ЮНИТРЕЙД-Х ли са ЛУДИ или аз не съм в час ???!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 17 фев 2008 9:47

Както каза по-горе колегата, в Юнитрейд само за датчици и някой дреболий които не се намират.Имам лични наблюдения от сервиза, направо са пълна скръб.Карах едно Ауди 2,3 5 -так за смяна на ангренаж и не искам да ви кажа какво се случи :evil:
Всеки сам си преценява но да дадеж 3-пъти повече пари за едно и също нещо си е мазохизъм.Консумативите им са абсолютно еднакви като в повечето големи складове и магазини за авточасти.Проверено и доказано.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Re: ЮНИТРЕЙД-Х ли са ЛУДИ или аз не съм в час ???!!

Мнениеот neon » Нед 17 фев 2008 12:40

kararoza написа:
Kirilsx написа:Здравейте колеги.
Преди 10-на дни си взех ПОЛО 6н2 2000 и днес се обадих В Юнитрейд да си запиша час, за да ми обслужат колата, но цените който ми обявиха, меко казано ме ШОКИРАХА !!!
ето ги и тях:

- Ангренажен ремък (комплект) 480,лв
- водна помпа 96, лв
- външен ремък 42, лв
- оптегач 145, лв
- горивен фил. 25, лв
- маслен фил. 16, лв
- въздушен фил. 46, лв
- пол. фил. 29, лв
- масло Кастрол Магно Тек 5х40 25, лв/лт = 100, лв
- работа 350, лв

ТОТАЛ: 1.329, лв за обслужване на автомобил

искам да Ви попитам, Вие поне сте по в час с нещата, ТОВА НОРМАЛНО ли е или аз нещо не съм наясно с движенията ???!!!
mod edit: vaskoto1

Цените са съвсем нормални за оргинални части с гаранцията, която ти се дава. А и обслужването н Юнитрейд-Х е на супер ниво в сравнение с гаражните автосервизчета. Цените на труда отдавна са съвсем нормални за разлика от преди години. Мога да ви давам всякаква информация за цени на труд и части, ако някой се интересува.
Колега, ти да не работиш в Юнитрейд? Или си се напил преди да напишеш това!? Не може за неработещ оборотомер (при положение,че съм казал какъв е проблема) да загубят половин ден в четене на указания и накрая да ми кажат:
- ами установихме, че проблема е в таблото (е нали ви казах?!), но не можем да го отстраним. Дай са 65лв. за тая информация!! :shock
П.П. Предложиха ми да ми поръчат ново за 850лв.!!! :lol:

Бегайте при бате Ицо в "Хеед 91" за такива текущи обслушвания и не се занимавайте с глупости!

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 17 фев 2008 12:58

бе сервиза на бате Ицо си е добър ама не е също за секи джоб

Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkovsky » Нед 17 фев 2008 13:07

аз имах същия проблем със служебното CADDY оставям го във юнитреид за смяна на някакви тръбички на нафтовата помпа.....и цели 6-месеца,а парите който плати фирмата бяха над 400лв.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Нед 17 фев 2008 20:00

divaka написа:тия са шашави,ебати цените :shock

:shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 17 фев 2008 21:31

Навремето като взех голфето,и горд собственик,айде в Унито, да ми сменят ремаците.Оставих си аз ключовете,а на касата ми направи впечатление,че клиент ,се развика "егати накладките ,бе да не са златни, върнете ми парите," инези бяха ударили фактура, ама човека беше напалил яко,...задни накладки за пасат от по новите ,533 лв,помня го като бял ден.

Моето чудо беше напред... викам ремаци,ролки, и диагностика, и каквото има за смяна.С брат ми чакахме ,чакахме,влизахме излизахме, докато не ни извикаха да ни кажат ,че дотук сметката била 360 лв, .Викам,опа, и си мисля,че сънувам.. и като се почна,"Абе ммче кой ти я продаде таз кол,тя е блъскан незнам си кво, прави и продавай...
Сега центровка правим, ала бала...викам дотук, и точка.

360 лв за 3 ремъка, и 2 ролки, ....центровката с компютър така ми я бяха избацали, че повече от 45 км не можах да дигна...та спрях и си нагласих делкото сам.....апропо, целиа фарс по смяната траеше 6 часа,.
От тогава в Унито 2 ри път само с АК-47,шайка неграмотни обирджии.!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 17 фев 2008 22:11

В Юнитрейд е доста по добре и доста по евтино от някой други фирмени сервизи mhihi mhihi дето верно на човек му става лошо:)

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 17 фев 2008 22:12

Абе колеги ,колите ви да не са чисто нови с гаранция че сте се наврели в така наречените и набедени ,,маркови,, сервизи,има толкова къдърни момчета и познати ,че от тях може повече да научиш от колкото там.Единия мой майстор ми вика: остави ги те там са събрани все разбирачи и некадърници...ако бяха много в час щяха сами да си направят сервизи...явно от бранша се знаят. :wink: Става въпрос за нашия АУТОХИТ в Ст.Загора-VW ,там един бял плафон за мигача на калника е 60лв.,а какво остава ремонт да ти правят.Да ще кажете там са оригинални неща немски,но я погледнете нашите заплатки такива ли са? :wink:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Нед 17 фев 2008 23:21

Преди 10-на дни си взех ПОЛО 6н2 2000 и днес се обадих В Юнитрейд да си запиша час, за да ми обслужат колата, но цените който ми обявиха, меко казано ме ШОКИРАХА !!!
ето ги и тях:

- водна помпа 96, лв
- външен ремък 42, лв
- оптегач 145, лв
- горивен фил. 25, лв
- маслен фил. 16, лв
- въздушен фил. 46, лв
- пол. фил. 29, лв
- работа 350, лв

искам да Ви попитам, Вие поне сте по в час с нещата, ТОВА НОРМАЛНО ли е или аз нещо не съм наясно с движенията ???!!!
колега ако това ти се струва скъпо значи купи си един мерцедес и ела в Балкан Стар да го го обслужим и тогава ще разбереш да ли е евтино,при нас тези неща с труда е почти двойно,а и друго труда в такива сервизи се цени много и за това е толкова скъп на ли се сещаш че механика който ще ти прави колата примерно ще му отнеме почти цял ден за тези неща,ще се омаже целия с масло и какви ли не гадости а ти примерно ще чакаш само да ти се обадят и да ти кажат готова е колата,е не става просто,а и гадните немци са измисли ли за всяко едно нещо за какъвто и да е ремонт колко време ти трябва примерно за да го смениш за това е така,все пак механика работи на час,та не се учудвай изобщо за цените който са ти казали :wink:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 19 фев 2008 2:32

zemon_C4455XP написа:
ето ги и тях:

- водна помпа 96, лв
- външен ремък 42, лв
- оптегач 145, лв
- горивен фил. 25, лв
- маслен фил. 16, лв
- въздушен фил. 46, лв
- пол. фил. 29, лв
- работа 350, лв

колега ако това ти се струва скъпо значи купи си един мерцедес и ела в Балкан Стар да го го обслужим и тогава ще разбереш да ли е евтино,при нас тези неща с труда е почти двойно,а и друго труда в такива сервизи се цени много и за това е толкова скъп на ли се сещаш че механика който ще ти прави колата примерно ще му отнеме почти цял ден за тези неща,ще се омаже целия с масло и какви ли не гадости а ти примерно ще чакаш само да ти се обадят и да ти кажат готова е колата,е не става просто,а и гадните немци са измисли ли за всяко едно нещо за какъвто и да е ремонт колко време ти трябва примерно за да го смениш за това е така,все пак механика работи на час,та не се учудвай изобщо за цените който са ти казали :wink:

Е добре де колега, ако отиде в друг сервиз там механика няма да се омаже, а клиента излиза до ушите в масло, така ли? Или според немците, ако едни скорости се сменят за 10 часа, а тук ти ги направят за 4 ,значи не е както трябва направено? Хайде да не отваряме темата и за Балкан Стар....

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 19 фев 2008 18:01

Мисля че в някой от клубните сервизи ще ти излезе по тънко, хем ще ти препоръча качествени консумативи хе ще знае какво прави. А пък колкото че са се омазали с масло да са станали доктори, хай стига бе....Аз лично ходя само при един в Плевен/занимава се само с VW и AUDI/ ЗАЩОТО София ми е далече, но за нещо по-специфично не бих се поколебал и до Сф. Цялата работа ми стъпи 650лв. и смана на спирачна течност около 720, но всеки решава сам къде да си даде парите...

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Сря 20 фев 2008 10:31

А някой дали е ходил в сервиза(представителството) на Порше.бг на околовръстното ??
Вече не са само Юнито официални! Двете нямат нищо общо, освен марката! :wink:

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Пон 14 апр 2008 11:19

WDW написа:А някой дали е ходил в сервиза(представителството) на Порше.бг на околовръстното ??
Вече не са само Юнито официални! Двете нямат нищо общо, освен марката! :wink:

Звънях им искат ми за дебитомер 485лв... За ремък и обтегач 195лв. Не знам колко взимат за работа ,но ако погледнем частите... Същия дебитомер струва 203$ с доставката 245$ което си е 306лв.... Къде живеем не знам. Как може да надуват толкова цените, няма ли контрол на цените ....

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Пон 14 апр 2008 11:38

Незнам за цените, но да споделя за качеството. Отидох в новият им сервиз във Варна за една проста операция - регулиране на фаровете. Мислех си къде да ходя да търся сервизи със стендове ... хайде направо във Юнитрейд.

Определено им отне повече време за ми запишат данните в компютъра отколкото д ами регулират фаровете.

Дадох ключовете на един юнак - вкара колата в халето - изкара я до портала - даде ми ключовете. Аз като бял човек си пиех кафенце ...

Не мога да дам реално мнение дали съм доволен от самия реглаж (субективно е), но има едно нещо, което ме шокира.

Забелязах, че на левия ми фар не работи регулирането от копчето в купето и реших, че може и да са го дали в някакво крайно положение или пък просто аз не забелязвам движението ... Онзи ден отворих капака да си долея вода на чистачките и погледнах фара. Оказа се че е откачен кабела, който управлява моторчето ! ей-така си висеше. Закачих го - всичко си работи.

Може да има две причини:

- нещо да не е наред двигателчето или механиката и с цел да не разбутвам реглажа да са го откачили. Да, но трябваше и да ме информират за проблема (поне така си мисля)

- забравили са да го закачат обратно (може и да има реална причина налагаща свалянето му при реглаж)

След тази случка незнам кое би ме накарало да закарам колата отново при тях.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 14 апр 2008 12:06

Добре кажете ми как може да е нормално да платиш 350 лв за труд изискващ не повече от средно образование и да смяташ ,че това е добре и да платиш 20 лв за лекарски преглед от специалист(изискващ освен висше образование - ниво магистър),но и още поне 10 години специализация) и да се твърди ,че е много.....
Егати диктатурата на пролетариата......

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”