Струговане на дискове на Голф 4
- venci_guitar
- Автомобил:
- Двигател:
Струговане на дискове на Голф 4
Здравейте Колеги!! Имам питане. Имам най-вероятно криви дискове , защото като намалявам при ниска скорост ми тресе волана. Та въпроса ми е могат ли да се струговат, че един познат ми каза яе го е правил. Възможно ли е да се направи, и ако не колко горе-долу ще ми излезе да ги сменя. Благодаря
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Re: Струговане на дискове на Голф 4
venci_guitar написа:Здравейте Колеги!! Имам питане. Имам най-вероятно криви дискове , защото като намалявам при ниска скорост ми тресе волана. Та въпроса ми е могат ли да се струговат, че един познат ми каза яе го е правил. Възможно ли е да се направи, и ако не колко горе-долу ще ми излезе да ги сменя. Благодаря
По-добре си вземи нови. Аз така направих.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аз също си взех нови. Препоръчвам и ти да направиш същото.
Не са безбожно скъпи, а все пак това е единственото, което ще те спре преди да литнеш в пропаста!
Ате 4х100, 256мм, вентилирани ми струваха по около 60 лв. парчето. Да не бяха и по-малко...
Дисковете измятат главно след прегряване. И да ги изправи добре стругар, първо-падаш под размера за дискове и воро, вече структурата на материала е променена. Пак ще изметнат!
Провери си апаратите да не ти задържат.
Не са безбожно скъпи, а все пак това е единственото, което ще те спре преди да литнеш в пропаста!
Ате 4х100, 256мм, вентилирани ми струваха по около 60 лв. парчето. Да не бяха и по-малко...
Дисковете измятат главно след прегряване. И да ги изправи добре стругар, първо-падаш под размера за дискове и воро, вече структурата на материала е променена. Пак ще изметнат!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
SuperMoto написа:НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ИМ ПУСНАТ ЕДНА СТРУЖКА-НИЩО НЯМА ДА ИМ СТАНЕ!!!
много те моля, когато нещо не ти е напълно ясно-не давай акъл! еле пък като става дума за спирачките!
предполагам си достатъчно голям за да си носиш последствията от решенията-стружкай своите на своя глава!
дискове НЕ се струговат.
писал съм и преди-нещата не са толкова прости и струга не е панацея!
който му се разправя-нека порови-всичко съм обяснил някъде из форума.
- reactiven
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Аз също си взех нови. Препоръчвам и ти да направиш същото.

и аз съм с нови БРЕМБО МАКС , доста добри дискове! 105 лв 2 та / като на колегата 256мм. вентилирани, с 12 нареза 4х100/
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
vaskoto1 написа:SuperMoto написа:НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ИМ ПУСНАТ ЕДНА СТРУЖКА-НИЩО НЯМА ДА ИМ СТАНЕ!!!
много те моля, когато нещо не ти е напълно ясно-не давай акъл! еле пък като става дума за спирачките!
предполагам си достатъчно голям за да си носиш последствията от решенията-стружкай своите на своя глава!
дискове НЕ се струговат.
писал съм и преди-нещата не са толкова прости и струга не е панацея!
който му се разправя-нека порови-всичко съм обяснил някъде из форума.
Васе,
човека е прав.НИЩО НЯМА ДА ИМ СТАНЕ. Или с други думи няма да се изправят ще си останат пак криви.
Аз също струговаг предните дискове и след една седмица си купих чисто нови.Резултат 20 лв назад.
- venci_guitar
- Автомобил:
- Двигател:
- BAHKATA_TDi
- Автомобил:
- Двигател:
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
venci_guitar написа:То както Ви слушам, май нещата отиват към нови дидкове, но накладките са ми нови и ще видя дали ще ги сменям и тях. А някои може ли да ми даде ориентировъчна цена за дисковете. Мерси
Един колега ти е написал примерна цена малко по-горе, наскоро ми се наложи да сменям предни дискове (казвам ти примерна цена +/- 20-30лв) около 100лв. Конкретно на BMW Е36 предни плътни 47лв/ бр. с отстъпка, ако това ти помага... пак заповядай
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”