Здравейте колеги,от преди коледа съм собственик на Пасат Б4 и забелязах,че светодиодите на климатроника светят всичките,ама някак си по-слабо от колкото другите по таблото.Та проблема е че вечерно време почти нищо не се вижда (показанията дали духа на стъклата или в краката и другите,външна температура и т.н.),или ако са от горе и от долу може би някои от тях са спрели за светят.
Другият ми въпрос е ако има изгорели диоди как да ги сменя (как да сваля цялата конзола на климатроника),лампички ли са само или са от тези с цокълчето и има ли някаква специална цака за свалянето на конзолата или леко с ножчето докато излезне?

Светодиоди на климатроника
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Разглобих панела на климатроника и се оказа че и двете кружки,които осветяват нещо като светопроводник си работят,но светят много слабо(направо като фасове)и явно от там идва проблема.Искам да, попитам дали може да се сложат някакви диодчета на мястото на старите кружки (да не се стопи нещо де) или някакви по-силни кружки,макар че май с диодите по-малко ще се нагрява от колкото с кружките?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Малко инфо по въпроса :
-двете крушки всъщност са по 6V всяка и са последователно свързани една с друга.По-силни няма как да сложиш - тези отпред са с лупи понеже иначе светят слабо и настрани.
Аз реших проблема така :
общо виждаш пред теб 4 крачета на които са забучени крушките.Двете средни са свързани заедно (те осигуряват последователното свързване на крушките).Двете крайни са +12 и маса (кое кое е обаче не помня).Оттам си свързваш един светодиод и един резистор (съпротивление).За диод аз ползвах такъв от запалка с фенерче (идеален е).Резистор сложих 1кОМ макар,че може да си сменяш докато ти хареса как всети.С диода ако решиш може да постигнеш много по-силна осветеност от тази с крушките.И то само с 1.Диода не грее изобщо така че не се притеснявай да не стопи нещо.
Общо взето е това и при мен си работи перфектно вече няколко месеца.Ако имаш някакво затруднение - пиши ми.
-двете крушки всъщност са по 6V всяка и са последователно свързани една с друга.По-силни няма как да сложиш - тези отпред са с лупи понеже иначе светят слабо и настрани.
Аз реших проблема така :
общо виждаш пред теб 4 крачета на които са забучени крушките.Двете средни са свързани заедно (те осигуряват последователното свързване на крушките).Двете крайни са +12 и маса (кое кое е обаче не помня).Оттам си свързваш един светодиод и един резистор (съпротивление).За диод аз ползвах такъв от запалка с фенерче (идеален е).Резистор сложих 1кОМ макар,че може да си сменяш докато ти хареса как всети.С диода ако решиш може да постигнеш много по-силна осветеност от тази с крушките.И то само с 1.Диода не грее изобщо така че не се притеснявай да не стопи нещо.
Общо взето е това и при мен си работи перфектно вече няколко месеца.Ако имаш някакво затруднение - пиши ми.