Чистене на сонда и резервоар?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vwgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwgolf » Вто 19 фев 2008 15:57

миналата седмица разглобявах сондата в резервара . оказа се абсолютно чиста. смених филтъра и вакума в него и балончетата с въздух изчезнаха

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Вто 19 фев 2008 16:12

На Джетата ми съм го свалял 2 пъти и съм го източвал до капка и в двата случая се оказа безсмислено защото вътре си беше чист като нов ,може би от това ,че зареждам само от бензиностанции не от туби е имало някакво значение ,но останах и в двата случая приятно изненадан.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 19 фев 2008 16:42

Getoni написа:На Джетата ми съм го свалял 2 пъти и съм го източвал до капка и в двата случая се оказа безсмислено защото вътре си беше чист като нов ,може би от това ,че зареждам само от бензиностанции не от туби е имало някакво значение ,но останах и в двата случая приятно изненадан.

Проми ли го с нещо?

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Вто 19 фев 2008 16:54

Просто нямаше смисъл от промивки като го отвориш и махнеш сондата вътре се вижда в какво състояние е дали има мизерии е при мен опредеделено нямаше такива и двата пъти ,а резервоара се сваля много лесно отдолу е на три железни скоби които падат много бързо ,но до гърловината има два болта и те са малко гадни за отвиване ,но в повечето случаи са поръждели и си падат сами.

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Вто 19 фев 2008 18:14

След прочетеното, аз мисля да изгоря един резорвоар с нафта+олио, да мушна 1-2 добавки за чистене на системата, да сменя след това горивния филтър и да си легна с чувство за изпълнен дълг към колата 8)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 19 фев 2008 19:40

Не слагай добавки+олио.Първо покарай на олио-ама за целта е по-добре да изчакаш да се постопли.Смени филтара като се позапуши и после покарай на нафта с добавки/те не че кой знае ква файда имат/.

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 19 фев 2008 21:27

Getoni написа:На Джетата ми съм го свалял 2 пъти и съм го източвал до капка и в двата случая се оказа безсмислено защото вътре си беше чист като нов ,може би от това ,че зареждам само от бензиностанции не от туби е имало някакво значение ,но останах и в двата случая приятно изненадан.
А при пасат б3 като при джетата ли е че ми се иска и аз да си прегледам нещата в резервлара. :roll:

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 19 фев 2008 23:28

Някакъв пи4 ми бе6е писал 4е го е направил на бензиностанцията за няма и 10 минути, аз в нас се мъ4их да сваля марку4ите и не успях те с оригиналните скоби и няма мърдане за сега, като се постопли времето ще опитам пак, сега трябва да сменям тампони на носа4ите 4е се е разтропала здраво от зад ина4е върви за сега 4истенето ще по4ака

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Чистене на сонда и резервоар?

Мнениеот Adnan » Пет 11 ное 2011 10:45

Я да повдигна малко темата може би за 2 години някой да е правил нещо като чистене и дали има изобщо смисъл.

Моята идея е да изчистя резервоара през дупката която е под задната седалка.
Преди една седмица бях свалил поплавъка и вътре просто няма да ви казвам какво има едно слузесто, гадно, сополиво ...
Не ми се мисли какво е на дъното.
Та предполагам през дупката която си е доста обемна да загребя на ръка (чашка) каквото мога поне основният боклук.
След това с парцал да забърша остатъка без да промивам.
Някой правил ли е такова нещо без да сваля резервоара на земята?

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 11 ное 2011 13:10

Колега , аз го правих преди няколко месеца.Като стигнеш до маркучетата ,на сондата в края има едни пластмаски натискаш ги навътре и се откопчават при мен са даже друг цвят.извадих сондата и вътре беше ужас,мизерии лиготии,измих направо с вода всичко смених и О-пръстенчето на кошницата-то задържа налягането в системата ,да не се връща нафтата в резервоара.Забърсах дъното с парцал и обратно всичко на мястото.За сега нямам проблеми,лошото е че нямах компресор да издухам тръбите в системата ,но здраве да е,да се надявам ,че цедката не е пускала мизерии по тръбопровода.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 11 ное 2011 13:46

stivenj написа:смених и О-пръстенчето на кошницата-то задържа налягането в системата ,да не се връща нафтата в резервоара.Забърсах дъното с парцал и обратно всичко на мястото.

Браво същото искам да направя и аз живот и здраве.
Само не разбрах за кое О-пръстенче говориш за онова което е в сондата между 2'та пласта пласмаса ?

Върни се в “Дизелови агрегати”