Светлини за мъгла Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 04 фев 2008 18:54

здравейте аз сащо си слагам халогени на голф 2 с тясна броня-буксата под казанчето с антифриза я намерих но с релето 18 имам проблем-търсих на много места но ме гледаха като изванземен--пробвах и в моргите--там имат такива релета но са силови с ро дебели крачета и не стават мисля че не са от голф--въпросат ми е някой знае ли номерацията на изводите за релето но на бошуниерата--мога ли да сложа обикновено реле вез номерация--продават ги на всякаде--все пак има +силов -маса управление и извод за консуматорите и до колкото знам релето е с 4 извода /а има и с 5 извода/ 31 30 87 86--някой даже имат и диоди --страхувам се да не изгора инсталацията--може ли някой да ми помогне--благодаря ви на всички предварително

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 04 фев 2008 19:02

Колега въобще не се притеснявай да сложиш руско реле,даже може би е по добре от някое китайско менте! :wink: Аз също ползвам руско(с 4 пина)и нямам проблеми,ще видя дали нямам снимка някъде! :wink:

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 04 фев 2008 19:07

благодаря за отговора но вапросат ми беше дали знаете номерацията на изодите на бошунйерата там има + - управление

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 04 фев 2008 19:26

strahil_toshkov написа:благодаря за отговора но вапросат ми беше дали знаете номерацията на изодите на бошунйерата там има + - управление
Колега слагаш си стандартно реле с 4 извода ,и бушонче отдолу ,и работата заспива! :wink: Не можеш да го обърнеш,ако това питаш! :D Изображение

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 04 фев 2008 19:35

много благодаря за хубавата снимка утре ще пробвам-ако някой се интересува--намерих много хубави налогени с лупа за вграждане на голф 2-тясна броня--точно стават на пластмасовата решетка под бронята-с не пречат на куката за теглене

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

ha

Мнениеот lozan67 » Пон 04 фев 2008 19:48

Аз мойте си ги сложих на широкия нож.Изображение Но ме заинтригува с тия на малката решетка. Да пуснеш непременно снимки.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 04 фев 2008 20:20

за сажеление нямям снимки защото халогените са долу в колата но утре обещавам много снимки като ги поставя---халогените са на фирмата ДЛАА--след много тарсене и опити останових че моделат 2010 с лупи дава светлинен сноп на черта и се вижда прекрасно--ако имате наблюдение от светлината на халогени на голф 3 оригинални на хела--тук разпраскването на светлиния сноп явно е добре изчислено и се вижда прекрасно

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Пон 04 фев 2008 20:52

колега ivkata, благодаря за инфото, но имам малко неясноти. Без реле на номер 7 на куплунга под разширителния съд излиза захранване за мъглата при включени къси, нали така? Какво се прави друго, освен слагането на релето? Аз пробвах с реле, но не намерих зад бушоните куплунзите, за които говореше, и сега съм без реле - фаровете ми за мъгла са с късите, не с габаритите...имах един сиво-жълт кабел с букса, свободен, но на него нищо не излизаше - нито при габарити, нито при къси, а и не намерих друг такъв вече включен, за да го превключа. Къде да търся?: :roll:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 04 фев 2008 21:06

Ха ха,колегата stankorotax ме излови! :oops: Предишните ми мнения са от миналата година,и бях позабравил някой неща :roll: ,значи на буксата(под казанчето) има напрежение дори без реле ,само трябва бушон да се сложи на бушониерата! :wink: А ако искате да светят халогените със габаритите трябва да се превкючи една черна букса със сивожълт кабел.Намира се зад бушониерата,до нея трябва да има същия по цвят кабел с букса който не е вкл. никъде.Просто разменяте местата на буксите ,и си слагате реле ,и вече трябва да работят и на габарити! :wink: Изображение

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 04 фев 2008 21:21

благодаря ви утре всичко ще ми се изясни като разглоба на всякаде :twisted: :idea:

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Пон 04 фев 2008 21:51

ма....ма му (на голфа ми :wink: ), гледах и рових половин час, но не намерих въпросната включена букса, само една свободна, която така и не намерих къде да включа...всички букси там разкачах и така и не изчезна напрежението на куплунга под казанчето... може моя да няма такава, знам ли...ще поровя пак ако имам скоро време, и ако има резултат ще съобщавам :)
благодаря на всички за инфото

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пон 04 фев 2008 23:13

не сам на ясно как да кача няколко снимки на този форум за халогените

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Сря 06 фев 2008 12:46

колеги,благодарение на всички вас - които ми помогнахте вече и моята 2ка си има халогенни фарчета. Ако някой чете тази теме обаче трябва да знае че въпреки поставянето на реле в бушониерата което да управлява налогенните фарове да светат независимо от късите светлини управлението им единсвено минава през копчето и го товари-препоръчвам на всички които сметнат думите за реални да си направят един тест ---- както научих и аз буксата за налогените седи зад казанчето за антифриз,предполагам че всички ние сме теглили кавели от там ----за теста-----вземете кабел около 50см. единия край допрете в плюсовата клема на акомулатора а другия в буксата-при работещ двигател и пуснати налогенни светлини-ВНИМАВАИТЕ ДА НЕ ОБЪРКАТЕ + - ако има усилване на светлината при допир с кавела----сложете си реле------както знаете голф 2 си нямя релета за никой от светлините---къси----дълги----а сега установих и халогени----не сам написал този отговор за да се права на разбирач а просто ако мога да помогна с нещо НЕ ЗНАМ КАК ДА КАЧА СНИМКИ НА ТОЗИ ФОРУМ--АКО НЯКОИ МИ КАЖЕ ЩЕ ВИ ПОКАЖА как се вграждат халогенни фарове тип лупи в пластмасовата решетка под бронята на голф с тесни брони :D :D :D

Потребителски аватар
rj_45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rj_45 » Сря 06 фев 2008 14:40

Привет на всички :)
Нов съм тук във форума.
Стана ми интересно за тия халогенчета-как изглеждат и как се вграждат.
Към колегата strahil_toshkov, в работата ми нямам достъп до личните мейлове,иначе бих качил и аз снимките. Иначе ето тук има описание как се качват снимки в molia-polzvaite-drug-host-za-snimki ->прикачване на снимки.
Дано съм помогнал :roll:

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Сря 06 фев 2008 17:44

благодаря за всичко надявам се снимките да сваршат работа на някой--късно вечерта и снимки как светат-с китайски крушки-----утре ще са осрам----куул блу----/гадно но нали трябва на вългарски/

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 08 фев 2008 18:07, променено общо 3 пъти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”