Мога ли сам да си сложа централно заключване?!?
Мога ли сам да си сложа централно заключване?!?
Колкото и абсурдно да ви прозвучи, моето Поло няма централно заключване! А това, че няма нищто електрическо по него като огледала, стъкла та дори и люка са подробности! Намерих в един сайт, устройство за централно заключване(електрическо) за 35 лв и ми прозвуча много примамливо, но ако трябва да дам още толква за монтаж, работата става дебела!!! Та исках да попитам тези които са си слагали или са ремонтирали фабричното си централно, трудно ли се слага и дали "любител" като мен може да се справи (като се има в предвид, че ако се наложи имам няколко приятели електричари) ?!? 

- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
фабрично на полото слагат вакумно централно
моето се прецака и аз също много се чудя дали да не сложа електрическо
не си мисли че е дебело защото за моето поло вакумната машинка струва 120лв втора ръка
но като цяло (гледайки 2ма приятели как слагат на голф2) не ми изглеждаше хич трудно
е все пак гледах, но си мисля че единственото нещо което ще ти дойде в повече е времето за слагане
моето се прецака и аз също много се чудя дали да не сложа електрическо
не си мисли че е дебело защото за моето поло вакумната машинка струва 120лв втора ръка

но като цяло (гледайки 2ма приятели как слагат на голф2) не ми изглеждаше хич трудно
е все пак гледах, но си мисля че единственото нещо което ще ти дойде в повече е времето за слагане

Времето да ми е проблема колега!!! Чух, че имали някакви дефекти да се отключват сами при дъжд... ама все пак предпочитам така, от колкото да ръчкам като ненормален всяка врата! Това е гадното, че багажника няма да е вързан там! Видях, че се продават машинки единично, но не знам дали могат да се свързват 5 заедно...?
- CTaH4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_Polo написа:А има и друг вариант! Да имам централно, но да не работи, как мислиш? А и по какво мога да разбера дали имам или нямам? Щото не ми се разглабя врата...
ами най-бързия вариант без да разглабях нищо е:
отваряш багажника
в дясно има една жабка... отваряш я
и зад нея ако има хмм едно правоъгълно нещо с букса и 2 (мисля че) маркучета набутано в някакъв да го наречем стереопор
това ти е вакумната машинка
ако я нямаш - значи нямаш
а в по- лошия случай може да са ти я набутали някъде из купето, че нали там им тече вода от стопа
- spidergb
- Автомобил:
- Двигател:
VW_Polo написа:То в тая жабка има някакви тмни стереопори, ама дали са за това... Трябва да проверя утре! Дано има фабрично и да може да се поправи! До сега Поло 3-ка без централно не съм виждал! Е ако моето не е първото
Ако имаш централно моторчето трябва да стои за десния стоп, а до сега поло 6N без централно и аз не съм виждал или са ти го отскубали или ти е бая базов модел.
Баси! Няма машинка, няма и следа да е имало някога... Нито маркучи, нито машинка има! Иначе поне видях къде точно и е мястото. Миналия ден писах на тея от сайта в който си намерих централно и отговора беше следния: "Tova centralno zakluchvane mojete da si montirate i sam , no ne e suvsem prosto. Dopylnitelno mojete da vkluchite i ochte 1 machinka -releto shte moje da gi upravliava." Май в крайна сметка да си го взема и ще се мъча да го слагам някак... Айде що-годе имам някаква представа как се изгражда ел. веригата на централното, ама как се свързва с ел. системата на колата - тъмна Идния! 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
chy написа:lrlmodo написа:и аз ще слагам централно че с тези ключове ми писНа вече
Аларма SUN1-35лв...комплект машинки-2 активни+2 пасивни-30тина лв,2-3 часа леко и спокойно майсторене...Да си отключваш колата с копче-Безценно![]()
![]()
![]()
![]()
Багажника няма да можеш да го пребориш....само вратите!!!!
бе аларма има моя кошник

ма не ми се занимава - на майстор ще е
само да стане по-топло
тъкмо викам свърши студа - и хоп -13 баси
- daniel.petrov
- Автомобил:
- Двигател:
ами моито като му беше изгоряло моторчето...купих ново(на старо)с 300 зора го монтирах щото е малко сложна турбинката там вътре.и се оказва 4е имам скъсан маркуч.и моторчето не спира да се върти,сега трябва да търся къде е скъсания маркуч,т.е. да разглобя всички врати.слагаи електромагнити,защото вакуумно в битови условия не можеш монтира.съжалявам че нямам снимано моторчето отватре да видиш каква е хуйня,но това е платката-
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214644
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214644
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”