Wireless Router into access point - може ли и как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Wireless Router into access point - може ли и как?
Така разполагам с един ДЛинк (wi router) и си го ползвах,но Мегалан ме 'изловиха' и ми резнаха нета по предлог,че нямам право да ползвам безжичен рутер.Обаче аз си държа на безжичния нет и се чудя мога ли да си ползвам рутера вместо аксес поинт,защото с аксес поинт разрешавали,ей сега ми го каза оператор.
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам колега,пуцахме си няколко месеца със съквартиранта така с двата лаптопа и в един хубав слънчев ден прекъсна нета.Обадихме им се оправиха го.След няколко часа пак и като им се обадих ме попитаха да не ползвам рутер и аз казах да,казаха ми че нямам право и затова ми го спирали.И така като сложа кабела в лаптопа има нет,през рутера няма...
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Кой точно модел на Д-линк? Порагледай настройките на рутера, в частта за wireless-а. там има няколко режима на работа. Все с някой от тях трябва да стане. Четене на документация му е майката .....
П.П. как точно са ти резнали нета бе колега? обикновено го правят с TTL филтър, но това се лекува лесно. Ако е по МАС адрес вече става по-сложно, но не и невъзможно... Тук в Пловдив Визио-то се правели на интересни и блокирали Линукс ОС да не може да се връзва в тяхната мрежа...
П.П. как точно са ти резнали нета бе колега? обикновено го правят с TTL филтър, но това се лекува лесно. Ако е по МАС адрес вече става по-сложно, но не и невъзможно... Тук в Пловдив Визио-то се правели на интересни и блокирали Линукс ОС да не може да се връзва в тяхната мрежа...
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lowrider написа:мм ще опитам
а как са ми го резнали незнам, казва ли ти някой
По ТТЛ.
Нищо ти си купи един акцес поинт и пак си го ползвай за рутер, тъй като той ги има и двете опций.

Другия вариянт е звъниж и им казваш, че друга фирма са ти предложили услуга без да ги интересува, дали имаш рутер или не, да видиш как ще омекнат!
Много е странно това никой не прави проблем за рутера, откова пък мегалан започнаха?
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не, че разбирам много, но ако ползваш нета само за един компютър, можеш да ползваш wireless-a в bypass режим, при който той остава невидим за провайдъра ти, и дори ако са те ограничили по TTL, пак ще си имаш безжичен нет, но.. само на един лаптоп.
Кабела от нета го включваш към един от 4-те конектори на рутера, и си готов. За провайдъра ти, и за компютъра ти, това е все едно, че си си включил кабела директно в лаптопа.
Кабела от нета го включваш към един от 4-те конектори на рутера, и си готов. За провайдъра ти, и за компютъра ти, това е все едно, че си си включил кабела директно в лаптопа.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ACCELERATOR написа:Не, че разбирам много, но ако ползваш нета само за един компютър, можеш да ползваш wireless-a в bypass режим, при който той остава невидим за провайдъра ти, и дори ако са те ограничили по TTL, пак ще си имаш безжичен нет, но.. само на един лаптоп.
Така обаче се изискват 2 ип-адреси от мрежата на мегалан да кажем.
Колеги, за пръв път чувам някой да прави проблем за рутери.
В крайна сметка, ако не искат да го пуснат, се вдига ТТЛ с 1 и всичко е ок. Има ли ип, стига ли до пц-то, има ли нет на него, оттам нататък всичко може да се направи, може да се прерутира и на 1000 пц-та. И все пак до сега всички казват, вие си плащате за определена скорост оттам нататък правете каквото искате. Това си е изцяло тяхно решение, който разбира, винаги ще си прерутира на колкото пц та иска, а който не иска мегалан ще го задължават да си плаща, това е!
А най добре е за тези които не разбират, да си сменят доставчика!
- rumboni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Другия вариянт е звъниж и им казваш, че друга фирма са ти предложили услуга без да ги интересува....
това няма да мине поради простата причина,че в студ.град няма друг доставчик.100% съм сигурен,че колегата е в ст. град,Мегалан само за студенските общежития имат такива ограничения.
- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forums.megalan.bg/index.php?showtopic=18220 така като гледам нямат нищо против рутерите 

- rumboni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
Cyberloner написа:http://forums.megalan.bg/index.php?showtopic=18220 така като гледам нямат нищо против рутерите
И аз като гледам НЯМАТ нищо напротив
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:ACCELERATOR написа:Не, че разбирам много, но ако ползваш нета само за един компютър, можеш да ползваш wireless-a в bypass режим, при който той остава невидим за провайдъра ти, и дори ако са те ограничили по TTL, пак ще си имаш безжичен нет, но.. само на един лаптоп.
Така обаче се изискват 2 ип-адреси от мрежата на мегалан да кажем.
Колеги, за пръв път чувам някой да прави проблем за рутери.
В крайна сметка, ако не искат да го пуснат, се вдига ТТЛ с 1 и всичко е ок. Има ли ип, стига ли до пц-то, има ли нет на него, оттам нататък всичко може да се направи, може да се прерутира и на 1000 пц-та. И все пак до сега всички казват, вие си плащате за определена скорост оттам нататък правете каквото искате. Това си е изцяло тяхно решение, който разбира, винаги ще си прерутира на колкото пц та иска, а който не иска мегалан ще го задължават да си плаща, това е!
А най добре е за тези които не разбират, да си сменят доставчика!
Защо два? По този начин МАК-а, който ТЕ виждат, е МАК на WAN-картата, а IP-то е това, което се настройва на самия компютър.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”