как да си сменя крушката на пепелника Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Plamen Revanski
Автомобил:
Двигател:

как да си сменя крушката на пепелника Golf 4

Мнениеот Plamen Revanski » Вто 12 фев 2008 15:01

:cry:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 12 фев 2008 15:14

тъкмо я смених хехех:)) отваряш капачето на пепелника докрай, от там изваждаш пепелничето като го хващаш с пръсти (без палец) и дърпаш към тебе и леко нагоре(лесно се изважда).... след което има едно винтче с еврейска звезда (като всички винтчета по 4ките) и го развиваш, след което както е в крайно отворено положение капачето издърпваш целия "модул" на пепелника... като го извадиш завърти цялата запалка в посока към тебе да ти е удобно, разкачи буксата но внимавай после щото кабела остава прикачен с една свинска опашка за въпросния модул.... след което има едно чопче което се наддига малко нагоре и от запалката се измъква надолу едно малко пластмасово в което е крушката... след това има една пластинка избутай я с отверка нагоре(за да се извади крушката)... оригинално крачетата на крушката са запоени, та затова избутваш тая пластинка нагоре и ще ти остане само другото краче.. хващаш крушката и я клатиш и дърпаш докато се скъса и второто краче... после отиваш купуваш си такава крушчица( от 25 ст. до 50 ст са) и извиваш крачетата така че да правят контакт и да се замести крушката и сглабяш по обратния ред.... много слова изписах и се опитах да съм максимално обстоятелствен, но ако срещнеш трудност питай... елементарно е, не е трудно

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Вто 12 фев 2008 16:22

а тези на врътките за топло и стъдено как се сменят,че моите изгоряха предполагам е една тъй като едновремено спря да свети и на 3те врътки.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 12 фев 2008 16:27

една е-осветява световод който обхожда 3те врътки... сменяхме наскоро на една тигра, но за всяка врътка имаше трик... за Г4 не знам как е щото съм с климатроник, но дано не е голям въртел...

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Вто 12 фев 2008 16:47

Ок мерси извинявай че във твойта тема го пускам но все пак ако някой знае нека да сподели.

Потребителски аватар
Plamen Revanski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen Revanski » Вто 12 фев 2008 18:25

Благодаря ти DimoNN : vw fen
Утре сутрин ще я мъча,че сега стана малко тъмно вече :wink:

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 12 фев 2008 21:12

за парното изкарваш средната врътка и там вътре има една крушка само една е за вси4ките.само 4е доста трудно излиза трябва пинсети или много тънки клещти и дърпаш до дупка :)

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Сря 13 фев 2008 9:25

а как се маха средната врътка?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 13 фев 2008 9:39

не знам само давам предположение - издърпваш я (ако има такова положение примерно за климатик или за подгряване на стъкла) и погледни отдолу дали няма някакво чопче за натискане с отверка... ако има натискаш и дърпаш... пак казвам- не знам дали е така... предполагам... но мисля, че ако искаш да смениш крушката трябва да ти се освободи средната конзола за врътките и аудиото, което значи да махнеш корите под волана и жабката... много разправии са...

Потребителски аватар
AERVWPOLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AERVWPOLO » Сря 13 фев 2008 10:02

:shock за една крушка ?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 13 фев 2008 11:46

ми не знам наистина не е логично... правя аналогия с друга кола че се изваждаше модулчето с врътките.. а при 4ката за да се извади трябва да се махнат корите.. не бях прочел че колегата маимо е писал че става само със средната врътка- трябва да е така... успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”