:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ABS проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

ABS проблем

Мнениеот Bundy » Вто 19 фев 2008 22:44

Знам че има много писано по тоя въпрос и аз самия бях пуснал такава тема преди време ама така и не стигнах до отговорът който ме интересува... Карам Голф3-ка 94 год. с ABS и 2 AIRbag-a и съответно с по една лампа и за двете. когато взех колата вътре имаше някаква книжка нещо като опътване кое какво е и как се използва. За ABS-a i AIRbag-a пишеше че тея двете лампи трябва да светнат при запалване за около 2-3 секунди(контрола че работят) Моите нито светят нито дават какъвто и да е признак че работят. Карал съм кола с ABS знам как ковът спирачките при по рязко спиране. Е моята си спира като за без ABS. Разбрах че имало някаква помпа на ABS-a(която струвала доста мангизи) И също тея лампи трябва да светят без да спират ако нещо е развалено...(както казах моите нито светят нито мигат) Въпросът ми е помпа или датчик ми е проблема... Питам и за ABS i za AIrbag's. При мен лампите са една под друга отделени извън таблото вляво от волана? Кво може да се е случило каква е оправията и на някой случвало ли му се е подобно нещо та да ми разясни??? Благодаря на всички предварително!!!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 19 фев 2008 23:50

Щом не светят и не работят, значи джамбазинът е отворил там и е казал 'Кръц' с резачките ;)
Може да е бил и по-възпитан и да е дръпнал куплунгчето (като при мен ;) )
Отвори около лампичките и огледай.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Сря 20 фев 2008 0:01

На компютър ще излязат ли тея грешки??

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 20 фев 2008 10:01

Bundy написа:На компютър ще излязат ли тея грешки??

Ако нещо не работи в системата от датчици или/и помпа - :bishop ще излезе.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 20 фев 2008 10:45

не знам какво имаш предвид с "коват" но ако има абс и като натиснеш рязко спирачката се усеща преритване... ако нямаш абс колелетата си блокират и колата почва да се носи... ако е така- значи абс-а ти не работи... така най елементарно ще пробваш дали работи или не... ако не работи значи проблема не е в лампички пр.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Сря 20 фев 2008 11:52

При мен бяха направили същия номер. Нищо не светеше - нито еърбега, нито ABS - а. И то в Германия - и там се научиха. Един приятел, който има същия Пасат, ми обърна внимание. Като извадихме копчето се оказа, че ония бяха извадили куплунга за лампичките. След смяна на три датчика на ABS - а и включване на куплунга всичко се оправи.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Сря 20 фев 2008 20:07

DimoNN написа:не знам какво имаш предвид с "коват" но ако има абс и като натиснеш рязко спирачката се усеща преритване... ако нямаш абс колелетата си блокират и колата почва да се носи... ако е така- значи абс-а ти не работи... така най елементарно ще пробваш дали работи или не... ако не работи значи проблема не е в лампички пр.

Убеден съм,че в момента нямам ABS,защото старата ми кола нямаше и тази по нищо не се различава като спира, а както казах карал съм коли с ABS и ми е ясно как работи... и все пак се надявам да са датчици и тоя куплунг!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 20 фев 2008 20:12

в такъв случай най-добре да идеш да ти закачат комп. и ще си покаже от какво е... успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”