проблем с 2Е решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
muropulec
Автомобил:
Двигател:

проблем с 2Е решен

Мнениеот muropulec » Вто 18 окт 2005 21:13

голфа е 3 сас 2Е мотора та както бях писал ного забиваше даваш гас тои спира и неще да поеме,обаче преди една седмица го остаих да го ровят в един сервиз и днес ходих да си го взема та тези маняци наи накрая откриха проблема :D казаха ми,че не ми работи разходомера на ваздуха :cry: лошо ноо лошо та трагвам да тарся из моргите ама в краина сметка не намерих и се принудих да го отворя отгоре и му изместих малко ПЛАТКАТА, че тва дето трие отгоре беше напраило каналчета и не правеше хубав контакт и така стана самолетче олабих малко и прожината :twisted: та сега остава да я засека колко гори :wink: еми това е от мен някои ако има сащия проблем да опита пожелавам му касмет :wink:

vanhallen
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с 2Е решен

Мнениеот vanhallen » Сря 19 окт 2005 16:36

ок и аэ имам горе долу същия проблем само че при мене при ряэко подаване на гаэ се получава леко эаглъхване на мотора и не мога да раэбера дали е от ламбда сондата или от раэходомера на въэдуха който не го энам къде се намира ако кажете къде е точно ще го проверя сам благодаря ви предварително :) мотора е ADY GOLF 3 GTI EDITION

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Чет 20 окт 2005 10:28

Един съвет: Не пипайте разходомера ей така за щяло и нещяло :!:, той е затворен с черен силикон фабрично неслучяйно. Единствено на майстор(елкон) за който сте убедени над 100% че знае какво прави може да се доверите да пипа там! :wink:

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с 2Е решен

Мнениеот steff_gti » Чет 20 окт 2005 10:33

muropulec написа:та сега остава да я засека колко гори :wink:

Очакваме резултата от засечката! :wink:

muropulec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muropulec » Чет 20 окт 2005 20:06

ами според мен смятам че разхода е добре незнам на вас колко ви горят ама смятам че за този мотор е нормално 10л градско и около 6.5-7л на сто изван градско сас скорост 120-130км :) а ако се кара и по спокоино в градски ословия може би ще падне още :twisted:

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Чет 20 окт 2005 20:44

колегата steff_gti е прав. не пипай много много дебитомера защото може да го прееб.ш. възможно е пружината да е охлабена, но по-добре тожа да го направи наистина добър майстор. възможна причина е и ленива ламбда сонда . но все пак затова са диагностичните апаратури в сервизите. ако и разхода ти е много висок, си провери регулатора за налягането на бензина. от личен опит ти го казвам.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пет 21 окт 2005 9:22

muropulec написа:ами според мен смятам че разхода е добре незнам на вас колко ви горят ама смятам че за този мотор е нормално 10л градско и около 6.5-7л на сто изван градско сас скорост 120-130км :) а ако се кара и по спокоино в градски ословия може би ще падне още :twisted:

По принцип звучи много добре ама на мен ми звучи като бедна смес(дано не съм прав) което се получава точно като барнеш разходомера. Незнам дали колегите ще се съгласят ама според мен мотор 2Е на около 10тина годинки харчи не по-малко от 10.8-11(в най-добрия случай) на 100 градско, за извънградското 7 е добре и е постижимо с добре поддържан мотор. Но ако си доволен така и нямаш оплаквания карай си и си свиркай. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”