как да сменя клемореда
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
как да сменя клемореда
Става въпрос за Голф3 дизел.Извадих волана стойката с ключовете за мигачи и чистачка и се появи една втулка с вътрешни шлици.Какво трябва да направя по-натам.Мисля че трябва да се избие със скобичка но за целта трябва да си направя едно приспособление и после не знам какво да правя?След втулката има пружина и лагерче.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не е толкова трудно на колкото изглежда.Скоро и аз я правих тази процедура,за по лесно можеш да си направиш една втулка на стругар по малкия диаметър за втулката която е с шлиците.Така скобата не може да изтърве от малкото зъбче на втулката която е на пръта.При липса на стругар става и с подходяща по диаметър тръба.Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ядове след смяна на клеморед
В духа на тази тема аз имам едно питане. Сменях преди 4-5 месеца въпросния клеморед, но сега пак започна да прави номера неще да пали.
Това е 2-ри клеморед да ми се невиди
започнах за се чудия ако сложа и 3-ти дали и той няма да се прецака.
Пита се в задачата дали да слагам бутон ... или да рискувам с трети клеморед ?
Това е 2-ри клеморед да ми се невиди

Пита се в задачата дали да слагам бутон ... или да рискувам с трети клеморед ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ядове след смяна на клеморед
Djoro_picha написа:...
ментета ментетаааа

на цената на 3 ментака да си си взел един оригинален
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и как се казва марката на клемореда която не е менте защото на един приятел му смениха една част на пасата в представителството на фолксваген и после се оказа че е втора употреба.Ако някой знае каква марка е оригиналната нека да пише.Защото едва ли Фолкзваген ще се занимава да произвежда клемореди.Между другото моят е бразилски но още не знам как ще работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А колкото с въпроса за темата която поставих вече съм сигурен ,че е от клемореда.Прочетох в една книга която пише че има електромагнитен клапан за гасене на двигателя-така че спира тока и клапана се затваря няма значение дали се движи автомобила той не може отново да запали зашото няма приток на гориво.
- Golf_1.6
- Автомобил:
- Двигател:
ivo8181 написа:Тази втулка се вади сьс скоба и след това излиза контактният ключ,на самата букса от долна страна има едно болче развиваш го и клемата се маха а после по обратният ред за зглобяване
може ли да ми обясните каква е тази скоба че не съм наясно нещо? днес правих тази процедура и като видях тази втулка...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми трябва скобата да е с много остри краища за да може да захване втулката и да не се изплъзне,но според мен ще е много трудно.Истината е да си направиш приспособление-едно фланче сцепено на две и захванаро с две болтчета като фланеца е пробит с отвор с диаметър 27 мм за голф предполагам и другите модели на Фолксваген са същите.Като стигнеш до втулката захващаш я със фланчето затягаш болтчетата и с обикновенна малка скобичка я издърпваш.Успех не е никакъв проблем като си я направиш и цялатат тази смяна става за максимум 30 минути.Не вярвай на тия дето ти казват че отива половин ден и т.н.........
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”