тракане на пoвдигачите на голф 4--решено
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Наливайте масла боклуци и после задавайте въпроси из форума -защо така.Казвам аз че 16V се кара с пълна синтетика ,никой не чува.
Ами наливайте М10 Д тогава.
Отиваш в най-близкия сервиз на АВТОМОТОР-КОРПОРАЦИЯ /официален вносител на Ситроен/ , купуваш за 82 лв 5-литрова туба ТОТАЛ 5w/40,която със сигурност не е менте и няма да има проблеми , описани по-горе.
В официалния дилър на VW ми предложиха кастрол- 5/40 за 28 лв литъра.
Ами наливайте М10 Д тогава.
Отиваш в най-близкия сервиз на АВТОМОТОР-КОРПОРАЦИЯ /официален вносител на Ситроен/ , купуваш за 82 лв 5-литрова туба ТОТАЛ 5w/40,която със сигурност не е менте и няма да има проблеми , описани по-горе.
В официалния дилър на VW ми предложиха кастрол- 5/40 за 28 лв литъра.
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
колеги маслото е 10w40 и го смених вчера!!!!! Тракането се появява на студен двигател и светва лампата на маслото след 3-4 км чукането на повдигачите спира и изгасва лампата на маслото!!!! На топъл двигател няма проблеми даже днеска и при студен пак нямаше проблеми!!!! Двигатела мъркаше!!!! правого когато си иска!!! миля си да не е от цетката на маслената помпа-може да е задръстена!!!! Колата съм я взимал от италия а там е сеизвесно че са мондари!!!! 
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
1. Сменил си масло 10/40 , само дето не си написал марката ,какъв боклук си налял.
2.СМЕНИ МАСЛОТО, НАЛЕЙ ПЪЛНА СИНТЕТИКА 5/40 ,ама не приста ойл,тогава пак ще говорим. Прочети из форума теми за масла -когато първата цифра е5w - толкова е по- течливо при ниски темпрератури.
3.Хубави масла - КАСТРОЛ,ТОТАЛ,МОБИЛ и т.н.
2.СМЕНИ МАСЛОТО, НАЛЕЙ ПЪЛНА СИНТЕТИКА 5/40 ,ама не приста ойл,тогава пак ще говорим. Прочети из форума теми за масла -когато първата цифра е5w - толкова е по- течливо при ниски темпрератури.
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dokros написа:1. Сменил си масло 10/40 , само дето не си написал марката ,какъв боклук си налял.
ами масло пълна синтетика за 10 годишна кола не се препоръчва, може някоя беля да направиш. На този мотор само 10w40, просто пълната синтетика му идва доста рядка, все пак не знаеш реално на колко километра е колата и кво износване имаш на буталата и другите работи. Така че според мен пълната синтетика се слага на нови и макс. на 5-6 годишни коли.
Поправете ме ако греша.........
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
Прескочил зъб на агренажния ремък
Като мнение просто ще вмъкна
че при мен лятото се случи подобна ситуация,
Може да чука от фалшиво масло. Ще каже някой има ли?
Има като свалих капака на разпред. вал беше като измит с бензин чист и сух. Друга причина е леко прескачане на агр. ремък или не напасване от майстора който ти го е сменял, въпреки че при твоя двигател смяната е много проста работа и няма какво да се обърка, но майстори много, да не подхващаме болна тема.
Та само да не е центрован добре разпред бал, кол. вал и ето ти тракането на повдигачите, Трака като фуражомелка нали.
Относно смяна на биелни и основни лагери мисля че е по безболезнено от нова маслена помпа.
че при мен лятото се случи подобна ситуация,
Може да чука от фалшиво масло. Ще каже някой има ли?
Има като свалих капака на разпред. вал беше като измит с бензин чист и сух. Друга причина е леко прескачане на агр. ремък или не напасване от майстора който ти го е сменял, въпреки че при твоя двигател смяната е много проста работа и няма какво да се обърка, но майстори много, да не подхващаме болна тема.
Та само да не е центрован добре разпред бал, кол. вал и ето ти тракането на повдигачите, Трака като фуражомелка нали.
Относно смяна на биелни и основни лагери мисля че е по безболезнено от нова маслена помпа.
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”