Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 19 фев 2008 14:41

group® написа:
bomber написа:
hooligans написа:
jafara написа:А и тва със стъклата е пълна глупост .... само в мизерната България е такава измислица ... в цал свят е разрешено затъмняването на автостъкла ... дори и на челното, разбирасе да е както трябва и с качествено фолио или с машина, и се признава ... само тук разбирасе, смотаната България .... всичко е един абсурд и една пълна глупост ... и ей такива дребни работи са адски дразнещи ... тва е ... мразя собствената си страна !!!! Вече почти във всяко отношение .... тва е една глупава държава с още по-големи глупаци които я управляват !!

колега знаеш ли защо забраниха затъмняването, по поста ти виждам че нямаш и ни най-малка идея :wink:

Защо :?:
Щот на времето имаше случай на застрелян полицай ... отишъл до колата, джамовете тъмни и не видял, че ще го стрелят ... Та тогава казаха, че полицаите трябва да виждат вътре в колата ...

Дам точно това е причината .. и аз знам че главно за това е забранено, като говорих преди няколко дни с полицаи ... но това е смешно според мен .. но както и да е .. :!:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 19 фев 2008 16:58

jafara написа:
group® написа:Щот на времето имаше случай на застрелян полицай ... отишъл до колата, джамовете тъмни и не видял, че ще го стрелят ... Та тогава казаха, че полицаите трябва да виждат вътре в колата ...

Дам точно това е причината .. и аз знам че главно за това е забранено, като говорих преди няколко дни с полицаи ... но това е смешно според мен .. но както и да е .. :!:

Е как да не е смешно. Все едно сега не могат да стрелят от задната седалка :)

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Вто 19 фев 2008 19:26

jafara написа:А и тва със стъклата е пълна глупост .... само в мизерната България е такава измислица ... в цал свят е разрешено затъмняването на автостъкла ... дори и на челното, разбирасе да е както трябва и с качествено фолио или с машина, и се признава ... само тук разбирасе, смотаната България .... всичко е един абсурд и една пълна глупост ... и ей такива дребни работи са адски дразнещи ... тва е ... мразя собствената си страна !!!! Вече почти във всяко отношение .... тва е една глупава държава с още по-големи глупаци които я управляват !!

В много от щатите в Америка е забранено затъмняването на стъкла.
Пиша си в разни чужди форуми и оттам ми казаха.И глобите били.. :lol:
Не като тука 10лв на калпак :lol:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 19 фев 2008 23:32

bulaki написа:Дон_Кихоте,я качи някоя снимка да видиме Пасатора, как е станал след затъмняването на стъклата с това фолио или там с каквото си го затъмнил,че и моя Пасат е седанов и в момента обмислям какво да правя задното стъкло (да слагам щора или фолио),а страничните стъкла са затъмнени с някакво супер отвратително фолио,през което нищо не се вижа от вътре на вън даже и през деня(представи си през ноща какво е),все едно са сложени "ламарини" :??? А ако можеш да кажеш и каква е цената за затъмняването или ти си го затъмнява сам,къде,от къде го взе,колко е цената на фолиото (какво е-скъпо,евтино),и сваляха ли ти задния прозорец за затъмняването?
П.П.Аз до сега винаги съм си слагал сам фолиото на колите ми,а и не само на мойта,но и на доста колеги и приятели,с фолио от 5 лв ролката 75% затъмненост и съм доста доволен,само да се уцели хубаво фолио. :lol:
За другата кола става въпрос, не е за пасата, той не заслужава такива гаври :P
ето за какво иде реч :arrow:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
, оригинално тонирани стъкла от завода производител си купих, за 60лв всичките :D но явно няма да слагам предните странични, какво ли не увъртат тия от КАТ, много хора ме отказаха.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 19 фев 2008 23:38

Добре де, сертификат от АЗЛК нямаш ли за стъклата?

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Сря 20 фев 2008 0:18

Winner25 написа:
jafara написа:
group® написа:Щот на времето имаше случай на застрелян полицай ... отишъл до колата, джамовете тъмни и не видял, че ще го стрелят ... Та тогава казаха, че полицаите трябва да виждат вътре в колата ...

Е как да не е смешно. Все едно сега не могат да стрелят от задната седалка :)

То освен че е смешно, трябва да си е*ати олигофрена, за да гласуваш такъв закон. Аз лично не виждам абсолютно никакъв смисъл от забраната за затъмняване на каквито и да е стъкла, нека някой ме обори!
Начините да караш с тъмни стъкла са следните
1. Да си кука или други подобни
2. Да си инкасо
3. Да имаш сертификат от производителя (не от някой гараж с лазерен принтер) на автомобила и това тониране да е упоменато в талона. Ако това условие не е изпълнено, без значение дали са тонирани или облепяни с фолио, сменяш прозорците и това е.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 20 фев 2008 1:35

Имах преди такъв москвич и беше с фолио и на задното стъкло и ме спира чичко полицаи и почва да ми обяснява че нямам право бла-бла, през това време другия го оглежда все едно ще го купува, само що не каза дай ключа да го пробвам, и тогава нищо, две- три седмици по късно тъкмо си взех вентото и същия ме спира и... акт за без колан, честито!!!

П.П На дзверо( москвича) му отива фолиото отзад, имаше и едни колега питаше за пасат(В3), много трудно се лепи там фолиото, джама е голям и с извивка но не е невъзможно, там също става доста добре.

patter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patter » Сря 20 фев 2008 9:22

В понеделник минавах първоначална регистрация в кат. Предните ми стъкла са тонирани а задните са с фолио. Нямаше никакъв проблем при прегледа. Попитах вещото лице, което ми помогна с регистрацията как стоят нещата. Неговото обяснение беше:

- отзад няма проблеми да караш със фолио, стига да имаш две странични огледала.

- отпред нямаш право да караш със фолио, дори и да отговаря на изискванията за пропускливост/отражение на светлина. Причината е, че нямаш право да лепиш каквото и да е по стъклата (освен винетка, гражданска и прегледите)

Другото, за което ме посъветва е да махна един малък рекламен надпис от задното стъкло (той и без това ме дразнеше :-) ). Причината същата - полицаи на пътя могат да се хванат за това, че има нещо лепнато на стъклото.

В този ред стикерите, които ги лепят при маркиране на колата също са "незаконни", но за тях полицаите не правят проблем.

Потребителски аватар
oho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот oho » Сря 20 фев 2008 17:41

Доста често засичах една чисто черна тунингована кола около ЦУМ. Стъклата (всички) и бяха катранено черни, като боята на колата. Но пича си караше и явно има начин. Не знам обаче що за връзкар трябва да си за да не може нито един полицай в държавата да не ти каже нищо.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 20 фев 2008 17:51

Отговора е : ИНКАСО , най-вероятно :wink:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 20 фев 2008 19:25

The_Machine написа:Добре де, сертификат от АЗЛК нямаш ли за стъклата?
не, това е проблема, купих ги от човек ,който е внесъл москвича така и не е запазил сертификата, защото тогава не са му го признавали понеже е било забранено изобщо затъмняването, на което и да е стъкло, дори през кат на каналите са го спрели от движение, чисто нов москвич излязъл от завода с всичките му сертификати и документи за стъклата. България... моя родна любима страна...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 21 фев 2008 1:24

oho написа:Не знам обаче що за връзкар трябва да си за да не може нито един полицай в държавата да не ти каже нищо.

аз ще ти кажа отговора:

трябва да си полицай
поне при нас повечето полицай си карат кадетите с тъмни стъкла

има една волга с катранени стъкла в Бургас(меден рудник) ,тя пак ли е на полицай ?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 21 фев 2008 12:42

днес карам по сливница и гледам един черен голф с ямболска регистрация целия черен без челното стъкло, върнах се да го питам как става номера, и както си ходех към него гледам на таблото синя лампа и стикер на предното стъкло нещо МВР... викам си няма смисъл даже да го питам, ама гледам някакво момче на няма и 20 го кара :shock Отидох да го питам все пак, и той вика, ми не не знам за стъклата какви забрани има, баща ми ги е сложил, викам ама той полицай ли е и той "ми да..." ххахха това е начина!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 21 фев 2008 18:17

Преди доста време в някъв форум бях чел, че можело да се вземе някаква бележка от дерматолог, че ти пречи слънчевата светлина, и нямало проблеми с полиаите. Дали има нещо вярно в това обаче не знам.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 21 фев 2008 19:19

Winner25 написа:Преди доста време в някъв форум бях чел, че можело да се вземе някаква бележка от дерматолог, че ти пречи слънчевата светлина, и нямало проблеми с полиаите. Дали има нещо вярно в това обаче не знам.

Това е невероятна глупост
хехехехехехххххххехехехехехехех
хахахахахахахахахахахаха

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”