Б5 AIRBAG втора употреба

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 06 фев 2008 23:04

Как така го няма колега ! Нещо немога да разбера ! :)

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Чет 07 фев 2008 18:04

Колата е удряна и е сложено съпротивление вместо еърбег, за да не свети лампата!!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 07 фев 2008 18:33

често срещана практика между другото...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 07 фев 2008 20:18

Щом 1000 лева са много за живота ти, не си купувай. Аз не мога да разбера хората, които си купуват коли и после не могат да ги поддържат :roll:
Моето мнение е точно с тази част да не рискуваш? Ти си избираш.

Потребителски аватар
komisar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komisar » Чет 07 фев 2008 21:46

На никой тук живота му не струва 1100лв. Въпросът е, че това е цената на частта. Монтаж, демонтаж, настройки и проверки и отива на 2000лв. със сигурност. Въпроса тук е, дали си заслужава да дадеш една трета от цената на колата за нещо, което се надяваш никога да не използваш! Аз не бих дал, ако ги имах де...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 07 фев 2008 23:53

Ами аз не вярвам колата, която да кара да му струва 6000 лв. Но не е там въпроса. Въпроса е дали си струва да дадеш 2000 лева за защита на живота ти. Ако са ти много тези пари, отговора на въпроса "дали ще ми свърши работа airbag от 200 лв" е да - по-добре с него, отколкото без. То е божа работа дали ще се отвори и нова възглавница...
Според мен дори и малко по-голяма да е вероятността възглавница втора ръка да не се отвори спрямо нова такава, 1800 лева ще се окажат цената на живота ти.

Желая на никой да не му се налага да използва тази екстра.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Пет 08 фев 2008 0:22

А я си представете, че дадете 2000лв. за еърбег и недай си боже се наложи да го използваш и той незаработи??? Защото никой неможе да ми докаже, че при удар дори и новия еърбег ще се отовори... аналогично за стария.... това значи, че не бих ги дал тия пари!

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пет 08 фев 2008 0:57

Нали затова ги даваш тези пари, да си сигурен, че е ново и тествано. Не съм специалист по възглавници, но предполагам теста включва цялата система и предполагам след това вероятността да не се отвори е минимална.
Трошете си главите.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пет 08 фев 2008 7:53

Щом еърбега е втора употреба значи вече не се е отворил веднъж (или колата е ударена отзад)!

Въпроса е кое по-често дефектира - еърега или системата която го отваря?

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 08 фев 2008 7:57

Колега , преди да правиш каквото и да е , я закачи на диагностика. Ако колата е удряна и е отваряла AIR-BAG само със съпротивление НЕ става ! В модулът (ЕЦУ) на AIR-BAG (така написаната от теб централина) се записва crash data (всичко за причините които са довели за отваряне на airbag, час, дата и кои airbags са сработили), след което лампата на таблото светва. Това значи, че системата не е в ЦЯЛОСТНА (ПЪЛНА) изправност. (дори карайки така, ако се наложи отваряне на друга възглавница, тя ще се отвори).
След поставянето на нови airbags, се сменя и централният модул, тъй като в него се намира основният (инерционен)датчик за задействанена системата (при повечето коли има и допълнителни датчици в рогата , страничните колонки и на тавана, точно отчитащи удъра). В 99% от случаите на него( на тях) му няма нищо, но с цел безопасност ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се сменя и той (те).
Пиропатроните на колана нямат НИЩО ОБЩО с задействане на системата с въздишни възглавници. Пиропатрона на колана, е изпълнителен механизъм, представляващ взирв+няколко сачми които навиват маргаритката и опъват колана. НЕ СЕ взима информация за момента на задействането от тях. В същото време той гърми 1-ви !
Най лошата ситуация при тебе е :
Да не са ти сменили колана, а просто са извадили сачмите , за да може да се пребире, като са сложили резистор и там. -ПРОВЕРИ !
Не са ти сменили блока (ЕCU-то) а са свали паметта и са я препрограмирали , като са ти изтрили краш данните и по този начин са го "нулирали". (това не значи че няма да работи, стига да е направено всичко ОК и да е ПРОВЕРЕНО)
Внимавай с тези в-ра ръка защото въм виждал такива изпълнения, че ти е бедна фантазията !!!! В ebay се продават "оригинални" капаци , а резистора го слагат от вътрешната страна на буксата (пиропатрона е разрязан , запоен е вътре резистор ,после заварен и чаршафа е натъпкан обратно) :rocketwhore

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пет 08 фев 2008 19:26

Когато купих колата лампата светеше. Закарах я на вагком и ми казаха, че има краш дата, която като се изтрие ако няма други проблеми по системата всичко ще е ок. Така и стана след манипулацията лампата светва за 10 -15 сек. и после изгасва.
Скоро ходих при Vaskoto и той беше човека който ми отвори очите, че нямам еърбег и волана ми е кух иначе всички други са на място. На вагкома излиза че го има, защото е сложено съпротивление.
Ако можеш да ми обясниш как да проверя дали сачмите от колана са ми извадени!
Някои знае ли майстор, който да разбира от еърбеци освен юни и сакарауто???

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Съб 09 фев 2008 9:10

Проблема в колана е, че като гръмне пиропатрона, сачмите се изстрелват и колана блокирва и не се движи. Или се махат сачмите и се слага резистор за да не го отчита системата като проблем, или се сменя целият колан (барабар с пиропатрона, той си върви комплект)
Изтегли колана докрай и виж щампованата на него година !

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Съб 09 фев 2008 19:18

Ок де не сте ли разбрали ,че при удара се е отворила възд. въз. или как де да знам аз виждам по интернет има джамбази предлагат претапециране на АЕРБИК то и в Русе има такива де ама въпростите са такива .

Като се тапецира не се разбира !

Има промяна в кожта на волана или на таблото ако е !

Освен това какво ще рече съпротивление това значе махната възглавница и на нейно място има нещо си там или :roll: !

Ок и да разбереш ,че е са се отворили и преправили неможе ли преди да я вземеш да се разбере ! дали е монтаж или е заменена с нова :?

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Съб 09 фев 2008 19:47

Съвсем спокойно можеш да си вземеш втора употреба ама заедно с централата.Няма да има проблеми при отварянето ако ти го върже човек който разбира.100% съм сигурен в думите си и мога да споря със всеки,щото доста такива са ми минали през ръцете и до сега няма проблеми.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Съб 09 фев 2008 23:29

Ако им разбираш на тези възглавнички, дай ми тел. да ти звънна да се уговаряме нещо!!!

Върни се в “Passat”