Релета за фаровете или Osram SILVERSTAR +50%
- gushliak
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Темата за светлината живо ме интересува и мен и тъй-като виждам, че подробно сте я зачекнали, ще си позволя да помоля за съвет. От известно време се колебая дали да слагам ксенони за по-добра светлина, но все оттук-оттам попрочитам за разни проблеми - ту не се палят, ту ресетват дисплея, ту бъзикат оборотомера ... абе - разни оплаквания. От друга страна и цената им си е фактор при вземането на решение. Сега прочитам вашите мнения за OSRAM, както и съчетанието им с релета (признавам - до сега на бях чувал за релета на фаровете). Моля, дайте съвет кой е по-практичния избор?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравко, поне на теб ще ми е лесно да ти го покажа
Направил съм и двете!
И релета, и Osram Cool Blue +50%
Само, че към релетата имам и DRL. Пуска дългите.
Елементарен е, ще ти направя схемичката, ако искаш, но ще трябва ти да си я монтираш сам
... и ти си женен, знаеш как е със свободното време
Това не пречи, разбира се, да си мечтая за ксенонче!
Аз съм ненаситник!

Направил съм и двете!

Елементарен е, ще ти направя схемичката, ако искаш, но ще трябва ти да си я монтираш сам

Това не пречи, разбира се, да си мечтая за ксенонче!

Аз съм ненаситник!
- zdravko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Здравко, поне на теб ще ми е лесно да ти го покажа
Направил съм и двете!![]()
Това не пречи, разбира се, да си мечтая за ксенонче!![]()
Аз съм ненаситник!
Ами да, интересно би ми било да видя как точно е реализирана цялата работа, после може по

P.S. И през ума не би ми е минало да ти взимам от свободното време за нещо, което мога и сам да си направя сравнително лесно

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
gushliak написа:Здравейте колеги! Темата за светлината живо ме интересува и мен и тъй-като виждам, че подробно сте я зачекнали, ще си позволя да помоля за съвет. От известно време се колебая дали да слагам ксенони за по-добра светлина, но все оттук-оттам попрочитам за разни проблеми - ту не се палят, ту ресетват дисплея, ту бъзикат оборотомера ... абе - разни оплаквания. От друга страна и цената им си е фактор при вземането на решение. Сега прочитам вашите мнения за OSRAM, както и съчетанието им с релета (признавам - до сега на бях чувал за релета на фаровете). Моля, дайте съвет кой е по-практичния избор?
За проблемите с ксенона мисля, че са единични случаи. Ето я темата за релетата. Ако не ти се дават пари за ксенон слагай релета за 10-15лв и ще си очарован от резултата. Ето и темата за крушките. Сам можеш да прецениш кое е на-доброто за теб. Избора е м/у OSRAM Cool Blue и PHILIPS Blue Vision. btw забелязах, че цената на Cool Blue е паднала малко

- stancorotax
- Автомобил:
- Двигател:
- gushliak
- Автомобил:
- Двигател:
vladisbg написа:probva li novite?mnogo dobri!
Колега, кажи, моля те, кои са тези "новите"? Какъв ти е опита с тях - от колко време ги караш, на мокро и сухо, в сравнение с кои други? И ако твърдо си много доволен - откъде се сдоби с тях и срещу колко?
И въобще ... нещо взех да се обърквам! Едни хвалят OSRAM - Silverstar +50 или Cool Blue, други залагат на PHILIPS Bluevision! Моля, нека някой който е опитал и едните, и другите, да сподели впечатления! Ето например ... много ми хареса единомислието по въпроса за релетата! Ако постигнем нещо подобно и за крушките - цена няма!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз карам с Осрам-а (Пасат В3 говоря).Рефлектроите на фаровете са му много запазени (даже мислех дали няма челен удар и да са сменяни ама....не).С тези крушки осветеността е много добра.Не съм слагал релета понеже системата няма почти никакви загуби (само 0.3V при "дълги").
Общо взето са добри и се държат много по-добре от обикновенна крушка при пълна тъмнина (прохода Предела през нощтта - идеална видимост).
Иначе аз се замислям за ксенон (имаше я разисквана темата в раздела за Пасат).
За Philips-а нямам преки впечатления
Доколкото съм гледал и карал със сини крушки - в мъгла е страшна работа - ужасно много се разсейва светлината и всичко отпред става синьо......ужас направо.
Общо взето са добри и се държат много по-добре от обикновенна крушка при пълна тъмнина (прохода Предела през нощтта - идеална видимост).
Иначе аз се замислям за ксенон (имаше я разисквана темата в раздела за Пасат).
За Philips-а нямам преки впечатления

Доколкото съм гледал и карал със сини крушки - в мъгла е страшна работа - ужасно много се разсейва светлината и всичко отпред става синьо......ужас направо.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- gushliak
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Имам релета ,имах и 50+ крушки.Повече файда има от релетат ,а и внасят безопасност.Сега обаче съм с ксенон - просто няма смисъл даваш 180-200 лева и найстина се раждаш.Релета + крушки ходи към 80 кинта
Rabit_TDI, тези 180-200 лева за пълен ксенон-комплект ли са? Кажи откъде ги намери на тази цена? Какви са им параметрите - ватове, келвини? Предполагам, че е и без монтаж или...?
Колеги, споделете най-доброто място за ксенон в София! Мнооого се изкушавам за тези ксенони, ейй!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”