Голф 4 1.8 20v turbo или Голф 4 2.3 V5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Сря 06 фев 2008 21:02

Да дадеш 17-18хилки за спортен вариант кола и да боднеш газчица е тва е немам думи..........иначе поршета С класи има ги секви .........ама просто ако икономията ти е нъжна вземи икономичен автомобил

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 06 фев 2008 21:07

eй как обичам такива теми... :019: много ми е интересно и забавно, а понякога мн. се дразня (зависи от настроението), когато някой почне да развива няк'ви теории с които изобщо не е запознат... имаше едно изказване на колегата so.sec , ще цитирам по спомен, че си изтрих автомобила от гаража ми, та "леле газ?!?!? (беше видял че съм сложил газов инж.) на тоя автомобил?... срамота... ако ще караш по добре карай като пич, ако не- по добре недей кара"... на това изказване на тоя човек не мога да му дам възраст по-голяма от 7-8 клас честно... та мисълта ми е- някои хора или трябва сериозно да почетат и да се поинтересуват за газовите инжекциони или случая е от типа-"гроздето кисело"... иначе много ясно, че на газ разхода скача от 15% нагоре спрямо бензина... никой не спори по тоя въпрос, то си го пише в книжките дето се вика...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 07 фев 2008 9:29

Ахам.И ако и в BG стане както в Лондон например или Атина--в пиковите часове да не могат да влизат автомобили на дизел или бензин в центровете на градовете или да плащат солени такси затова,ще видим какво ще се пише тогава за газта.Това е все едно да плюя водорода или хибридните двигатели,след като не ги разбирам и да казвам колко са мудни и скъпи за поддръжка,след като никога не съм се качвал в такъв автомобил.
А относно това че който кара лъскав спортен автомобил задължително трябва да е гъзар и да не се интересува от цената на горивото---айде бе,ще кажа аз.Това са думи пак на комплексарчета.И да съм богат не съм глупав да давам излишни пари,след като мога да си огранича разходите за едно и също нещо,без да си свалям стандарта.

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Чет 07 фев 2008 12:52

DimoNN написа:така.. и бих подканил колегата да дефинира термина "скопяваш" защото това просто не е вярно... на газ и на бензин няма никаква разлика в мощността, или ако има някаква изобщо бъди сигурен не се усеща... казвам го от личен опит, не се изказвам неподготвен (като някои хора). колкото до това кой какво може да си позволи- образно казано и бентли да си купя-пак ще го газифицирам защото разликата от 1лв на газа и бензина сама говори за себе си... колкото до дизелаците- мита за по-икономически оправдан автомобил одавна се развенча- хем са по-скъпи като цена, хем поддръжката им е по скъпа а повредите по-сериозни от на бензина, хем дизела надмина бензина... това че ще правиш "евентуален" по-малък разход на гориво с 2-3 литра на 100 спрямо бензина е смешно като логика спрямо гореописаните работи... нищо лично към колегата но изказвания от тоя тип ме дразнят...

1. СКОПЯВАШ можеш да го провериш в тълковния речник :deal
2. Газта не сваля мощността ... NO COMМENT :screwy
3. Незнам какво означава, "казвам го от личен опит, не се изказвам неподготвен (като някои хора)" ... като гледам нито караш 1.8Т нито 2.3V5 :stll think:
4. За едно съм съгласен - Газта е по-евтина от бензина, но цялата система ще чукне няколко хилядарки ... :hmmmm
5. Бентли+Газ= :Bulgaria Българска работа :не:
6. Нищо лично и към тебе и на мен не ми пука от какво се дразниш ... :gives:

propparo написа:... А сега по темата--1.8Т с газов инжекцион е перфектното решение.И нека сега никой от ''разбирачите'' не ми вдига тон за скопяване на мощността или пък що е туй газифицирано турбо и има ли то почва у нас.Двама познати имам с газов инжекцион на турбомотори---лошо не съм чул и видял.
А все пак който си мисли че като караш бегачка не те вълнува парата и цената на литър---пак се лъже,защо да не пропътувам двойно повече за същите пари????????

Колега, много ясно, че и мен ме вълнува парата и цената на бензина, но пък щом има хора, които биха кихнали над 12, 13к за Г4 150кс (читав) и биха дали още кинти и то не малко, за да се базикат с читавата (евентуално) бегачка ... прав им път и успех в начинанието. Аз изказах мнението си и то е, че ЗА МЕН НЕ Е ВАЖНО, ЧЕ ЩЕ ПРОПЪТУВАМ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ БЕЗ УДОВОЛСТВИЕТО ОТ 150-те МАГАРЕНЦА, КАРАЙКИ НА ЗАДНА В НИСКИТЕ ОБОРОТИ :!: :!: :!: ... търкаляй се с подвижната си бомба

п.п. ... хайде колегата като вземе 1.8Т и го газифицира да се обади да го отнеса, че да видим газта скопява ли или не ... :twisted: :олелеее :don't worry

Потребителски аватар
hosetovw
Автомобил: VW MK5 GTI DSG
Двигател: 2.0 TFSI BWA
Контакти:

Мнениеот hosetovw » Чет 07 фев 2008 13:01

propparo написа:Ахам.И ако и в BG стане както в Лондон например или Атина--в пиковите часове да не могат да влизат автомобили на дизел или бензин в центровете на градовете или да плащат солени такси затова,ще видим какво ще се пише тогава за газта.Това е все едно да плюя водорода или хибридните двигатели,след като не ги разбирам и да казвам колко са мудни и скъпи за поддръжка,след като никога не съм се качвал в такъв автомобил.
А относно това че който кара лъскав спортен автомобил задължително трябва да е гъзар и да не се интересува от цената на горивото---айде бе,ще кажа аз.Това са думи пак на комплексарчета.И да съм богат не съм глупав да давам излишни пари,след като мога да си огранича разходите за едно и също нещо,без да си свалям стандарта.

Лелелелелеле ... какви неща се сравняват тука: BG :patriot с Англия, Двг на ГАЗ с Водороден или Хибриден Двг ... лелелелелеле :eyecrazy
А когато си сложиш газ на Ферарито се обади да се смея ... ама МНОГО :063: :063: :063:

Потребителски аватар
Kapralov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kapralov » Чет 07 фев 2008 13:26

На колегата Tyan, бих искал да му кажа че уважавам мнението му но изобщо не съм съгласен. За дизел в България с това качество на горивата и дума не може да става. За газефикацията, къде е логиката за колата от спртен тип(нима е по-добре да си взема Г4 1.4 и на него да сложа метан или направо да си взема един Г1 1.1 карбуратор и да му слагам метана) ? Аз колата я карам по 100км на ден градско(а не само да си ходя на работа с нея) меко казано ще е глупаво от моя страна да си давам парите за бензин, а не за нещо по-смеслено, защото грубо сметнато 100км градско при разход на бензин 10(а да обикновенно е и повече) е равен на +20лв, а на метан 100км струват най-много 6.50лв-аз лично смятам че няма нужда нито от логика нито от обяснение.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 07 фев 2008 13:53

В случай че минаваш такова голямо разстояние си е икономически изгодно и си заслужава да минеш на метан примерно.......

Но с това жертваш част от возията ...ще дебалансираш колата, ще си доста по тежък, ще се натоварват части по окачването отзаде повече .... аз това се опитвам да кажа .... а тук се обяснява че ще върви същото, харчи същото, а това няма как да стане най малкото ако искаш да върви същото трябва да поотпуснеш канчето ако като отпуснеш крана къде ти отива икономията ...да не говорим за вървежа дето само от разликата в килограмите особено при метановия вариан ще ти направи ластик чуден ... ..няма вариант да върви много и да харчи малко момчета ...всичко е компромиси .... така че е все тая какво ще си вземеш ...1.8т харчи по малко и върви повече ... но пък има турбо ...2.3 върви прилично харчи повече няма турбо ама пък гражданската му е повече ...както казах ..няма пълно щастие ..

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 07 фев 2008 14:09

hosetovw написа:
1. СКОПЯВАШ можеш да го провериш в тълковния речник :deal
2. Газта не сваля мощността ... NO COMМENT :screwy
3. Незнам какво означава, "казвам го от личен опит, не се изказвам неподготвен (като някои хора)" ... като гледам нито караш 1.8Т нито 2.3V5 :stll think:
4. За едно съм съгласен - Газта е по-евтина от бензина, но цялата система ще чукне няколко хилядарки ... :hmmmm
5. Бентли+Газ= :Bulgaria Българска работа :не:
6. Нищо лично и към тебе и на мен не ми пука от какво се дразниш ... :gives:

Колега, много ясно, че и мен ме вълнува парата и цената на бензина, но пък щом има хора, които биха кихнали над 12, 13к за Г4 150кс (читав) и биха дали още кинти и то не малко, за да се базикат с читавата (евентуално) бегачка ... прав им път и успех в начинанието. Аз изказах мнението си и то е, че ЗА МЕН НЕ Е ВАЖНО, ЧЕ ЩЕ ПРОПЪТУВАМ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ БЕЗ УДОВОЛСТВИЕТО ОТ 150-те МАГАРЕНЦА, КАРАЙКИ НА ЗАДНА В НИСКИТЕ ОБОРОТИ :!: :!: :!: ... търкаляй се с подвижната си бомба

п.п. ... хайде колегата като вземе 1.8Т и го газифицира да се обади да го отнеса, че да видим газта скопява ли или не ... :twisted: :олелеее :don't worry

1. СКОПЯВАШ много добре знам какво означава и какво имаш предвид, въпроса е че газовия инжекцион не е на "дядо ми ладата" дето е врътнал кранчетата на газа че да не му гори колкото си трябва.
2. Газта не сваля мощността - някога да съм казвал това- върни се и прочети - казвам че не е осезаемо!
3. казвам го от личен опит, не се изказвам неподготвен (като някои хора)- на български означава че карам кола с газов инжекцион, макар и не турбо (за което съм писал че не знам дали на турбо е удачно да се слага газ), но аз пък като гледам ти изобщо не караш кола с газов инжекцион, и от репликите ти си личи че не си и карал, още повече пък да съветваш колегата за дизел?!?!
4. "За едно съм съгласен - Газта е по-евтина от бензина, но цялата система ще чукне няколко хилядарки " - ето за това казвам, че за някои гроздето е кисело
5. Бентли+Газ= :Bulgaria Българска работа :не: - това пък какво значи - изразих се образно, но аз имам отворено мислене и не съм ограничен, че да се изказвам против неща които не разбирам
6. "Нищо лично и към тебе и на мен не ми пука от какво се дразниш ... " радвам се за тебе, не вярвам че на някого му пука изобщо

7. колкото до това дали някой с 1.8Т дали ще го сдухаш- ами нямам коментар, най-вероятно ще си напред, ама чак да го сдухаш... съмнителна работа... но съмнявам се че колегата ще си взема кола с цел да се състезава с тебе или с когото и да било...
8. по въпроса за подвижната бомба мога да се съглася, това е аргумент за много хора, които не слагат газ и мога да ги разбера, но не и да злословят колко се скопявало, колко било вредно и т.н.- говорим за газов инжекцион все пак...
9. ако може да се сложи и ел.двигател да си я направя хибрид- ще го направя
аре със здраве!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 07 фев 2008 14:20

... още нещо за "състезанието"- нищо не му пречи на човека да си цъкне от газ на бензин и да се състезавате :lol: предчувствам че темата отива в посока :lock:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 07 фев 2008 15:28

А от мен ако все още не е заключена наистина темата че се превърна в спор ''ЗА'' или ''ПРОТИВ'' газта--много поздрави на тея дето смятат че е срамно и позорно да се кара на газ.Ами и BMW и Toyota и Lexus още в миналогодишните си модели и то на най-луксозните си изпълнения имат варианти с двигатели на LPG /за Toyota даже проекта е bi-fuel/ и то по 250-300 к.с. мощност.
Писанията тук ми приличат на излиянията на осмокласник който наистина е виждал газ само на баща си на Ладата.И да аз се кефя и на Кайен с газов инжекцион за 4100 лева и няма да ме е срам ако го карам въобще.Кефа си остава същия.А познат миналата година продаде CLS също с газов инжекцион на човек който не мога да кажа че няма пари,а напротив.Но защо да нямам още една алтернатива за гориво и безпроблемно да си ги сменям когато и както си пожелая.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Чет 07 фев 2008 15:48

За тия пари ,които даваш,можеш да си намериш кола с фабричен метан-с метанови клапани ,ала бала,резервоара е кьдето би трябвало да е бензиновия...Хубаво направен кола за целта.Тва адаптиране на такьв двигател кьм метана си е лудост.Аз карам на метан от 2 години.Проблемите по двигателя не мога да ти ги изброя,а говорим за 1.6 абу,представи си за тия големи скьпи двигатели.Ненормална история...

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 07 фев 2008 16:09

Към пича пуснал темата... всеми си 1.8Т - това е извода и ако искаш слагай газ, ако не искаш не слагай, кой как му е кеф ;)

пп: аз не бих си сложил газ

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Чет 07 фев 2008 18:33

1.8т харчи точно колкото 1.6 ако не го ръчкаш нон стоп. аз на моя газ няма да му сложа.. на предното ГТИ пробвах за 3 месеца газ и не ми хареса и никога повече.а другия модел дето е без турбо и харчи яко бензин си е супер и за газ и за метан а и е пррепоръчително ако нямаш бензиностанция ....

Потребителски аватар
Kapralov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kapralov » Чет 07 фев 2008 18:36

Вече съм сигурен че ще е 1.8Т щом всички мнения са еднакви.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: GOLF 4 TDI 136/150

Мнениеот GARTNER » Пон 22 сеп 2008 9:17

insignia написа:DOBRE KAKVO MISLITE ZA GOLF 4 - 136 ili 150 TDI ?? te ne sa li dobar variant i ako im se sloji 4ip shte stane mnogo spoly4livo mai :? kajete sigyren sum 4e razbirate poveche a i iskam da vzimam to4no edin ot tezi 2 modela skoro , taka 4e shte sum vi blagodaren za mneniqta

Що не прочетеш първо правилата малко
Писането на кирилица и на български език е задължително!!! Ако нямате инсталирана кирилица, ползвайте бутона на KREDOR, намиращ се над полето за Вашия текст.
тази тема е от преди 7-месеца :dummy:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”