Проблем с бравата!
- DJMAXPLAY1
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с бравата!
Здравейте колеги!!!Имам пасат Б3,и имам проблем с бравата на вратата!!!Много заяжда при отваряне от вън!!!Как да го отстраня този проблем? 

- peikovi1994
- Автомобил:
- Двигател:
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Също така е задължително на този модел, от време на време да стягаш болта на бравата, ако не искаш да се чупи и да я сменяш често... Болка си му е на модела. Аз досега съм сменил 5-6 брави, докато не ми казаха за този болт и оттогава нямам грижи. А признака за пред-счупване е трудното отваряне и заяждане... 

- DJMAXPLAY1
- Автомобил:
- Двигател:
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам такъв проблем с всичките врати,се трябва да се натиска дръжката с палец преди отваряне иначе пада едно дърпане,а отваряне няма.Обаче най-глям проблем ми е дясната врата.Тя се отваря трудно,както от вън,така и от вътре.При опита обаче да сваля дръжката се оказа ,че на нея при ключалката са закачени жици,най-вероятно за централното заключване и немога да я извадя.Дайте някакъв акъл как да отстраня проблема.Благодаря!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
stef_62 написа:...за да се свали бравата трябва ли да се свалят корите на вратата и всичко останало или може да се смъкне само бравата. Благодаря.
Не, корите не ги барай. Отстрани на вратата, малко над заключващия механизъм, има едно болтче. При мен е за кръстата отверка, но четох някъде из темите, че имало и с еврейска звезда. Развиваш го и с рязък, но не прекалено силен натиск избутваш бравата напред, към двигателя.
Внимавай при изваждането, защото ако имаш централно, и ти ще имаш жици закачени за бравата, за които пита колегата отгоре.
Как се махат жиците не зная. Аз се справих само с открехване на бравата и едни пинсетки

- dragomir1402
- Автомобил:
- Двигател:
аз моята брава на шофоьорската врата я сменях -дръжката ми остана в ръката, тези жици са за централното и се съединяват с сноп кабели чрез куплунг, за да разкачиш и скачиш куплунга обаче трябва да махнеш корите поне при мен беше така, иначе останалото е както го описват колегите-стяга се от болта на вратата, стягай докато е време че в авто +, ми взеха 50 лв. за бравата, ако е без кабелаците е 18-20 лв.