Автомобил от Италия + и - ??

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 13 фев 2008 15:36

focke-wulf написа:Както ти казаха колегите всичко си е късмет. Според мен обаче е тъпо да се правят заключения от типа на - щом е от Германия е хубава. Колите втора ръка се делят на гробници и поддържани. Първите обикновено са карани от мърлячи и си е набутвация да вземеш такава, колкото и да е примамлива цената и екстрите. Втория вид пък се срещат рядко, и там изскачат проблеми, но далеч по-малко отколкото при гробниците. За това при покупка на кола втора ръка, задължително с някой разбирач. :)

И аз съм на това мнение ! :D

Потребителски аватар
pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pro » Сря 13 фев 2008 16:39

За мене разлика има само в екстрите :)
Германките почти нямат екстри докато италианките имат.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 13 фев 2008 16:44

zdravko_dimitrov1986 написа:Колега, всичко си е до късмет, но като цяло колите от германия са по добре поддържани :wink:
да за да случиш на кола и жена требе бая голем късмет. а отностно темата съветвам колегата да се разходи или до Германия или Австрия. от Италия , ами кво да ви кажа все едно кара българин . душманската я дават .

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 13 фев 2008 17:28

Всички са челни греди на кочината...карана кола...коя въртяна на таван, коя челен и литнали бегове, коя за смяна съединител, ремък, предница, накладки, масла, рейки...., коя остаряла и изгнила....купувай смело щом пали и върви...ако искат да те излъжат винаги ще го направят....пред мен на кола 600к км са сменяли табло, волан и маншон за скорости и е ставала като нова на 114 000км....перкай смело....италия германия камбоджа все кочини...те от магазина се скапват кво остава за 5-6 годишен баракудник....

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 13 фев 2008 19:30

stoqn_g60 написа:ами кво да ви кажа все едно кара българин . душманската я дават .

И как карат българите?Аз си поддържам колата и я пазя.Повечето ми познати също.Като чета тук 80% от форума ги гледат като малки деца.Според мен не може заради няколко мърляча да се прави такова генерално заключение.Без лоши чувства го казвам.

Потребителски аватар
BAHKATA_TDi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAHKATA_TDi » Сря 13 фев 2008 21:05

незнам, всичко си е на късмет, но пусти италиянци са си поне газари, всичките им коли са бъкани с екстри ако не друго, тез шваби са дзиф братчето ми скръндзат се за клима и ел пакет (като влезнеш в техното мобиле половината голф 4-ки са "тендовагенитни") , а от друга страна на швабите за какво са им климатици като при тях лятото е 25 градуса.

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Сря 13 фев 2008 21:34

BAHKATA_TDi написа:незнам, всичко си е на късмет, но пусти италиянци са си поне газари, всичките им коли са бъкани с екстри ако не друго, тез шваби са дзиф братчето ми скръндзат се за клима и ел пакет (като влезнеш в техното мобиле половината голф 4-ки са "тендовагенитни") , а от друга страна на швабите за какво са им климатици като при тях лятото е 25 градуса.

Начина ти на мислене е грешен.
Навън е 25, но вътре? Поне 35. ;)

Имах Корса, Астра, а сега Поло. Всички от Италия. Да чукна дърво, много съм доволен.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Сря 13 фев 2008 21:42

съгласен съм с всичко казано досега,че германците повече поддържат,италянците не сменят масло и филтри и карат докато не спре колата,също така немските са по-ръждиви а също така и с по-малко екстри защото немците са яко скрънзи!но според мен по-важно е 1 кола да има душа отколкото външен вид(мое лично си мнение),за това аз препоръчвам немското!

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Сря 13 фев 2008 23:44

търсене му е майката, колега, все ще изникне нещо читаво, винаги с някой който разбира, потърси във форума, има изписано доста

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 14 фев 2008 1:02

Ми не знам май тука много хора са били в италия и са гледали как само карат .Досега две коли съм имал "италианки" фв,третатат също фв ми е от италия и аз лично държах да е от италия и следващата пак държа да е фв от италия.Никакви оплаквания нямам и трите коли си светеха отвън и отвътре ,бяха като нови ,моторите им явно също добре са понесли там -кво беше ,как го казахте клишето-юркане и несменяне на масло ремъци и ролки и каране на харабия щото пък ето на моите съвсем добре си бяха и грижи съм нямал с вървене и разход на гориво и ремонти кой знае какви,/таман тренирани ми ги дадоха бегачки ,дет са се надбягвали с алфите по разбитите италиански пътища :D ,не кат немските дето по хилади километри аутобани без ограничение на скоростта ги карат прилежните германци с 90 ,че и бая каравани са изтеглили из германия като няколко влакови композиции по тонаж ,ма те ги поддържат де кво толкова :lol: :lol: :lol: :lol: / пък и на "неподдържаните " ми от палачора италианец кочини им бяха сменяни съвсем наскоро явно преди да ги продадат накрайници,накладки и т.н. дреболии . Ремъците пък съвсем не бяха закъсани,а си бяха обслужени очевидно преди не повече от пет-шест хиляди колите със сменени ремъци ,които аз си смених профилактично за всеки случай.Явно си отварям очите като купувам :wink: и имам много много късмет :lol: .Освен собствения ми опит ,с още трима приятели съм ходил да им избираме коли и на тях също италианки харесах пак от ваг и те никакви ядове нямат и колиците светеха и още са си добре и никой не е изревал досега.Аз лично не страдам по оранжевите мигачи на немските хубостници и постното оборудване , в повечето случаи гарнирано с ръжда срещу някой лев в повече,а който иска да си вярва в легендите на горублянските джамбази за "поддържаните " немски внос коли.То как ли и по друг начин да оправдаят през 2008 г. 10000 лв. за пасат ТДИ 98 набор на 500 + хил.км. целия разместен отпред и сменил петима собственика дет го продават с броеницата на скоростния лост забравена от арабина.Ма кво да праят завалийките то за 3500 евро в германия толкоз,пък трябва и горница да има.Също така винаги съм се чудил какво ли животно гледат в колата тез пусти "германци",та са им толкова отъркани отвътре и надраскани пластмасите ,осрани зверски на повечето дето съм ги виждал на пазара немски внос.От Австрия пък честно казано не бих си купил кола на повече от две-три години ,че от там кви чудесии съм виждал общо взето от австрийския внос по-лоши коли не съм виждал и като фаца и като техническо състояние/това не значи естествено че и там няма добри коли,но просто аз не съм виждал такива внесени в българия още /.Истината според мен е ,че немска италианска, белгийска,х оландска , австрийска и т.н. внос не е определящо за качествата на колата.От германия или от марс внесен дарака си е дарак, добрата кола си е добре.Навсякъде има палачори и навсякъде първия собственик дето е броил лев е прилежен и мераклия и си я кара в сервиза от него нататък втория дето също е дал някой лев долу горе бива и третия вече дето я взема в период на полуразпад обикновено е измекяр някъв - студент, четвъртия турчин ,арабин сърбин,албанец и т.н., не ги ебе и карат до дупка и затва накрая някой сиромах в българия дето е теглил кредита на живота си за да купи тази кола,плаче .А тва за маслата и ремъци и филтри е глупост общо взето.Това не са сериозни разходи за който и да е европеец,та да ги пести.Също така ,който е ходил в германия много добре знае,че читав пасат 2000 г. и нагоре примерно под 5000-7000 евро в що годе добро състояние и от първи ,че дори и втори собственик е утопия.Така ,че сещайте се за кво става въпрос кат ви го дават тука на 10500 примерно на кви километри и в кво състояние ще е от германия./zum handler oder export/ да ви е честита новата придобивка добре поддържана от германия хахахха :lol: ,а който се "набута "като мен с кола внос от италия му желая моя късмет :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 14 фев 2008 2:10

vw16v написа:...........................................

:applause: браво колега,страхотно исказване. :applause:

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 14 фев 2008 12:24

паднах, :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 14 фев 2008 13:40

абсолютно верно си е

на мен ми е 4-а кола от италия и само с една съм имал проблем,но можеби защото беше от дълбоката северна частна италия.

Сегашната г3 лично избирана и гледана в италия след 3 седмичен престой,беше в гаража на един дядо с паяжини в коша на мотора с нацепени ремъци(издържали до софия след като минах през кат и после застраховка),но лъсната отвън :lol: на 108 000 км.До него г 4 на 72 000км пак с паяжини в коша :lol:

еми освен редовните консумативи,не съм барал нищо по колата.Така беше и с предишните.Приятел който ме убеждаваше да си взема от германия(той си взе волво от там с много екстри,наистина) тръгна една ръжда :shock ,та сега си го кара още ама колко кръпки има и той самия вече незнае :lol:

и за напред като реша да сменям пак от там,ще си докарам :lol:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 14 фев 2008 14:26

Такава тема се появява регулярно през няколко месеца и извода винаги е един и същ,а именно-който кара италянка хвали тях който е с австро-германка не ще да чуе за Италия така че в общи линий всичките тези теми са безсмислени :!:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 14 фев 2008 14:37

Stivi написа:...който кара италянка хвали тях който е с австро-германка не ще да чуе за Италия така че ...

хихи аз имам и двете

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”