Чистене на сонда и резервоар?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Getoni написа:На Джетата ми съм го свалял 2 пъти и съм го източвал до капка и в двата случая се оказа безсмислено защото вътре си беше чист като нов ,може би от това ,че зареждам само от бензиностанции не от туби е имало някакво значение ,но останах и в двата случая приятно изненадан.
Проми ли го с нещо?
- Getoni
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто нямаше смисъл от промивки като го отвориш и махнеш сондата вътре се вижда в какво състояние е дали има мизерии е при мен опредеделено нямаше такива и двата пъти ,а резервоара се сваля много лесно отдолу е на три железни скоби които падат много бързо ,но до гърловината има два болта и те са малко гадни за отвиване ,но в повечето случаи са поръждели и си падат сами.
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
А при пасат б3 като при джетата ли е че ми се иска и аз да си прегледам нещата в резервлара.Getoni написа:На Джетата ми съм го свалял 2 пъти и съм го източвал до капка и в двата случая се оказа безсмислено защото вътре си беше чист като нов ,може би от това ,че зареждам само от бензиностанции не от туби е имало някакво значение ,но останах и в двата случая приятно изненадан.

Някакъв пи4 ми бе6е писал 4е го е направил на бензиностанцията за няма и 10 минути, аз в нас се мъ4их да сваля марку4ите и не успях те с оригиналните скоби и няма мърдане за сега, като се постопли времето ще опитам пак, сега трябва да сменям тампони на носа4ите 4е се е разтропала здраво от зад ина4е върви за сега 4истенето ще по4ака
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Чистене на сонда и резервоар?
Я да повдигна малко темата може би за 2 години някой да е правил нещо като чистене и дали има изобщо смисъл.
Моята идея е да изчистя резервоара през дупката която е под задната седалка.
Преди една седмица бях свалил поплавъка и вътре просто няма да ви казвам какво има едно слузесто, гадно, сополиво ...
Не ми се мисли какво е на дъното.
Та предполагам през дупката която си е доста обемна да загребя на ръка (чашка) каквото мога поне основният боклук.
След това с парцал да забърша остатъка без да промивам.
Някой правил ли е такова нещо без да сваля резервоара на земята?
Моята идея е да изчистя резервоара през дупката която е под задната седалка.
Преди една седмица бях свалил поплавъка и вътре просто няма да ви казвам какво има едно слузесто, гадно, сополиво ...
Не ми се мисли какво е на дъното.
Та предполагам през дупката която си е доста обемна да загребя на ръка (чашка) каквото мога поне основният боклук.
След това с парцал да забърша остатъка без да промивам.
Някой правил ли е такова нещо без да сваля резервоара на земята?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , аз го правих преди няколко месеца.Като стигнеш до маркучетата ,на сондата в края има едни пластмаски натискаш ги навътре и се откопчават при мен са даже друг цвят.извадих сондата и вътре беше ужас,мизерии лиготии,измих направо с вода всичко смених и О-пръстенчето на кошницата-то задържа налягането в системата ,да не се връща нафтата в резервоара.Забърсах дъното с парцал и обратно всичко на мястото.За сега нямам проблеми,лошото е че нямах компресор да издухам тръбите в системата ,но здраве да е,да се надявам ,че цедката не е пускала мизерии по тръбопровода.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stivenj написа:смених и О-пръстенчето на кошницата-то задържа налягането в системата ,да не се връща нафтата в резервоара.Забърсах дъното с парцал и обратно всичко на мястото.
Браво същото искам да направя и аз живот и здраве.
Само не разбрах за кое О-пръстенче говориш за онова което е в сондата между 2'та пласта пласмаса ?
Върни се в “Дизелови агрегати”