Проблем с охладителна система
Проблем с охладителна система
Знам че има много теми по въпроса но колкото повече чета толкова повече се обърквам .Проблема е следния,струва ми се че когато загрее колата губи мощност,маркучите се втвърдяват понякога изхвърля по малко течност от калачката но рядко.Пробвал съм с друга капачка маркучите пак се втвърдяват когато загрее.Въпроса ми е как да разбера дали е от гарнитура на главата или вдига по висока температура и за това маркучите се втвърдяват(стрелката на таблото при загрят двигател стои но предишната черта преди половинатаи не се вдига повече така че не и вярвам особено,есента се губеше по малко антифриз но непрекъснато капеше от някъде от началото на зимата не бях доливал но от десетина дни пак доливам по малко от време на време)Колата e Голф 2 PN с карбуратор от Ауди. Моля за съвет.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
махни капачката на разширителният съд и долей вода до горе, след това без да завиваш капачката запали колата и наблюдавай дали излизат мехурета.ако излизат мехурчета (при празен ход, не трябва да се форсира двигателя) почти сигурно е заминала гарнитурата на главата, а ако няма наличието на мехурчета си търси свястна капачка за разширителния съд.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Загуба на антифриз,твърди маркучи,изхвърляне на антифриз през капачката на разширителния съд и(особено важно!)ЗАГУБА НА МОЩНОСТ......огромна вероятност за прегоряла гарнитура.....
Аз не бих карал колата така,а спешно бих отишъл да ми измерят антифриза за съдържание на СО....най-сигурния белег за попадане на изгорели газове дори и в марко количества в охладителната течност...
Аз не бих карал колата така,а спешно бих отишъл да ми измерят антифриза за съдържание на СО....най-сигурния белег за попадане на изгорели газове дори и в марко количества в охладителната течност...
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Загуба на антифриз,твърди маркучи,изхвърляне на антифриз през капачката на разширителния съд и(особено важно!)ЗАГУБА НА МОЩНОСТ......огромна вероятност за прегоряла гарнитура.....
Колега ти каза най голямата смешка за СО.
Никога гарнитурата не може да уплатни така, че да не мине СО, има си норми на СО в охладителната течност С две думи СО има винаги във водата ( мога да ти го докажа ). При теста за СО ако позеленее течността за около 10 секунди значи е драстично над нормите.
И все пак това не е критери, както и капачката.
Стига сте писали бисери едни и същи, само да обърквате народа и да го вкарвате в излишен разход!
От нищо друго, освем пробита гарнитури, или в следствие на ( прегряване ) изкривяване на главата се е образувал отвор, не може да надуе маркучите!
Капачката, как работи тя?
Има два клапана, единият е авариен при налягане приблизително около пет атмосфери да отвори ( сработва като, защита да не избие някой маркуч ), другият е смукателен клапан ( от него системата си дърпа въздух, това се случва най често когато е студена ).
Системата ако всичко е нормално трябва да работи ЗАТВОРЕНА!
Какво се случва с менте капачка? Всмукателният клапан е често отворен, следователно с менте капачка никога няма да ви надуе маркучите и ще си мислите, че е било от капачката, но проблема с главата си остава.
Тук ще критикувам някой колеги с изказвания от сорта "Смени капачката може да и е повреден клапана и да не се отваря когато трябва"! Това са пълни булшитс!
Колега надува ли ти маркучите отивай при майстор, няма какво да му мислиш. Цялостен ремонт на главата е около 100-150лв. Сложи и 50 за работа, сваляне, центровки и т нт. Може и по-мако да ти излезе, зависи от майстора.

ПС. ПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА!!! Много съм писал по тази тема и по-точно последните ми постове. Все пак и аз минах през тази дилема.
Успех!

Последна промяна от Tinko на Вто 19 фев 2008 13:37, променено общо 1 път.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
i.e.i написа:За капачката не съм съгласен.Покарай малко с плътна капачка(ефекта от блокирали,залепени клапанчета)и ще видиш ефекта.
Колега погледни как е направена капачката и после изказвай подобни мнения!
Системата трябва да работи затворена и ако няма пробив в гарнитурата няма как да надуе!
ТОВА НЕ Е ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ, ДЕТ СЕ ВАРИ БОБА У НЕЯ!
Охладителната течност както се нагрява, така и се охлажда!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Tinko написа:joker написа:Загуба на антифриз,твърди маркучи,изхвърляне на антифриз през капачката на разширителния съд и(особено важно!)ЗАГУБА НА МОЩНОСТ......огромна вероятност за прегоряла гарнитура.....
Колега ти каза най голямата смешка за СО.
Никога гарнитурата не може да уплатни така, че да не мине СО, има си норми на СО в охладителната течност С две думи СО има винаги във водата ( мога да ти го докажа ). При теста за СО ако позеленее течността за около 10 секунди значи е драстично над нормите.
И все пак това не е критери, както и капачката.
Стига сте писали бисери едни и същи, само да обърквате народа и да го вкарвате в излишен разход!
От нищо друго, освем пробита гарнитури, или в следствие на ( прегряване ) изкривяване на главата се е образувал отвор, не може да надуе маркучите!
Капачката, как работи тя?
Има два клапана, единият е авариен при налягане приблизително около пет атмосфери да отвори ( сработва като, защита да не избие някой маркуч ), другият е смукателен клапан ( от него системата си дърпа въздух, това се случва най често когато е студена ).
Системата ако всичко е нормално трябва да работи ЗАТВОРЕНА!
Какво се случва с менте капачка? Всмукателният клапан е често отворен, следователно с менте капачка никога няма да ви надуе маркучите и ще си мислите, че е било от капачката, но проблема с главата си остава.
Тук ще критикувам някой колеги с изказвания от сорта "Смени капачката може да и е повреден клапана и да не се отваря когато трябва"! Това са пълни булшитс!
Колега надува ли ти маркучите отивай при майстор, няма какво да му мислиш. Цялостен ремонт на главата е около 100-150лв. Сложи и 50 за работа, сваляне, центровки и т нт. Може и по-мако да ти излезе, зависи от майстора.
ПС. ПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА!!! Много съм писал по тази тема и по-точно последните ми постове. Все пак и аз минах през тази дилема.
Успех!![]()
Колега ти ми четеш постингите като дявола евангелието.....и не пиши с такъв ултимативен език...самоуверен си ама недей чак толкоз....
естествено,че става дума за ОПРЕДЕЛЕНО КОЛИЧЕСТВО ВЪГЛЕРОДЕН ОКИС ,а не просто за наличие на следи от него....и гледам хипотезата ти не е различна от моята...ГАРНИТУРА.....
Май си падаш по дългите постинги....
Пък колкото до смешки...мога и смешки да пиша

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хехехе, е да ама колега ти си написал малко, ела да видиш че и на нова кола за около 2 мин пак позеленява. Нищо лично но много хора така се лъжат с малко. И все пак на мен ми взеха 10 лв. за този тест който е абсолютно излишен ама аиде.
Мен ме гризе едно, че има много глупости из този форум, както и много истини, но знам, че и аз не съм цвете с тях така че....
Пак извинявай и нищо лично!
ПС. За капачката какво ти е мнението?

Мен ме гризе едно, че има много глупости из този форум, както и много истини, но знам, че и аз не съм цвете с тях така че....

Пак извинявай и нищо лично!

ПС. За капачката какво ти е мнението?
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
От цялата работа най-лошото е че като тръгнеш на дулъг път и като натовариш двигателя ще ти изхвърли водата и ще загрее и перката на радиатора няма да ти сработи...минал съм през този етап.Така че смяна на гарнитурка пробива може да е малък ,но оказва влияние.Нито ще ти пуши аспуха отзад нито нищо просто ти се губи антифриза и ако я караш на къси разстояния по не се усеща загубата на антифриз и загряване и теориите стават не една а 10...tapoto написа:Мерси за отговорите.От прочетеното до тук ми се струва че ще правя ремонт на главата,но все пак има ли и друга възможа причина за втвърдяването на маркучите?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”