Чистачки на фаровете за голф 3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Чистачки на фаровете за голф 3

Мнениеот lyubobg » Вто 05 фев 2008 19:56

има ли такава стандартна екстра голфи :roll:

Аз мисля че не, ама рекох да питам.

Ако не - някакви идеи от какво може да се направи без да се удря много с чука mhihi

Видях подобна тема за голф2 в този раздел, ама все си мисля че за голф3 може да има нещо по културно :wink:

Днес карам и не усещам изобщо че имам ксенон - викам си - ебаси, толкова пари за нищо, тия крушки им е минал живота вече....
по едно време чак зацепих да си измия КАЛНИТЕ стъкла на фаровете mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 05 фев 2008 21:44

И за голф 2 и за голф 3 както и за пасат мисля че ще стане система за миене на фаровете от Мицубиши галант. Някъде по моргите все ще се намери да се купат пръскалките и моторчето. Връзването към моторчето за чистачките предполагам не е проблем.
В линка има снимко отпред с не много добро качество но пръскалките се виждат. Имам колега с такова мицубиши и съм виждал как хубаво мият.
http://lan.troyancity.net/jifree/forum/ ... 6048d3c19e

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 05 фев 2008 22:02

От Лада 2107 не стават ли?

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Сря 06 фев 2008 10:52

точно тия от мицубишито са перфектни! :) малки скатани .. и на един модел БМВ 5ца (нз как се водят на от серията като БМВто от транспортер 1 филма :)))) та и там са същите ,но не мога да намеря никъде такива
ако някой случайно види такова нещо д ами пише ! ще съм му много благодарен! :)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 06 фев 2008 18:12

К.Одаджийски написа:И за голф 2 и за голф 3 както и за пасат мисля че ще стане система за миене на фаровете от Мицубиши галант. Някъде по моргите все ще се намери да се купат пръскалките и моторчето. Връзването към моторчето за чистачките предполагам не е проблем.
В линка има снимко отпред с не много добро качество но пръскалките се виждат. Имам колега с такова мицубиши и съм виждал как хубаво мият.
http://lan.troyancity.net/jifree/forum/ ... 6048d3c19e

да, съгласих се за пръскалките, добра идея :да:
A чистачките :roll:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 06 фев 2008 20:04

Колега, ако са хубави пръскалките, чистачки не ти трябват. От опит го знам това нещо... ако си намериш хубави пръскалки, при скорост от над 40км/ч. свалят всичко с едно-две пръскания...

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 06 фев 2008 20:08

Insect написа:Колега, ако са хубави пръскалките, чистачки не ти трябват. От опит го знам това нещо... ако си намериш хубави пръскалки, при скорост от над 40км/ч. свалят всичко с едно-две пръскания...

Не звучи невъзможно, ако се сложи и хубав разтвор съвсем гот ще стане.
САмо да се сетя да пръсна преди да е засъхнала калта :)

Между другото сега се сетих от какво може да се направят пръскалки - от стандартните пръскалки на капака :)
Колко му е - реже се дупка в бронята примерно, регулират се с игла да пръскат нагоре и би трябвало да стане
:roll:

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Сря 06 фев 2008 20:12

lyubobg написа:Между другото сега се сетих от какво може да се направят пръскалки - от стандартните пръскалки на капака :)
Колко му е - реже се дупка в бронята примерно, регулират се с игла да пръскат нагоре и би трябвало да стане
:roll:

Да,добре звучи,само трябва една помпичка да се намери за фаровете,защото сигурно са с по-голямо налягане.Пък тамън могат да се сложат и светещи пръскалки. :D

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 06 фев 2008 20:18

Определено с тия за стъклото няма да стане... за да се измие всичко по фара си трябва силна струйка :wink:

колега, не забравяш ли, че засъхнала кал, след като се намокри, става мокра кал :roll: :P

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Сря 06 фев 2008 22:58

Ами пръскалките на чистачките са мн яки - то това зависи от помпата де - редовно мия стъклата на тия зад мен дори да са насочени да пръскат в средата :lol:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 07 фев 2008 0:47

lyubobg написа:Ами пръскалките на чистачките са мн яки - то това зависи от помпата де - редовно мия стъклата на тия зад мен дори да са насочени да пръскат в средата :lol:

Това е дна от причините да се старая да не ги ползвам. Цялата кола става на капки.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 07 фев 2008 1:06

колкото и да са яки .. помпичките за пръскалки на фаровете прави около 5 бара налягане.. ии вярвай ми мн пръска.. нищо общо със тия на стъклото.. и другото което е че при тия на фаровете (от опит на по нов автомобил с оригинални такива) мн вода отива при миенето.. там маркучетата са дебели колкото показалеца на ръката ми (не е от рехавите :P ) а и дупката е по голяма от тая на пръслаките за стъклата :)

не се притеснявай за чистачки.. ако си с някакъв препарат + екстра ако си намазал стъклата на фаровете с антирейн препарат да са по мазнички.. стига да няма 1 см кал по стъклото и да не е засъхнала яко, всичко пада:) загледай се че на новите коли имат само пръскалките които за гъзариика просто се прибират и излизат от бронята но иначе дюзите са същите като на тия които се монтират фиксирано върху бронята :)
поради същата причина (че със ксенон при сняг натрупва по стъклото и че заслепяваш като се зацапат) БЛАГОДАРЕНИЕ на колегата lozan67 който ми обеща помпичка(още не съм отишъл да я взема заради изпитите) но не мога да намеря дюзички :(

Успех ти пожелавам да си намериш на някоя морга помпичка с голямо налягане и прилични дюзи които да не са мн груби и грозни и си уреден :)

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 07 фев 2008 11:39

както казах в една друга тема купети си по една бензинова помпа за моно или пълна ижекция, дори може да е стара и да не вдига достатъчно налягане да върви колата, но за пръскалки става.

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Пет 08 фев 2008 13:19

аз пък мисля да си сложа едни дюзички от чистачки дето са , да си ги монтирам , да ги вържа за задната чистачка на голфа и ако не ми харесва резултата после ще си намеря 1 малко казанче с помпа и ще ги вържа на отделен кръг

п.с. няма никво значение коя част от ква кола е важното е да чисти и да не седи грозно на бронята ... а пък за казанче с помпа вземете си едно от братята руснаци мисля че на едно жигулско ще му се намери място някаде в коша

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пет 08 фев 2008 13:54

така е .. аз имам от стария ни москвич казанчета няколко дори и мисля да ползвам такова като за начало.. ще взема помпичка о с голямо налягане(намерена е вече).. НО НЕ МОГА ДА СИ НАМЕРЯ КУЛТУРНИ КРАСИВИ ДЮЗИИИИ :lupe :eyecrazy :37: :001:

Върни се в “Направи си сам!”