах "ами ако моя случай е по лек", ти каза минимум 70лв каквото и да е.. с това не съм съгласен.
Другото за 100те лева за смяната отзад.
За по малко от 20 минути обезкостихме с 1 съфорумец голфа му и смъкнахме апаратите, за толкова се смъкват и барабаните.
Т.е. за грубо 2 човеко часа, ще се демонтират барабаните и ще се сложат дисковете.
Има 4 болта на джантата, 1 лагер на главината с което барабана излиза.
Още 2 бръквания с отверката и накладките са на земята.
4 болта и шенкела пада .
Това като се прави с пневматична отверка става още по-бързо.
Мястото е удобно - смяната е песен.
За мен тази цена от 100лв е неоправдана.
- Ventoman
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lyubobg написа:scirocco gt написа:Според мен ти казах цена от 60-70лв за брой при това ремонт в спициализиран сервиз за спирачни апарати, но ти както повечето наши съфорумци интерпретира нещата по свой начин.Та на въпроса:lyubobg написа:Още нямам отговор на запитване на Ицо по ЛС за шенкел.
Добре - ако не съм прав - покажи къде не съм прав![]()
Апарата си работи, няма счупени "бобчета", няма ръждясала повърхност, имаше само малко мръсотия вътре и за целта трябва да се махне зегерката и да се бръкне и да се почисти вътре - за това няма нужда от нищо специализирано - аз те попитах "ами ако моя случай е по лек", ти каза минимум 70лв каквото и да е.. с това не съм съгласен.
Другото за 100те лева за смяната отзад.
За по малко от 20 минути обезкостихме с 1 съфорумец голфа му и смъкнахме апаратите, за толкова се смъкват и барабаните.
Т.е. за грубо 2 човеко часа, ще се демонтират барабаните и ще се сложат дисковете.
Има 4 болта на джантата, 1 лагер на главината с което барабана излиза.
Още 2 бръквания с отверката и накладките са на земята.
4 болта и шенкела пада .
Това като се прави с пневматична отверка става още по-бързо.
Мястото е удобно - смяната е песен.
За мен тази цена от 100лв е неоправдана.
Ти защо не отвориш сервиз и да извършваш тази услуга за 5лв. ?
Ще идвам при теб макар и да мога да си ремонтирам сам колата

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lubobg..
Точно тази зегерка ще видиш как се маха... ааа и как се слага е най-интересно..
гарантирам ти, че не е работа за 15 мин..не и от човек без добър инструмент... и който не го е правил
от там имаш.. шкуркички, почистване, киснене из разни препарати или поне бензин нафта.. четкане.. прочее..
и чак тогава когато си изшкурил всичката ръждичка от буталцата и навсякъде под семерингите си в час....
да не говорим, че трябва и инструмент да прибереш буталата...
и че сам човек тези работи за минимум 2 часа не му мърдат... за двете колела...
+ обезвъздушаването и промивката на спирачната система..
+ наема за място за сервиз
+ цената за закупуване на инструменти
+ цената за закупуване на техника
+ заплатата на персонала
+ печалба
+ данъци
+ милион други неща които се сетиш..
ще разбереш, защо са такива цените..
на мен лично подобна операция заедно с Никси.. ми отне цял следобед
от 13:00 - до около 20:00...
прави си сметка...
и съм поохарчил някой и друг лев за инструмент..
Точно тази зегерка ще видиш как се маха... ааа и как се слага е най-интересно..
гарантирам ти, че не е работа за 15 мин..не и от човек без добър инструмент... и който не го е правил

от там имаш.. шкуркички, почистване, киснене из разни препарати или поне бензин нафта.. четкане.. прочее..
и чак тогава когато си изшкурил всичката ръждичка от буталцата и навсякъде под семерингите си в час....
да не говорим, че трябва и инструмент да прибереш буталата...
и че сам човек тези работи за минимум 2 часа не му мърдат... за двете колела...
+ обезвъздушаването и промивката на спирачната система..
+ наема за място за сервиз
+ цената за закупуване на инструменти
+ цената за закупуване на техника
+ заплатата на персонала
+ печалба
+ данъци
+ милион други неща които се сетиш..
ще разбереш, защо са такива цените..
на мен лично подобна операция заедно с Никси.. ми отне цял следобед

прави си сметка...

и съм поохарчил някой и друг лев за инструмент..
Това за инструментите не го разбрах.Включват се в цената,
защото са еднократни и се изхвърлят след всеки клиент ли ?
Според мен за една услуга извършена КАЧЕСТВЕНО не е редно да
има двоина разлика в цената та ,който ида я е направил.
Пазарната икономика не значи,че който си е създал име трябва
да започне да работи некачествено и да щави клиентите.
защото са еднократни и се изхвърлят след всеки клиент ли ?
Според мен за една услуга извършена КАЧЕСТВЕНО не е редно да
има двоина разлика в цената та ,който ида я е направил.
Пазарната икономика не значи,че който си е създал име трябва
да започне да работи некачествено и да щави клиентите.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Ventoman написа:
Ти защо не отвориш сервиз и да извършваш тази услуга за 5лв. ?
Ще идвам при теб макар и да мога да си ремонтирам сам колата
http://www.aspo-bg.com/ - между 20 и 50лв с монтаж и демонтаж на апаратите, а като ги дам в насипно състояние ще е още по нормална цената

В ЕМК33 е също доста по еВтино.
А точно от теб не очаквах такава забележка ...
wili98 - хайде пак да прочетеш какво съм написал ?
"от там имаш.. шкуркички, почистване, киснене из разни препарати или поне бензин нафта.. четкане.. прочее..
и чак тогава когато си изшкурил всичката ръждичка от буталцата и навсякъде под семерингите си в час.... "
- Моя апарат няма нужда о киснене шкурки и т.н - няма ръжда по бултацата
Инструмента се нарича зегер клещи, а другото майсторлък...
Заплатата на персонала - 1 монтьор надали му дават повече от 1000лв
което прави макс с данъци и глупости 10лв на час отиват за него.
Наем на сервиза и инструменти - ето ти пример с ХОБИ сервиз - 8.80 на подемника и под левче за инструменти. А инструментите в общия случай са МНОГО еВтини и като ги купиш 1 път си ги ползваш дълго време.
В частния случай няма нужда и от подемник - най-скъпия инструмент при сервизите.
Но не се хабете - никой няма да ме убеди че тази цена е оправдана икономически и мисля че този сервиз загуби 1 клиент.
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз още не съм виждал спирачен апарат на Ваг групата, свален, стоял по морги и да не е блокирал отвсякъде. Ти се обади по телефона , изсипа десетина въпроса за десетина секунди и получи съответния отговор.Иначе при това положение както казваш, че няма нужда от шкурки и шукарийки, смяната на уплътненията щеше да е към монтажа на останалите детайли, но в такъв случай защо изобщо ще ги сменяш?
П.П. И ставаше въпрос за ремонт на спирачни апарати, сега говориш за подмяна на уплътнения, а аз правя разлика между двете неща.
П.П. И ставаше въпрос за ремонт на спирачни апарати, сега говориш за подмяна на уплътнения, а аз правя разлика между двете неща.
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”