Релета за фаровете или Osram SILVERSTAR +50%

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Съб 09 фев 2008 19:54

Здравейте колеги! Темата за светлината живо ме интересува и мен и тъй-като виждам, че подробно сте я зачекнали, ще си позволя да помоля за съвет. От известно време се колебая дали да слагам ксенони за по-добра светлина, но все оттук-оттам попрочитам за разни проблеми - ту не се палят, ту ресетват дисплея, ту бъзикат оборотомера ... абе - разни оплаквания. От друга страна и цената им си е фактор при вземането на решение. Сега прочитам вашите мнения за OSRAM, както и съчетанието им с релета (признавам - до сега на бях чувал за релета на фаровете). Моля, дайте съвет кой е по-практичния избор?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 10 фев 2008 1:01

Здравко, поне на теб ще ми е лесно да ти го покажа ;)
Направил съм и двете! :011:
И релета, и Osram Cool Blue +50%
Само, че към релетата имам и DRL. Пуска дългите.
Елементарен е, ще ти направя схемичката, ако искаш, но ще трябва ти да си я монтираш сам
... и ти си женен, знаеш как е със свободното време ;)
Това не пречи, разбира се, да си мечтая за ксенонче! :lol:
Аз съм ненаситник!

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Нед 10 фев 2008 9:48

radotom написа:Здравко, поне на теб ще ми е лесно да ти го покажа ;)
Направил съм и двете! :011:
И релета, и Osram Cool Blue +50%
Само, че към релетата имам и DRL. Пуска дългите.
Елементарен е, ще ти направя схемичката, ако искаш, но ще трябва ти да си я монтираш сам
... и ти си женен, знаеш как е със свободното време ;)
Това не пречи, разбира се, да си мечтая за ксенонче! :lol:
Аз съм ненаситник!

Ами да, интересно би ми било да видя как точно е реализирана цялата работа, после може по :beer да забием
P.S. И през ума не би ми е минало да ти взимам от свободното време за нещо, което мога и сам да си направя сравнително лесно :026:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 10 фев 2008 10:27

gushliak написа:Здравейте колеги! Темата за светлината живо ме интересува и мен и тъй-като виждам, че подробно сте я зачекнали, ще си позволя да помоля за съвет. От известно време се колебая дали да слагам ксенони за по-добра светлина, но все оттук-оттам попрочитам за разни проблеми - ту не се палят, ту ресетват дисплея, ту бъзикат оборотомера ... абе - разни оплаквания. От друга страна и цената им си е фактор при вземането на решение. Сега прочитам вашите мнения за OSRAM, както и съчетанието им с релета (признавам - до сега на бях чувал за релета на фаровете). Моля, дайте съвет кой е по-практичния избор?

За проблемите с ксенона мисля, че са единични случаи. Ето я темата за релетата. Ако не ти се дават пари за ксенон слагай релета за 10-15лв и ще си очарован от резултата. Ето и темата за крушките. Сам можеш да прецениш кое е на-доброто за теб. Избора е м/у OSRAM Cool Blue и PHILIPS Blue Vision. btw забелязах, че цената на Cool Blue е паднала малко :wink:

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Пон 11 фев 2008 0:02

Osram Silverstar 50+ са по 8 лв в Ауто +, слагай и релета, разликата е ОГРОМНА! Аз и нови фарове сложих и съвсем се родих :) безопасността преди всичко ;) пък и след време да изгорят, по-хубави ще измислят

vladisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladisbg » Пон 11 фев 2008 14:54

izvinqvaite 4e i az se namesvam taka, moqt suvet e vzemete si osram NBR!tova sa nai-dobrite kru6ki!mojete da gi namerite v Auto+!Garantiram 4e 6te ostanete dovolni!+90% po-silni i + 10% po-bqlo

Потребителски аватар
Bumer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bumer » Пон 11 фев 2008 14:57

последено коя крушка е по-добра за Н1 куул блу или силвърстар 50+
като по-добра да се разбира да осветява по-добре, ясно е че куул блу-то ще свети по-бяло, ама на мокро май куца много

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пон 11 фев 2008 16:04

Точно на мокро бялата светлина превъзхожда жълтата и синята.Аз по горе съм писал че съм пробвал всичките.

vladisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladisbg » Пон 11 фев 2008 16:48

[quote="sashobas"]Точно на мокро бялата светлина превъзхожда жълтата и синята.Аз по горе съм писал че съм пробвал всичките.[/quo

probva li novite?mnogo dobri!

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Пон 11 фев 2008 23:13

vladisbg написа:probva li novite?mnogo dobri!

Колега, кажи, моля те, кои са тези "новите"? Какъв ти е опита с тях - от колко време ги караш, на мокро и сухо, в сравнение с кои други? И ако твърдо си много доволен - откъде се сдоби с тях и срещу колко?
И въобще ... нещо взех да се обърквам! Едни хвалят OSRAM - Silverstar +50 или Cool Blue, други залагат на PHILIPS Bluevision! Моля, нека някой който е опитал и едните, и другите, да сподели впечатления! Ето например ... много ми хареса единомислието по въпроса за релетата! Ако постигнем нещо подобно и за крушките - цена няма!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 11 фев 2008 23:26

Аз карам с Осрам-а (Пасат В3 говоря).Рефлектроите на фаровете са му много запазени (даже мислех дали няма челен удар и да са сменяни ама....не).С тези крушки осветеността е много добра.Не съм слагал релета понеже системата няма почти никакви загуби (само 0.3V при "дълги").
Общо взето са добри и се държат много по-добре от обикновенна крушка при пълна тъмнина (прохода Предела през нощтта - идеална видимост).
Иначе аз се замислям за ксенон (имаше я разисквана темата в раздела за Пасат).
За Philips-а нямам преки впечатления :roll:
Доколкото съм гледал и карал със сини крушки - в мъгла е страшна работа - ужасно много се разсейва светлината и всичко отпред става синьо......ужас направо.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 11 фев 2008 23:51

Имам релета ,имах и 50+ крушки.Повече файда има от релетат ,а и внасят безопасност.Сега обаче съм с ксенон - просто няма смисъл даваш 180-200 лева и найстина се раждаш.Релета + крушки ходи към 80 кинта :?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 12 фев 2008 0:58

А релета + ксенон е още по добре.Ти остави ли ги твоите ?

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Вто 12 фев 2008 7:44

Rabbit_TDI написа:Имам релета ,имах и 50+ крушки.Повече файда има от релетат ,а и внасят безопасност.Сега обаче съм с ксенон - просто няма смисъл даваш 180-200 лева и найстина се раждаш.Релета + крушки ходи към 80 кинта :?

Rabit_TDI, тези 180-200 лева за пълен ксенон-комплект ли са? Кажи откъде ги намери на тази цена? Какви са им параметрите - ватове, келвини? Предполагам, че е и без монтаж или...?
Колеги, споделете най-доброто място за ксенон в София! Мнооого се изкушавам за тези ксенони, ейй!

Потребителски аватар
gushliak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gushliak » Вто 12 фев 2008 7:48

sashobas написа:А релета + ксенон е още по добре.

Sashobas, обясни плиииз! Имаш предвид захранване на ксеноните през релетата?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”