Проблем с светлините в купето (Пасат Б5)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с светлините в купето (Пасат Б5)

Мнениеот AmW » Нед 03 фев 2008 13:57

Здравейте колеги,

Имам малък проблем с светлините вътре в купето и с алармата и предполагам, че е от бушоните но реших първо да драсна няколко реда да видя какво ще ме посъветвате.Та проблема е че вътре няма никакви светлини а алармата ми заключва но има един сиглан които ме предупреждава, че не е затворена някоя врата и това е всеки път а пък вратите са затворени.Пасата е Б5 98 г.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 03 фев 2008 19:46

Най-вероятно е болестта на модела - микроключета, напукани платки, или претрит кабел между вратата и купето.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 03 фев 2008 21:11

Всъщност една седмица преди да се появят тези проблеми сменях огледалото (голямото) и може при махането и слагането на кората да се е получил някъв проблем.А пък за светлините мисля че е от едно зарядно за телефон менте, може пък то да е дало на късо нещо да е изгорило някои бушон защото зарядното спря да работи след 2рото зареждане

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Пон 04 фев 2008 14:28

Случайно да си имал теч в купето (около шофьорското място)?

При мен се държи ТОЧНО по съшия начин - фалшива индикация за отворена врата, липса на осветление в купето. Сигурен съм, че е от "комфорт" модула.
Опитай да излезеш от колата, изчакай около 15 сек. и тогава включи алармата - може би няма да ти даде индикация за отворена врата.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 04 фев 2008 19:36

ArturDent написа:Случайно да си имал теч в купето (около шофьорското място)?

При мен се държи ТОЧНО по съшия начин - фалшива индикация за отворена врата, липса на осветление в купето. Сигурен съм, че е от "комфорт" модула.
Опитай да излезеш от колата, изчакай около 15 сек. и тогава включи алармата - може би няма да ти даде индикация за отворена врата.

Ще го пробвам това с вратата.А не теч не сам имал никакъв и днес прегледах половината бушони и не видях да има изгоряли, само че не знам кои е за осветлението :(( Ще поразтърся за няква схема :)

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Сря 06 фев 2008 10:34

Отвътре на капака на бушоните трябва да има схема ако твоята липсва вземи от някой колега и си я преснимай че ще ти трябва.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 06 фев 2008 21:33

Днес попрегледах пак всички бъшончета почистих ги всичките (нямаше изгорели) и познаите .... пак същата работа направо откачам вече, а понеже не сам в България и ми е трудно да отида в сервиз и да им обесня каде точно е проблема.Отиват нещата на към продаване ми се струва :lol:

Мерси за инфото колеги :)

fisherman_bg
Автомобил: VW Passat V6 TDI
Двигател: AFB 2000г

Мнениеот fisherman_bg » Пет 22 фев 2008 14:05

Колега - вземи отверка, и на шофьорското място махни лайсната и вдигни мокета.
Има една кутия - отори я. Вътре имаш втора кутия - отвори я.
И ще видиш за какво става въпрос.
Почти съм убеден ,че е достигала вода до там , макар и малко и без да можеш да го разбереш, защото тя влиза директно под мокета...
Ако има следи от вода/ окисления/, откачи буксите и почисти платката и пластинките и виж дали няма прекъсната връзка.
Там е управлението на осветлението на купето, централното заключване и т. н.
успех

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 09 мар 2008 19:25

fisherman_bg написа:Колега - вземи отверка, и на шофьорското място махни лайсната и вдигни мокета.
Има една кутия - отори я. Вътре имаш втора кутия - отвори я.
И ще видиш за какво става въпрос.
Почти съм убеден ,че е достигала вода до там , макар и малко и без да можеш да го разбереш, защото тя влиза директно под мокета...
Ако има следи от вода/ окисления/, откачи буксите и почисти платката и пластинките и виж дали няма прекъсната връзка.
Там е управлението на осветлението на купето, централното заключване и т. н.
успех

Мерси колега е сега веднага отиам да го пробвам :) ще пиша после да кажа дали съм успял да го оправя

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Пон 10 мар 2008 14:14

Аз имах същия проблем,отидох да ми сложат аларма ,че бях само с фабричната, и момчето взело че ми оправило и осветлението,та мисълта ми е че те поне имат по ясна преценка ,от какво може да е проблема,а и ми взе само 10лв.Било някъкво съпротивление изгоряло или нещо от тоя род.

Върни се в “Passat”