не ми работи нито един уред на таблото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

не ми работи нито един уред на таблото

Мнениеот embi4a » Вто 12 фев 2008 15:54

Явно колата ми е сърдита щото почнах да си мисля за нова Ппроблема ми е,че от 10 паления на мотора в 7 от тях не ми сработват датчиците по таблото. Не работи абсолютно нищо. Датчика за маслото не светва при даване на контакт, температура не ще да показва, бензина не ще да показва, оборотомер и спидомер също няма и часовник няма, абе с две думи всичко е извън строя. Мисля си, че буксата към таблото не сработва поради някаква причина, но не знам къде да я търся. Та бъдете така добри да ми кажете къде да я търся щото така ме е страх да карам колата особено пък на дълъг път. Понякога като си решии в движение става чудото и всичко се нормализира. Единственото нещо, което работи е лампата за ръчната.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 12 фев 2008 15:59

При удар по таблото оправя ли се? :lol:
Възможно да е студена спойка, корозия по клеймите или просто разхлабени клейми, в някой случай и окъсяване на маса.

Разглабяне, това мога да ти кажа за да разбереп от какво е. :wink:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 12 фев 2008 16:18

Разглабяне, това мога да ти кажа за да разбереп от какво е.

Няма ли някъде букса, с която се връзва таблото към всички кабеляци? Мислих да ровя дето са бушоните за идващ сноп кабели ама времето кофти да клеча в студа и снега. Ако знаете къде да ровя ще ми е много полезно инфото. Ама да зема да разглабям всичко наред ще е по-добре майстор да пипа, че да не стане играчка-плачка.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 12 фев 2008 16:21

embi4a написа:
Разглабяне, това мога да ти кажа за да разбереп от какво е.

Няма ли някъде букса, с която се връзва таблото към всички кабеляци? Мислих да ровя дето са бушоните за идващ сноп кабели ама времето кофти да клеча в студа и снега. Ако знаете къде да ровя ще ми е много полезно инфото. Ама да зема да разглабям всичко наред ще е по-добре майстор да пипа, че да не стане играчка-плачка.
Нямам идея как е при сеат-а принципно има много букси но пипай внимателно да не разкачиш някоя.
Дано някой колега със сеат сподели.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 12 фев 2008 16:30

Буксата за таблото е на самото табло отзад!Без изваждане на таблото няма да стане! :wink:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 13 фев 2008 11:53

Буксата за таблото е на самото табло отзад!Без изваждане на таблото няма да стане

Е вече ме отчая!!! Не може ли някак да се бръкне и да се натисне за да се оправи работата. Мене ме съмнява че влиза влага и затова ми прави проблем. Но да свалям цялото табло заради една буксичка:banghead:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 13 фев 2008 12:06

е с пръдня боя не става..
таблото доле..
и го отваряй, и гледай..
но се замисли и за едно "ново" втора злоупотреба

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 13 фев 2008 16:02

Айде сега , какво те е страх! Имаш да развиеш точно 4 болтчета и получаваш достъп до буксата. ей тука се вижда какво е нужно за да се свали таблото. http://babelfish.altavista.com/babelfis ... olo_6n.htm
Цялото табло се управлява от един голям чип дето ако той се е ебн@л ,може от него да е мизерията. Ама ти пробвай първо с буксата.Даже според мен откачи таблото от буксата за известно време (нещо като рестарт на компа да стане).

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 13 фев 2008 16:20

ако се стигне до там да търсиш ново табло....аз иам от поло, не мисля че се различават но все пак някои ако знае да каже...и така ако опреш до там...кажи

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 13 фев 2008 20:17

Аз сега се боря с този проблем:
Изображение
Мисля ,че цялата работа е от оная гумичка дето играе ролята на проводник и ми се е нагънала:
Изображение

Ако не успея да я оправя или влоша нещата и аз ще търся табло ,или по скоро табло дето да е дефектно и да му взема само циферблата за километрите

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Сря 13 фев 2008 21:02

оххх леко с тия думените връзки.... еми който има нужда от табло да се обади

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 14 фев 2008 23:13

Оттървах таблото!
цаката беше да завъртя едната гумичка наобратно (беше се отлепила от кристалите) и циферблата се оправи. Първо го завъртях : горната част да стане долна ,ама не се оправи, после го завъртях: лявата част да стане дястна и готово

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 19 фев 2008 11:29

Проблема вече е решен. Не беше буксата. Просто таблото ми беше започнало да сдава багажа. Казаха ми че тръгнала корозия по платката и смениха 2-3 чарка, почистиха всичко останало и таблото си заспа. Това удоволствие ми струваше 30 лв. Малко множко ми се видяха щото съм чувал че за 50 лв. може да се намери 2 ра употреба. Но и то не се знае в какво състояние е така че съм умерено доволен от интервенцията :) Дано съм полезен на някой с подобни проблеми!!!

Потребителски аватар
B12Gold
Автомобил:
Двигател:

Re: не ми работи нито един уред на таблото

Мнениеот B12Gold » Пон 30 мар 2009 17:40

Anbuch можеш ли да покажеш тези гумички. И аз го имам този проблем и се хвърлих в едни филми с едно табло от Г3, то пък лампата за маслото ми светна и пищи, сега не мога да намеря табло за Поло. Ако може да кажеш и дали този циферблат ти е на цокъл или е запоен ще съм ти много Благодарен ...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”