stoqn_g60 написа:аз ли съм в грешка или дизела се обслужва по трудно и по склъпо
В грешка си - и двете обслужвания са се "к.р"
Rabbit_TDI написа:За т.4 така и не се научихте ,че по-малкото оборти са предимство ,а не недостатък - недостатък щяха да са ако на света имаше само 1 вид скоростна котия с 1 вид предавателни отношения.Пък за предимството в града на въртящия момент не ми се говори.
palikari написа:Искам да попитам любителите на бензиновия комфорт,защо дизеловите коли и нови и на старо при сходни параметри,дизела е винаги по-скъп и то не с малко?
so.sec написа:Rabbit_TDI написа:За т.4 така и не се научихте ,че по-малкото оборти са предимство ,а не недостатък - недостатък щяха да са ако на света имаше само 1 вид скоростна котия с 1 вид предавателни отношения.Пък за предимството в града на въртящия момент не ми се говори.
Ще ми разясниш ли малко какво е предимството в града да тръгнеш рязко и след 10м да ти падне главата напред от внезапния спад на ускорение и да трябва да смениш скоростта? Какво по хубаво от това да тръгнеш плавно и до следващия светофар да смениш скоростта най-много още веднъж?
Rabbit_TDI написа:so.sec написа:Rabbit_TDI написа:За т.4 така и не се научихте ,че по-малкото оборти са предимство ,а не недостатък - недостатък щяха да са ако на света имаше само 1 вид скоростна котия с 1 вид предавателни отношения.Пък за предимството в града на въртящия момент не ми се говори.
Ще ми разясниш ли малко какво е предимството в града да тръгнеш рязко и след 10м да ти падне главата напред от внезапния спад на ускорение и да трябва да смениш скоростта? Какво по хубаво от това да тръгнеш плавно и до следващия светофар да смениш скоростта най-много още веднъж?
Ми никой не те кара да настъпваш педала за да ти се откачи главата.По тая логика тия с по-мощните коли са за ебати оплакванетоПък и щом толкоз те дразнат обортите сменяш обортомера с такъв за 6000 оборта и се ено караш бензин
Отделно ако толкоз те дразни смяната на скоростите си земи автоматик
palikari написа:Да,сигурно е така,но аз си интересувам като купувач и потребител.а не като учен.Eдва ли в 21в някой концерн може да си позволи да прави скъпи и некомфортни коли/дизели/че и да ги продава по-скъпо.
jungleboy написа:Уф хайде и аз да се намеся. Колега като разправяш че 4ката бензин е много по-тиха от дизела, сравнявал ли си дизел със 6 скорости на 6та при 130 км и 1.6 голф 16v бензин като ниво на шум при 130 км/ч на магистрала. Дизел с прилична мощност е на около 2хил. оборота и почти не се чува в сравнение със дразнещото бръмчене 16 клапановия двигател.
А това със дискомфорта на тихи обороти ... не се обиждайте ама много сте чувствителни)) , все едно цял живот сте се возили във V12 лимузина дето направо "шепти" в сравнение с 4 цилиндровите двигатели. Не ми се рови сега за разлика в децибелите в купето при бензин и при дизел ама ми се струва че има по-чувствителна такава само ако колата работи на място и то при по-студен (и по-стар) двигател.
Аз си обичам звука на помпа-дюзата в сравнение с бензинови разни 16v-та
Stivi написа:Е те точно тая табличка не трябваше да я ползваш като коз в полза на бензина понеже се оказва че само 1.6 е по-тих и то с някакви си 2 децибела дето човешкото ухо я ги различи я не ,а всички останали бензинки са като дизелите че някой и по-шумниА сега пусни и една табличка за разхода на същите двигатели при 160км/ч да видим там какви козове ще се покажат -мисля че разликата ще е доста по-сериозна от някакви си 2 децибела
А колкото до бензин-дизел в предпоследния брой на Авто Билд има точно такова обширно сравнение така че колегата да чете и да избира !
so.sec написа:palikari написа:Искам да попитам любителите на бензиновия комфорт,защо дизеловите коли и нови и на старо при сходни параметри,дизела е винаги по-скъп и то не с малко?
Не ти ли е известно че дизеловия двигател като материали и технология излиза много по скъпо??? металите от които се правят дизеловите двигатели е необходимо да са много по устойчиви на стрес! от там идва и по-високото тегло на дизеловия двигател спрямо Отто моторите. Който е учил механика,термодинамика или еластатика, със сигурност е учил и устройството на 2та вида двигатели. не е никак странно че цената е по-висока.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта