K_Power написа:Клапаните нема как да ти църкат като часовник кат ти се удървят гумичките! Тея тъпи гумички са ти най-оникновен семеринг и освен да не пропускат масло през водача на клапана друга работа нямат! Никой не говори за строшени сегменти, а за износени сегменти! Това ти е от картерните газове, ако махнеш капака на клапаните, би трябвало картерните газове да са с голямо налягане, щото като се износят сегментите, част от компресията отива в картера, от там по каналите за картерните газове, та барабар и качва малко масло във въздушния филтър! И къде я премери тая 13 компресия ве пич, по каталог 1,6 на ФВ го дават на НОВ от 9 до 12 бар, минимално 7,5, максимална разлика между два цилиндъра 3 бара! За 1,8 е за НОВ от 10 до 13 бар, минималната е като на 1,6 7,5 и разликата е като при 1,6 - 3,5бар! Е какво като е на 260 000км, това не й е проблем, тоя жълтия от аватара е ПН, на 320 000км, компресията на всичките е 10, само един имаше с 9,5бар, за 10 000км около 700-800грама масло! Добра моторетка си е, ама тая дет я правя сега ше е по-хубава!
А това цъкането или по-точно прищракването е от хидравличен повдигач, 10лв е бройката чисто нов!
И новата кола има картерни газове и моята има пък компресията ми е 12.5, а работата е там че има една ситна мрежичка да не излизат явно тя след време и се..... Поне при мен е така.
А и другото което е там излиза масло ако двигателя влиза в лютеницата иначе няма как да стане!!!
Относно повдигача сменен ми е и пак тракат клапани.