Мога ли сам да си сложа централно заключване?!?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мога ли сам да си сложа централно заключване?!?

Мнениеот VW_Polo » Сря 13 фев 2008 0:37

Колкото и абсурдно да ви прозвучи, моето Поло няма централно заключване! А това, че няма нищто електрическо по него като огледала, стъкла та дори и люка са подробности! Намерих в един сайт, устройство за централно заключване(електрическо) за 35 лв и ми прозвуча много примамливо, но ако трябва да дам още толква за монтаж, работата става дебела!!! Та исках да попитам тези които са си слагали или са ремонтирали фабричното си централно, трудно ли се слага и дали "любител" като мен може да се справи (като се има в предвид, че ако се наложи имам няколко приятели електричари) ?!? :wink:

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Сря 13 фев 2008 0:46

фабрично на полото слагат вакумно централно
моето се прецака и аз също много се чудя дали да не сложа електрическо
не си мисли че е дебело защото за моето поло вакумната машинка струва 120лв втора ръка :shock
но като цяло (гледайки 2ма приятели как слагат на голф2) не ми изглеждаше хич трудно
е все пак гледах, но си мисля че единственото нещо което ще ти дойде в повече е времето за слагане :)

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Сря 13 фев 2008 0:51

Времето да ми е проблема колега!!! Чух, че имали някакви дефекти да се отключват сами при дъжд... ама все пак предпочитам така, от колкото да ръчкам като ненормален всяка врата! Това е гадното, че багажника няма да е вързан там! Видях, че се продават машинки единично, но не знам дали могат да се свързват 5 заедно...?

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Сря 13 фев 2008 0:52

А има и друг вариант! Да имам централно, но да не работи, как мислиш? А и по какво мога да разбера дали имам или нямам? Щото не ми се разглабя врата...

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Сря 13 фев 2008 1:01

VW_Polo написа:А има и друг вариант! Да имам централно, но да не работи, как мислиш? А и по какво мога да разбера дали имам или нямам? Щото не ми се разглабя врата...

ами най-бързия вариант без да разглабях нищо е:
отваряш багажника
в дясно има една жабка... отваряш я
и зад нея ако има хмм едно правоъгълно нещо с букса и 2 (мисля че) маркучета набутано в някакъв да го наречем стереопор
това ти е вакумната машинка
ако я нямаш - значи нямаш

а в по- лошия случай може да са ти я набутали някъде из купето, че нали там им тече вода от стопа

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Сря 13 фев 2008 1:10

То в тая жабка има някакви тмни стереопори, ама дали са за това... Трябва да проверя утре! Дано има фабрично и да може да се поправи! До сега Поло 3-ка без централно не съм виждал! Е ако моето не е първото :lol:

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Сря 13 фев 2008 8:01

VW_Polo написа:То в тая жабка има някакви тмни стереопори, ама дали са за това... Трябва да проверя утре! Дано има фабрично и да може да се поправи! До сега Поло 3-ка без централно не съм виждал! Е ако моето не е първото :lol:

Ако имаш централно моторчето трябва да стои за десния стоп, а до сега поло 6N без централно и аз не съм виждал или са ти го отскубали или ти е бая базов модел.

BELIATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BELIATA » Сря 13 фев 2008 11:54

Да Ви кажа колеги че и аз съм се замислял дали имам ... добрече колегата пусна темата да видя и аз, защото и аз съм споло 6N 97' и за момента си отварям колата с ключ.Ще погледна и аз и ще пиша ако видя такава машинка.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Сря 13 фев 2008 15:07

Аз си сложих,защото моето нямаше :twisted: :twisted: излезна ми 60 кинта/4 машинки по 15 кинта с монтажа/,но трябваше да сменя и алармата/още 100 лв./,защото "пичовете"в юнитрейд са му сложили аларма без управление за централно :evil: :evil: Така че ако нямате и искате да си сложите,вижте и алармата дали управлява централно :wink: :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 13 фев 2008 15:13

И аз нямах! Сложиха ми аларма дето има функция за управление на машинки за централно (почти всяка има) и си взех 2 машинки по 10 лв. Горе-долу с бирата и цирарите ми отне по 1 час на врата да ги монтирам

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Сря 13 фев 2008 20:48

Баси! Няма машинка, няма и следа да е имало някога... Нито маркучи, нито машинка има! Иначе поне видях къде точно и е мястото. Миналия ден писах на тея от сайта в който си намерих централно и отговора беше следния: "Tova centralno zakluchvane mojete da si montirate i sam , no ne e suvsem prosto. Dopylnitelno mojete da vkluchite i ochte 1 machinka -releto shte moje da gi upravliava." Май в крайна сметка да си го взема и ще се мъча да го слагам някак... Айде що-годе имам някаква представа как се изгражда ел. веригата на централното, ама как се свързва с ел. системата на колата - тъмна Идния! :roll:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 13 фев 2008 21:14

VW_Polo написа:.....

ADX е 1.3, а не 1.2
и аз ще слагам централно че с тези ключове ми писма вече :lol:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 13 фев 2008 21:22

lrlmodo написа:и аз ще слагам централно че с тези ключове ми писНа вече :lol:

Аларма SUN1-35лв...комплект машинки-2 активни+2 пасивни-30тина лв,2-3 часа леко и спокойно майсторене...Да си отключваш колата с копче-Безценно :lol: :lol: :lol: :lol:
Багажника няма да можеш да го пребориш....само вратите!!!!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 13 фев 2008 21:28

chy написа:
lrlmodo написа:и аз ще слагам централно че с тези ключове ми писНа вече :lol:

Аларма SUN1-35лв...комплект машинки-2 активни+2 пасивни-30тина лв,2-3 часа леко и спокойно майсторене...Да си отключваш колата с копче-Безценно :lol: :lol: :lol: :lol:
Багажника няма да можеш да го пребориш....само вратите!!!!

бе аларма има моя кошник 8)
ма не ми се занимава - на майстор ще е
само да стане по-топло
тъкмо викам свърши студа - и хоп -13 баси

Потребителски аватар
daniel.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel.petrov » Сря 13 фев 2008 22:43

ами моито като му беше изгоряло моторчето...купих ново(на старо)с 300 зора го монтирах щото е малко сложна турбинката там вътре.и се оказва 4е имам скъсан маркуч.и моторчето не спира да се върти,сега трябва да търся къде е скъсания маркуч,т.е. да разглобя всички врати.слагаи електромагнити,защото вакуумно в битови условия не можеш монтира.съжалявам че нямам снимано моторчето отватре да видиш каква е хуйня,но това е платката-
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214644

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”