Wireless Router into access point - може ли и как?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 17 фев 2008 10:29

За да не пускам нова тема. Някой може ли да ми каже с какво да си редактирам фирмуер и по точно искам да клокна повече на процесора че ми е слаб сигнала от бетона. А и за рама също няма да откажа... :roll: Става въпрос за bin с GPL лиценз, а нямам линукс. :? :roll: Искам и да кажа че охлаждането ще си го преработя, та това не е проблем. Въпроса е да се изцеди малко. :twisted: И въобще ще има ли някакъв ефект? :roll:

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Нед 17 фев 2008 10:50

Значи, проблем при megalan, homelan и т.н. е следният:
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=68982
т.е. накратко: Доставчиците слагат TTL (Time To Live) или т.нар "време на живот" 1ца. С всяко преминаване през даден "хоп", времето на живот се намалява с 1. Когато стане 0 просто неполучаваш пакетите.
Когато минаваш през рутер-а, ТТЛ от 1 става на 0 и пакетите се считат за невалидни.
Идеята: Сменяш ТТЛ да е по-голямо число и няма да имаш проблеми. НЕ ВСИЧКИ РУТЕРИ ПОЗВОЛЯВАТ ТОВА ОБАЧЕ.
2ро. Трябва MAC адреса да ти е същия, като този на който са те вързали (т.е. предполагам този на лаптопа ти). Това го поддържа абсолютно всеки рутър... поздрави

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 17 фев 2008 11:45

dpetrov написа:Идеята: Сменяш ТТЛ да е по-голямо число и няма да имаш проблеми. НЕ ВСИЧКИ РУТЕРИ ПОЗВОЛЯВАТ ТОВА ОБАЧЕ.
2ро. Трябва MAC адреса да ти е същия, като този на който са те вързали (т.е. предполагам този на лаптопа ти). Това го поддържа абсолютно всеки рутър... поздрави

В ст.град сме и ползваме 2 лаптопа с Длинк 624 сме ,ще се разровя за някакъв manual,че съквартирантът си е забравил инструкциите,та да видим...

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Нед 17 фев 2008 12:18

ако прочетеш това ще ти се изяснят доста работи
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34465.0.html

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

?

Мнениеот amikus » Нед 17 фев 2008 18:45

Еми те това е МЕГАЛАЙН дават ти да ползваш рутер ама на по-висока тарифа??Това го нема никаде другаде а само при тях щото са много велики.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ?

Мнениеот Tinko » Пон 18 фев 2008 20:57

amikus написа:Еми те това е МЕГАЛАЙН дават ти да ползваш рутер ама на по-висока тарифа??Това го нема никаде другаде а само при тях щото са много велики.

Мегалан :не:

А относто Д-Линк също :не:

Потребителски аватар
titon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titon » Вто 19 фев 2008 10:31

amikus написа:Еми те това е МЕГАЛАЙН дават ти да ползваш рутер ама на по-висока тарифа??Това го нема никаде другаде а само при тях щото са много велики.

МЕГАЛАН си имат стриктни правила за използването на повече на брой компютри в едно домакинство. Имат си различни тарифи за 2/3 компютъра, за неограничено ползване на рутер... Но като искаш да ги прецакаш и не спазваш правилата им, много ясно че ще те клъцнат :lol: :lol: :lol:

Ако не ти харесват условията и политиката на доставчика, сменяш го :D

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 19 фев 2008 11:23

titon написа:

МЕГАЛАН си имат стриктни правила за използването на повече на брой компютри в едно домакинство. Имат си различни тарифи за 2/3 компютъра, за неограничено ползване на рутер... Но като искаш да ги прецакаш и не спазваш правилата им, много ясно че ще те клъцнат :lol: :lol: :lol:

Ако не ти харесват условията и политиката на доставчика, сменяш го :D

Да, но в студ. град са монополист и не ми харесва тяхното поведение, така че сега съм се амбицирал да ги прецакам и чета разни работи
to be continue...

честно казано аз имам безплатен нет от НСА,но въпросът е принципен!

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 19 фев 2008 11:48

колега lowrider, сори че ползвам темата ти, ама да не правя нова, че станаха хиляди... ;)

Питането: у дома съм с 2 рутера (единия за за хоум РС, другия ползвам заради вифи-то и лаптопа)...та сичко си бачка...ама когато ползвам лаптопа (ви-фи) и започна да тегля нещо (без значение какво), връзката се прекъсва и рекънектва постоянно...ако трафика е малък (кю, скайп, уеб) тогава си държи и няма проблем.. :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 19 фев 2008 13:44

Bratt написа:колега lowrider, сори че ползвам темата ти, ама да не правя нова, че станаха хиляди... ;)

Питането: у дома съм с 2 рутера (единия за за хоум РС, другия ползвам заради вифи-то и лаптопа)...та сичко си бачка...ама когато ползвам лаптопа (ви-фи) и започна да тегля нещо (без значение какво), връзката се прекъсва и рекънектва постоянно...ако трафика е малък (кю, скайп, уеб) тогава си държи и няма проблем.. :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Рутера навярно ти е Д-Линк Шитс!
Напрваи ъпгрейд на ФримУера и ще се оправи!

Относно Мегалан и който и да е било доставчик, с малко повече акъл винаги може клиента да ги прецака и да мине през тези защити.

Ами ако им сложа изходящ пакет Винаги ТТЛ 128 а не 127 какво ще видят?

Цялата работа е заради пари, да се плаща колкото се може повече, както е всичко в БЪЛГАРИЯ нашата Скъпа Родина! ;)

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted

Мнениеот Bratt » Вто 19 фев 2008 13:54

Tinko написа:...
..

тц..не е ...вифи-то е LinkSys..
дали ъпгрейда ще да е хапчето???

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Вто 19 фев 2008 14:03

що па ми го плюйте D-Link-чето... :( ползвам D-Link 524 повече от успешно, никакви ядове, ама никакви. вързал съм си към него с пач кабела настолното ПЦ и му ползвам аксес пойнт-а за лаптопец и телефонец. чесну казану не виждам разлика в скоростите преди и след инсталирането му.
благата работа.

п.с. Bratt, защо 2 рутера, като и един може да върши същата работа?

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted

Мнениеот Bratt » Вто 19 фев 2008 14:17

Bob.Baev написа:п.с. Bratt, защо 2 рутера, като и един може да върши същата работа?

Защото линксис-а не иска да се върже с провайдъра да засмуче нетеца :)
...пробвахме го как ли не..и не стана...
затова той си сложи негов Тренднет и работата заспа :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 19 фев 2008 15:17

Bratt написа:
Tinko написа:...
..

тц..не е ...вифи-то е LinkSys..
дали ъпгрейда ще да е хапчето???

Ами пробвай, често това е причината, също може да преинсталираш драиверите на Wi-Fi картата, да я унинсталнеш от таск мениджъра и да я инсталнеш на ново, често при тези проблеми съм го оправял така. ;)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 19 фев 2008 15:28

Bob.Baev написа:що па ми го плюйте D-Link-чето... :( ползвам D-Link 524 повече от успешно, никакви ядове, ама никакви. вързал съм си към него с пач кабела настолното ПЦ и му ползвам аксес пойнт-а за лаптопец и телефонец. чесну казану не виждам разлика в скоростите преди и след инсталирането му.
благата работа.

п.с. Bratt, защо 2 рутера, като и един може да върши същата работа?

Колега на мен това ми е част от работата и да не кажа слабост. ( уаиерлесс устроиствата и акцесс поинтовете )

При Д-линк често се случват проблеми от сорта, забива, рестартиране при повечко конекциики или скапване на фримуера ( когато се скапе фримуера може да почне да си прави каквото си иска.

Аз лично ползвам Това

Много съм доволен от тези устройства, ползвам ги на големи разстояния с панелни би-куад секторни антени в доста голям капацитет от клиенти и никога съм нямал проблеми, естествено ги храня през УПС, понеже енергото ни е много хубаво.... ;)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”