Няколко въпроса за Голф2
Няколко въпроса за Голф2
Имам от няколко дена една 2-ка 1.3 89-та година.Първо да попитам от къде е най-удачно да се източи водата от охладителната система.Второ-колко е вместимостта и ,за да знам колко антифриз да купя и трето- колко мало да сипя точно,защото утре ще го сменям.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
wili98 написа:Аз се обзалагам, че му е запекъл термостата и ще изтече цялата вода
То аз като гледам, май термостата става консуматив
Ако е запекъл термостата би трябвало водата да се върти постоянно през радиатора,а не е така.Като запаля на студен двигател и поработи малко горния маркуч към радиатора е топъл а долния студен.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами тогаз:
План Б1 /опасен/ - загряла кола - отворен термостат, сваляш маркуча от долу на ррадиатора.
План Б2 /нормален/ - по възьможност изстинала кола да не те пари - сваляш термостат, и маркуча от долу на радиатора и си ООООККККК.
Маслото ми се върти /за 2G/ мотор 3.6 ама ще събереш 3 и малко
Водата 5-6 литра без газова.
5.5-7 литра с газова - /при 7 хващай си газаджията и бой бой бой
/
План Б1 /опасен/ - загряла кола - отворен термостат, сваляш маркуча от долу на ррадиатора.
План Б2 /нормален/ - по възьможност изстинала кола да не те пари - сваляш термостат, и маркуча от долу на радиатора и си ООООККККК.

Маслото ми се върти /за 2G/ мотор 3.6 ама ще събереш 3 и малко

Водата 5-6 литра без газова.
5.5-7 литра с газова - /при 7 хващай си газаджията и бой бой бой

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Направих по план Б1 с ръкавици,но поради изключителния контрол на държавата върхи продуктите пак ще трябва да се занимавам.Оказа се че са ми продали антифриз менте.Замръзна в камерата на хладилника,а там е -5 градуса.Сипах 3 литра концентрат и 3 литра вода.На етикета пишеше за -20 да се разрежда 1:1.Бахси и ментетата.Сега отивам до Промобил да си зема истински.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”