Блокирало стъкло на врата на Голф 2.
Блокирало стъкло на врата на Голф 2.
Значи блокира ми стъклото на предната дясна врата на Голфа. Ни напред, ни назад - ганен номер. Разглобявам вратата и стигам до възела, които го движи - една врътка с 2 жила излизащи от нея. Проблема ясно се вижда - едното жилото се закъсало и заяло. Ама проклетата врътка изглежда капсулована - по никакъв начин не мога да я отворя. Та в тая връзка имам няколко въпроса към тези, които са имали подобен проблем. Значи, не успях да сваля изцяло системата (врътката + жилата + една метална шина) - всичко разглобих, освен ключалката - ако и нея сваля, това ще ми помогне ли нещо? После - дали системите на предната и задната врата са еднакви - идеята ми е да ги разменя, щото задното стъкло практически не се отваря (това в случай, че въпросната част е скъпа или трудно се намира). И последно - някаква идея за цена? Благодаря предварително.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
предната и задната обикновено са различни.
машинката се сваля доволно гадно-обаче е разглобяема.
само трябва да имаш адски нерви и време за събирането й после.
можеш да провериш в бриколаж-доколкото си спомням продаваха всякакви калибри жила на метър.
проблема ще е да го кернираш накрая...ще измислиш нещо...
машинката се сваля доволно гадно-обаче е разглобяема.
само трябва да имаш адски нерви и време за събирането й после.
можеш да провериш в бриколаж-доколкото си спомням продаваха всякакви калибри жила на метър.
проблема ще е да го кернираш накрая...ще измислиш нещо...
Абе, аз точно така направих, ама нещо не можах да извадя металната шина. Та в тая връзка си мислех да не би да трябва да сваля и ключалката (откъм тясната страна на вратата) та оттам да бръкна евентуално - щото отдолу бъркам, ама не става - пък и нищо не се вижда. Все пак, много съм ти благодарен за информацията - абе знам си те тебе, че си пичага отвсякъде 

Вчера си реших абсолютно същия проблем...ако е ползва четете
свалих кората...разлепих найлона...демонтирах повдигача за стъклото от вратата...изваждането изискваше малко търпение...разглобих повдигача - имаше накъсани и осукани влакна от стомаменото въженце - с една дума боза - реших, че ако парите за ново са разумни хич няма да се трудя - прозвънях доволно количество магазини - цените варираха от 14 до 35 лв. За 14 го взех от Стиви ауто, Раковски 17, тел.931 38 65
айде успех

свалих кората...разлепих найлона...демонтирах повдигача за стъклото от вратата...изваждането изискваше малко търпение...разглобих повдигача - имаше накъсани и осукани влакна от стомаменото въженце - с една дума боза - реших, че ако парите за ново са разумни хич няма да се трудя - прозвънях доволно количество магазини - цените варираха от 14 до 35 лв. За 14 го взех от Стиви ауто, Раковски 17, тел.931 38 65
айде успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”