Светлини за мъгла Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Сря 06 фев 2008 17:45

ако хареса някой халогените ще кажа от каде да си ги купи

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Чет 07 фев 2008 2:12

това са снимките----не са на много добро качество--с GSM-----утре ако ми остане време ще си купа и крушки на осрам---куул блу и съм убеден че тогава ще имама още 40% светлина---късите са ми такива----пътувам много страхотни са

халогени
Изображение
къси
Изображение
халогени
Изображение
къси
Изображение

Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 08 фев 2008 17:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
rj_45
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rj_45 » Чет 07 фев 2008 9:29

Екстра е станало :applause:
От къде мога да си намеря ткива фарчета и аз?

lordtwister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordtwister » Чет 07 фев 2008 13:01

Сега като попаднах на тази тема се сетих, че при мен 3 години вече се търкалят чисто нови фачета за мъгла на Hella този модел http://www.pgperformance.com/old/images/hella/g2whtfog.jpg
кабели,инсталации,копчета,релета всичко 6 само, че нямам стойките където се захваща фарчето за бронята :( Някой ако знае откаде мога да си набавя такива да даде едно рамо :?

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Чет 07 фев 2008 13:39

фарчетата са купени от вериги магазини АВТО КОМПЛЕКТ--един от най големите им магазини е на ИЛИЕНЦИ---от главния вход на базара 6-8 магазин от ляво горе долу--ще се ориентирете и по витрината---много богат избор на кристални стопове и фарове----халогените са марка DLAA--модел LA2010---цената е 28 лв. за съжаление има и много други модели но просто не светат
Има и още един проблем,който обаче се решава лесно---все пак сме в БГ. не може всичко да е наред

вапросният модел DLAA---LA2010--- има 3 цвятя обикновенни---прозрачни---тонирани---в жълто и в синьо-----единствени светлина дават прозрачните--тонираните светат доста по слабо

разбирасе в наличност има само в жълто и в синьо---прозрачни няма(не се мъчете да тарсите на други места)--обиколил съм на всякаде и то не само в софия

аз лично не сам фен на боядисаните фарове--ненавиждам ГИ.

сега най важното :D

след допитване до професионалисти си купих халогените които са боядисани в жълто---след тяхното разглабяне(много е лесно само с кръстата отверка)се изважда лупата--(тя е боядисана)---(нямя варянт за грешки при зглабянето всичко си има белези)--от вътрешната страна на лупата (плоската) ще видите огледално покритие,вземете малко (САМО) КОРЕСЕЛИН--- и намажете лупата от плоската страна,оставете 5мин. да подеиства--след това вземете водна шкурка НАД 1200----ДО1500 под течаща вода започнете да търкате по плоската част на лупата--(не се притеснявайте--няма начин да надерете лупата) след упорито търкане 5-10 мин. огледалното жълто покритие ще падне и вие ще си имате прозрачни лупи---след това трябва само да ги сглобите
надявям се дя сам бил поне малко полезен
ако имате и други въпроси пишете :lol:

забравих да добавя--ако някой иска да слага такива халогени и не знае как--вече има майстор който е на ясно с начина на закрепване,рязане и поставяне--ако желаете да исползвате неговите услуги---пишете ми и аз ще ви свържа----за съжаление само в софия

Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 08 фев 2008 17:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 08 фев 2008 14:57

И моите са там :wink:

Изображение
Изображение

Мисля,че това е най доброто решение. :roll:

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пет 08 фев 2008 17:07

колега --kaiser666-- самоче има една голяма разлика твойте фарчета са закрепени с по 2 рапиди в бронята а моите са вггадени--естетически изглеждат много по добре---въпрос на вкус и на това колко време ти се отделя за подобна манипулация :lol:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пет 08 фев 2008 19:52

strahil_toshkov написа:колега --kaiser666-- самоче има една голяма разлика твойте фарчета са закрепени с по 2 рапиди в бронята а моите са вггадени--естетически изглеждат много по добре---въпрос на вкус и на това колко време ти се отделя за подобна манипулация :lol:

Съгласен съм и аз ако имам достатъчно време ще си направя фарчета за мъгла доста добре е станало и е полезно.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пет 08 фев 2008 20:03

и аз работя но сега сам в отпуск и бях решил от далго време да сложа фарове----отне ми 6h

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пет 08 фев 2008 20:04

strahil_toshkov написа:колега --kaiser666-- самоче има една голяма разлика твойте фарчета са закрепени с по 2 рапиди в бронята а моите са вггадени--естетически изглеждат много по добре---въпрос на вкус и на това колко време ти се отделя за подобна манипулация :lol:

Хората така са ги направили да се захващат :idea:
Как прецени,че са захванати в бронята? :roll:

Изображение

Аз лично не бих причинил това на решетката си :No

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пет 08 фев 2008 20:13

много си прав за решетката--но тя е резервна част и може да се купи--за мен беше по трудно да си режа маската но след отрязването я третиран с боди срещу ръжда

за твойте фарчета провлемът е през зимата и извън асвалта--много са издадени и има възмогност често да се разрегулирват и можеби и счупат

на вид ми изглеждат добре--светят ли хубаво

Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 08 фев 2008 20:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пет 08 фев 2008 20:19

strahil_toshkov написа:много си прав за решетката--но тя е резервна част и може да се купи--за мен беше по трудно да си режа маската но след отрязването я третиран с боди срещу ръжда

за твойте фарчета провлемът е през зимата и извън асвалта--много са издадени и има възмогност често да се разрегулирват и можеби и счупат

Лелее чак сега видях,че си рязал маската :shock Човече ма ти...... :stumm

Предпочитам да ми се чупят халогените от колкото да си изрежа половината кола,аре със здраве :beer

п.п А какво ще стане ако не дай си боже ти се счупи или стопи халогена, от къде ще си намериш същите за да запълниш тези дупки? :roll:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 09 мар 2008 20:46

Това е добър въпрос как да разбереш и аз моите не знам дали за за мъгла или за дълги. Дано някой колега знае и ни осветли.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пет 14 мар 2008 18:48

колеги--предполагам че говорите за вътрешните фарове на предната маска на г2
ако са за мъгла трябва да светят на хоризонтална черта---ако са за дълги трябва да правят точка

ел инсалацията на г2 е много недомислена---няма релета нито за къси нито за дълги нито за халогенни светлини

аз лично имам релета--сложени допълнително

1 изправят тока и крушките светят с пълният си капацитет

2 не горат ключове и копчета защото товара вече е в релетата а копчетата и ключовете само оправляват пускането на светлините

съветвам всички които нямят релета да си сложат-----не е скъпо

като ги монтирате ще усетите разликата

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 14 мар 2008 21:35

[quote="strahil_toshkov"]

аз лично имам релета--сложени допълнително

1 изправят тока и крушките светят с пълният си капацитет :shock :shock :shock

Е.а си изправителите релета. :офф

Колега релетата се слагат за да се намали спада във веригата до крушката : проводник от акумулатора до предпазители ,ключ, превключвател, пак проводник до крушката. Бонус е също и разтоварването на кюча за фарове и превключвателя къси дълги.
като резултат в крайна сметка е повишаването на напрежението подавано на крушките от 1- 2В /горната граница е за стари коли и инсталации./

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”