как да си сменя крушката на пепелника Golf 4
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
тъкмо я смених хехех:)) отваряш капачето на пепелника докрай, от там изваждаш пепелничето като го хващаш с пръсти (без палец) и дърпаш към тебе и леко нагоре(лесно се изважда).... след което има едно винтче с еврейска звезда (като всички винтчета по 4ките) и го развиваш, след което както е в крайно отворено положение капачето издърпваш целия "модул" на пепелника... като го извадиш завърти цялата запалка в посока към тебе да ти е удобно, разкачи буксата но внимавай после щото кабела остава прикачен с една свинска опашка за въпросния модул.... след което има едно чопче което се наддига малко нагоре и от запалката се измъква надолу едно малко пластмасово в което е крушката... след това има една пластинка избутай я с отверка нагоре(за да се извади крушката)... оригинално крачетата на крушката са запоени, та затова избутваш тая пластинка нагоре и ще ти остане само другото краче.. хващаш крушката и я клатиш и дърпаш докато се скъса и второто краче... после отиваш купуваш си такава крушчица( от 25 ст. до 50 ст са) и извиваш крачетата така че да правят контакт и да се замести крушката и сглабяш по обратния ред.... много слова изписах и се опитах да съм максимално обстоятелствен, но ако срещнеш трудност питай... елементарно е, не е трудно
- Plamen Revanski
- Автомобил:
- Двигател:
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
не знам само давам предположение - издърпваш я (ако има такова положение примерно за климатик или за подгряване на стъкла) и погледни отдолу дали няма някакво чопче за натискане с отверка... ако има натискаш и дърпаш... пак казвам- не знам дали е така... предполагам... но мисля, че ако искаш да смениш крушката трябва да ти се освободи средната конзола за врътките и аудиото, което значи да махнеш корите под волана и жабката... много разправии са...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”